Храна за кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Мора ли тоа да е вреќа од 10-15кг, нема ли нешто како педигре ( само за килажата ) до 3-4 кг? Пример педигре е 3г 500 денари, јас барем толку ја платив, нешто слично до таа цена или поквалитетните ( да не се од рангот на педигрее ) се поскапи :) ?

Немора секако, ама така највеќе се исплати како што веќе ти кажаа.
А штом се работи за пинч уште подобро ти е цела вреќа, па во наредните 3-4 месеци да не му ја мислиш ако не и повеќе.

Неможам да се сложам со тоа дека Belcando е една од најдобрите, може многу подобро да се најде на наш пазар.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Секоја храна кај различни раси се има различно покажано.
Кај мене ProPlan ми направи чудо во позитивна смисла.
Давав и Royal Canin една вреќа, али за црн лабрадор не е добра бидејки ми ја промени бојата на крзното кај кучката.
Но морам да напоменам дека тоа е затоа што кај нас стигнува најлошото и од најдобрите храни.

Каде може да се најде Renal храна во Скопје?
Месец и пол покасно, се надевам си нашол досега, ама во случај да не си нашол има во Легони Вет на Рузвелтова пред старата зграда на Сет.

Edna od najdobrite hrani - spored mene (spored kucevo moe de :)).
Uvoznicite ti se kaj general shtab, pa mislam deka mozesh i za poeftini pari da ja zemesh.
Redovno na vreka imaat ubavi popusti...
Sorry za latinicava.

Каде поточно кај Генералштаб, тоа е продавница или? Како да ги најдам?
Кога ќе ја дотрошам оваа вреќа што ја имам сега, би пробала и од Белкандо.
А користел ли некој Хепи Дог ?

Каде поточно кај Генералштаб, тоа е продавница или? Како да ги најдам?
Кога ќе ја дотрошам оваа вреќа што ја имам сега, би пробала и од Белкандо.
А користел ли некој Хепи Дог ?

Хепи дог ти е гомно од храна - во буквална смисла...

А иначе, кога од Рузвелтова ќе свртиш десно, према Г.Ш. од лева страна ти доаѓа, нов пет шоп е, али стварно се опремени, дури и ја се зачудив.
Хепи догот ... што да ти кажам ... колку јаде - повеќе кака, што ти е еквивалент на неквалитетна храна.
Ако се финансии во прашање, кога би ја користел оваа храна, обавезно збогатувај ја со пилешко месо и варен ориз и апчиња калциум.
Сума сумарум, исто ќе те кошта колку и квалитетна храна...

Хепи дог ти е гомно од храна - во буквална смисла...

А иначе, кога од Рузвелтова ќе свртиш десно, према Г.Ш. од лева страна ти доаѓа, нов пет шоп е, али стварно се опремени, дури и ја се зачудив.
Хепи догот ... што да ти кажам ... колку јаде - повеќе кака, што ти е еквивалент на неквалитетна храна.
Ако се финансии во прашање, кога би ја користел оваа храна, обавезно збогатувај ја со пилешко месо и варен ориз и апчиња калциум.
Сума сумарум, исто ќе те кошта колку и квалитетна храна...

Мислам дека знам кој е, се вика Парк, и навистина е снабден.
Таму ми ја препорачаа храната Хепи Дог, затоа и прашав но не знам дали и ти мислиш на истата, според она што го читав на интернет, ми изгледа сосема добра и не е баш толку ефтина, вреќа од 10 кг кошта 2200 ден.
Еве за која храна станува збор.
http://gb.happydog.de/products/dry-food/

Тапа храна оваа Happy Dog и да ефтина е ако е 10 Kg 2200. :)
Е не знам за тебе е може ефтина, ама ако споредиш доаѓа посакапа од некои други храни што се слични по содржина: Топ Треинер е 20 кг 3000 ден, Цибау е 15 (+3 гратис) 3400 и сл. Значи оваа би дошла 20 кг 4400.
А ти си ја пробал или?

Го има по пет шоповите мислам,барем по овие поснабдениве, а за цена не знам да ти кажам, кај мене во автокоманда го има во Pet Supplies

Каде може да се најде Brit Premium и по која цена ?

Јас моментално користам Brit Premium и вреќата ја купив од пет шопот Pet Supplies како што кажа SaltNPepa , (има вкупно 4 Pet Supplies шопови) и јас ја купив вреќата од Pet Supplies на Рузвелтова.

Бидејќи ти имаш Лабрадор, тебе ќе ти одговара истата формула како за мојот Доберман ... значи ќе земеш Brit Premium - Junior Large Breed.
Вреќа 15 кг. кошта 3.100 али од Pet Supplies даваат 10% попуст на цела вреќа, и цената со попуст излегува 2.800 денари.

Составот е одличен, првата состојка е 42% пилешко месо, 27% животински протеини, 16% масти, 4.218 калории на килограм ... се на се за таа цена од 2.800 добиваш одличен дехидрат.
Еве ти линк за подетално да си го разгледаш составот на Brit Premium - Junior Large Breed

За жал на Астра не и се погоди Brit Premium, изметот и е премногу мек, и еве ми останаа уште околу 2 килограми Brit Premium.

Па денеска ќе одам во Pet Supplies да и земам Brit Care.
Brit Care е суперпремиум линија која што е Grain-Free не содржи житарици (пченка, пченица, јачмен и сл.) освен оризот.
Brit Care вреќа 12 кг. кошта 3.000 денари, и јас ќе земам од формулата Junior Large Breed - Lamb&Rice (јагнешко и ориз).

Еве линк од Brit Care - Junior Large Breed - Lamb&Rice

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom