Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да, државата треба да ви се заблагодари. Од вас се крепи таа, да не бевте вие - пропаст ќе беше. Ние не работиме, не придонесуваме...не бе не, на ваши плеќи падната е државата нема што.
Toa e vidlivo. Si bil vo zapadna makedoniija. Golema investicija od samiot narod, se privatno samo se gradi a vo istocna zive duse ne mozes da najdes. toa e deka vie im davate na drzavata

Уметнички добро изведен двоглавиот орел , ме изненади девојката. Ако тоа на средина е мапа на Етничка Албанија , тогаш немало потреба , а и сега може да се поправи тоа , да се обои со црно.

А другиот дел со Еден народ , едно знаме .... Тоа не изгледа убаво за во една училница.

Иначе не е прв пат во Македонија внатре во училници да има политичко историски мапи.
Во основното училиште Григор Прличев во Охрид каде учат од сите националности , во една училница има таква мапа :

hartaa.jpg

Fala Bogu vo R. Makedonija se crtaat karti od regionot Makedonija koja ja opfaka i R. Makedonija, ubavo si e nacrtana kartata. Ali da crtas karti od drugi zemji, koj insistiraat na odzemajne na pola teritorija od drzavata vo koja e crtana e sosema protivzakonski i protivustavno. Vo Albanija mozete i cel svet da go prisvoite na Albanija, ama ne vo drugi zemji.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 11:59 ---
Може... како и да е, го вратив насловот.
Патем, дискутирајте си слободно само не се навредувајте врз етнички основ.
Ne be, cisto umetnicki diskusii ke vodime :)

Не е темата семејно насилство,туку исламот и традиционалноста.
Не е темата ни тоа. Не е темата ни серењето. Друго е темата.
Додека не научите да останете на една тема за која се дискутира, темава ја заклучувам. Семејното насилство во "дом и семејство", исламот и традиционалноста во "религија", проблеми со серењето во "здравје".

Уметнички добро изведен двоглавиот орел , ме изненади девојката. Ако тоа на средина е мапа на Етничка Албанија , тогаш немало потреба , а и сега може да се поправи тоа , да се обои со црно.

А другиот дел со Еден народ , едно знаме .... Тоа не изгледа убаво за во една училница.

Иначе не е прв пат во Македонија внатре во училници да има политичко историски мапи.
Во основното училиште Григор Прличев во Охрид каде учат од сите националности , во една училница има таква мапа :

hartaa.jpg
Само што ова се природни граници на Македонија коишто вие ги поделивте во 1913 година ако незнаеш.Голема Албанија не е со природни граници, туку со исламскиот наталитет и окупација.Голема е разликата.И пред 100 години, а и сега во Мала Преспа, Голо Брдо живеат 100% Македонци.Тоа доволно ти кажува нешто.

Епа тоа е проблемот , во државните училишта на Македонија се шири агресивна политика према соседите , према нивната целовитост.
Утре може амбасадорите на Македонија да бидат повикани на објаснување заради тие мапи.

Иако Македонија во Устав вели дека нема претензии према соседите.

Престани веќе да халуцинираш косовари , не мора на секоја тема да ги мешаш нив , они имаат своја држава , проблемот е наш внатрешен.

Ти имаат кажано нешто , ама не баш се , во Дебар има муслимани кои зборуваат или се чуствуваат за Македонци , но не баш 50-50.
Иначе православни македонци нема.

I ti samiot ne si svesen kolku se razviva nacional socijalizmot posebno vo istocniot del na Makedonija ... decko dovolno trpevme se vrz nas grb vreme e da si go zememe toa sto NI PRIPAGA I NI E DADENO OD BOG !

?
Ми наметнуваш мислење или само се обидуваш ?

Обиди се да прочиташ уште еднаш, само да потсетам некои клучни зборови (еднострано , познати граници на Македонија , Устав )

Тоа не го оправдува цртањето на Голема Албанија, зашто и тоа е против установно. Всушност, ако се согласуваше дека тоа е против уставно, немаше да глумиш дрвен адвокат кој никој не го бара за да префрлаш топка на другата страна.

Ова ти е втор пост (после Архангел) во кој користиш песна за да реплицираш. Намената на форумов не е таа. Ти ја отвори темава, и ти ја уништуваш. И после јас ќе бидам лошиот кога ќе ја затворам/избришам.

Што се однесува до темата, уште не сум убеден дека ова
28-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-e1353420946284.jpg

не е мапа на Албанија
albania-travel-map.jpg

туку е мапа на голема Албанија
shqiperia_sotme.jpg

Добро ај види источната граница на Албанија дали е толку праволиниска како на картите за Голема Албанија.

Со оглед на фактот дека анкл Принц ни ја заклучи темата за знамиња и остали грандиозни платна, ќе ве поздравам од Тетово....
68227_518357234841255_2045482338_n.jpg

У центар, на зградата на Домот на култура Иљо Антески-Смок...

Сите кои велат дека е во ред цртање на мапа на Етничка Албанија , нека прочитат на Устав:

„Постојната граница на Република Македонија е неповредлива“

.
Сите кои велат дека е во ред во државните училишта да се цртаат мапи на Голема Македонија , нека прочитат што пишува на Устав :

„Република Македонија нема територијални претензии кон соседните држави“

=

Нејќам веќе да прочитам лични желби тука , онака било нормално , вака било нормално.
Вие кажувате што вас ви се сака , а не како фактички треба да биде.

Ова ти е втор пост (после Архангел) во кој користиш песна за да реплицираш. Намената на форумов не е таа. Ти ја отвори темава, и ти ја уништуваш. И после јас ќе бидам лошиот кога ќе ја затворам/избришам.

Што се однесува до темата, уште не сум убеден дека ова
28-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-e1353420946284.jpg

не е мапа на Албанија
albania-travel-map.jpg

туку е мапа на голема Албанија
shqiperia_sotme.jpg
Абе како не е картата на Голема Албанија дај види поубаво отвори ги то очите !

Абе Турција од Виена до Сомалија и Алжир беше, империја на 3 континента....5 века ги истрпевме....па видете со кого си имате работа...

Сите кои велат дека е во ред цртање на мапа на Етничка Албанија , нека прочитат на Устав:

.
Сите кои велат дека е во ред во државните училишта да се цртаат мапи на Голема Македонија , нека прочитат што пишува на Устав :

=

Нејќам веќе да прочитам лични желби тука , онака било нормално , вака било нормално.

И како тоа ќе ги промени вашите претензии за голема Албанија?
По твојава логика ти можеш да убиваш се живо по улица затоа што и на Брејвик му се може

.

=

Шип кога глуми легалист...

Priceless...

Не изјави ти дека тоа што покрај албанското знаме не се вее македонското е нешто за кое можеме да дискутираме? Ако си легалист, за законите не се дискутира, тие се спроведуваат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom