Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема Албанец кој не сонува за Голема Албанија,секој кој ќе го негира тоа е лицемер-Мендух Тачи
Како да ти појаснам,ги знаеш ти нивните граници за Голема Албанија?Дај бе освести се не ми глуми лудило,од премногу либерали што веруваат во соживот го јадеме стапот денес,си сретнал три шиптара во животот и паѓаш у несвест.Ова ко Ванковска и Најчевска да ги слушам.Од Војна никој не видел аир?Прашај го puno,дали не видел аир.Отиди во Чаир и сподели ги впечатоците.Мислам ништо лично,ама дупиш у ребра.

Па огромната мапа на Голема Македонија не ја ставив јас во прославата среде плоштадот и тоа јавно меѓу сите државни институции, сите телевизии го гледаатоа...........
Каде си видел ти дека албанците се за голема Албанија?, низ графити???????????
Сум живеел во Чаир, знаеш што е разликата? не се инвестира.....

Смирено... :icon_lol:
Инаку баш тоа е моментот..кога од некоја книга на почеток ќе изначиташ глупости.. после ги читаш последните страни со надеж дека ќе има нешто подобро..ама. нема..и то.
Тогаш ја затвораш, не ја читаш и не ја коментираш. Ако сакаш да дадеш критика, било позитивна, било негативна, мораш да ја имаш прочитано цела книга. Вака, со парциелно читање си некомпетентен за критика.

Смирено... :icon_lol:
Инаку баш тоа е моментот..кога од некоја книга на почеток ќе изначиташ глупости.. после ги читаш последните страни со надеж дека ќе има нешто подобро..ама. нема..и то.
Трпение-спасение,биди смирен и продолжи да читаш.:)
Инаку јас сум смирен како будистички монах без гајле.
Поздрав,секое добро.

Реторичко прашање знам. Од тебе се надевав со подолг пост ќе отвориме дискусија, ама изгледа не е темава погодна за тоа. Како и да е еве малку дипломатски ќе ти одговорам. Кој грешел и кој не грешел ќе покаже времето. Ако си играл рулет (а верувам си пробал некогаш) ставаш или на црно или на црвено. Кога крупјето (или во посовремените казина механиката на колцето поврзана со електроника) ќе го заврти колцето нема менување. Чекаш. Па резултатот е таков каков што е. Можеш само да голтнеш малку виски да не ти е долго чекањето тоа е се. Во моето секојдневен живот сум одлучил да бидам ,,пријател,, со сите без разлика на нивните убедувања. Досега со тој пристап сум немал некои проблеми и се ми било ок. Војник нема да бидам, а особено нема одлуките да ги базирам на омраза затоа што како што рекол Оскар Вајлд омразата уништува се и секого, па дури и тој што мрази колку и да е силен ќе го уништи сопствената омраза. Дали сум во право не знам, ќе покаже времето. Но ако не сум во право како и секој паметен човек ќе ги ревидирам своите ставови. Можеби грешам не велам не, ама на рулет кога си ги ставил жетоните нема враќање.
Не ти покажа времето досега дека не си во право?

Па неможеш бе,немаш капацитет,џабе е се.

Па вие имате огромен капацитет, затоа уште се расправате што име да имате............
Чекајте прво да заврши мистериозно судење, после коментирајте...........
Но ако не се виновни што ќе правите????????????/

Па вие имате огромен капацитет, затоа уште се расправате што име да имате............
Чекајте прво да заврши мистериозно судење, после коментирајте...........
Но ако не се виновни што ќе правите????????????/
Зошто бегаат и уште се кријат ако не се виновни?

Зошто бегаат и уште се кријат ако не се виновни?

Знаејќи каква *праведна* држава е ова и јас лично ќе бегав и никогаш нема да се вратам....
Еве пример случајот сопот каде се затворани старци по 70 год демек ставиле мини за НАТО ејјјјјјјј замисли!!!!!!!!!!! е докажано невиноста и уште се затворани...........

Знаејќи каква *праведна* држава е ова и јас лично ќе бегав и никогаш нема да се вратам....
Еве пример случајот сопот каде се затворани старци по 70 год демек ставиле мини за НАТО ејјјјјјјј замисли!!!!!!!!!!! е докажано невиноста и уште се затворани...........

Каков психопат треба да си за да браниш убијци на невини деца само затоа што се албанци како тебе. Си размислил за тоа?

Една националистичка партија во Македонија налик "Златна Зора" кај грциве му е спасот.

За да дојдеме до тој степен на национализам ке треба неколку века што треба на некој начин да не радува... на денешниов македонски национализам максималистички сон ти е признавање на Македонска историја,креирање на Македонски етно-историски граници и креирање на Македонска самобитност и независност,што впрочем нема ништо валкано во овој сон,односно не се бара нешто туѓо,не се узурпира туѓа слобода и право... затоа такви типови на расистички и фашистички партии во Македонија не успеваат,ние никогаш не сме имале такви идеи во кључните моменти од нашата историја(никогаш не сме правеле такви работи кога сме биле во можност).... Што би значело спасот лежи во тоа луѓето кои добиваат државнички функции самите да се свесни што претставуваат со таа функција,но за таква свесност треба навистина квалитетот да ти е приметен па заслужно да се добие функцијата,а не да те кандидира некој кој сега е на позиција,само заради тоа што си му бил од корист и послушен претходно...впрочем затоа имаме серковци,лиглевци и бивши кафекуварици со инспиративни газови на високи претставителни функции.

Да бе, ги наместија, за украс чуваат толку оружје дома. Те молам, не живеам јас во Того па за да ми ја извртуваш реалноста. Уште па и ме обвинуваш дека сејам омраза, што треба, да ве сакам? Лично јас сум се залагала и овде на форумов за помирување и соживот, за смирување вжештени глави кои мислат дека војна ќе реши се, ама многу работи ми станаа јасни, со такви нелуѓе неможе да се живее. Лично немам проблем со Срби, ни со Босанци, ни со Власи, ни со било кое друго население овде, ама вас душевно ве замразив. И немам проблем нити ми е срам вака да го признаам тоа.

Да бе, ги наместија, за украс чуваат толку оружје дома. Те молам, не живеам јас во Того па за да ми ја извртуваш реалноста. Уште па и ме обвинуваш дека сејам омраза, што треба, да ве сакам? Лично јас сум се залагала и овде на форумов за помирување и соживот, за смирување вжештени глави кои мислат дека војна ќе реши се, ама многу работи ми станаа јасни, со такви нелуѓе неможе да се живее. Лично немам проблем со Срби, ни со Босанци, ни со Власи, ни со било кое друго население овде, ама вас душевно ве замразив. И немам проблем нити ми е срам вака да го признаам тоа.
Реплицираш на неверојатно не-интелегентен човек само да те потсетам.:)
Bruce Dickinson грми!

Македонија одсекад имала,има и ќе има луѓе кои се борат за неа.. Знаат како да се справат со проблемите.. Штета што една земја како Америка ги набуцка овие работи па сега да не можеме со прст да мрднеме.. Доколку не се мешаа надворешни политики овие скапани работи немаше да ги има денес и се ќе се решеше многу порано..

Не се карајте меѓу себе не е ни Бранко ни Грујо крив !

Ние за мултикултурализмот на Западњациве може да им предаваме,затоа што додека тие биеја војни за креирање на национални империи,ние тука во Отоманска империја вршевме трговија и пријателски почит со скоро секаков етнос во Европа и Азија... и на Албанците не им е толку стран мултикултурализмот,само што проблемот лежи во тоа што Америте инсталираа таков систем на контрола на балканот,a Албанциве прифатија да бидат еден вид "овчарско куче",односно доколку некоја "овца" го смени американскиот курс,пушти го кучето да заплаши... само што и Албанците на крајот ке бидат изманипулирани во оваа игра,ке имаат де факто состојба на Голема Албанија,но де јуре Амерот никогаш нема да дозволи,доколку дозволи системот на контрола ке им пропадне...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom