Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Случајно "почнав" да ги читам последните 4-5 страни и не прочитав ништо ама баш ништо поврзано со насловот на темата.....вехабисти, муслимани дрн дрн..

Добро, сеа доаѓаат до моќ, па ги испробуваат придобивките за да заебат некого, ама сеуште почитуваат збор повеќе од нас. Но, ќе се повторам, тоа не ни значи ништо кога не двојат цивилизациски разлики.
Тие цивилизациски разлики може да се забележат по бројот на деца на едно просечно Албанско и Македонско семејство кај првонаведените бројот е 5+ додека кај вторите е максимум 3(во просек зборам не се фаќајте за поединечни случаи).
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 00:39 ---
Пред спиење, само да ви кажам кој е најмногу крив за ова што ни се случува нас, и на сите рисјански народи на Балканот. Кривецот е само еден, НАЈГУПАВИОТ човек во поновата европска историја, Слободан Миложевиќ. Наместо да се договори со Хрватите фино лепо да ја поделат Босна, потоа да го исчисти Косово и заедно со нас да ја исчистиме западна Македонија, тој тргна на Хрватска.

Резултат, Србија како Белградски пашалак, Македонија половина окупирана, Косово како центар на Европската трговија со дрога и човечки органи. Американска база на Косово, и Албанија на врвот на својата политичка моќ. Човекот успеа едно затуцано племе како што се Албанците да ги направи политички фактор.

Глуп, глуп, најглуп...
Што да се очекува од човек кој има јавно изјавено:"Где је један Србин тамо је Србија".
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 00:43 ---
Случајно "почнав" да ги читам последните 4-5 страни и не прочитав ништо ама баш ништо поврзано со насловот на темата.....вехабисти, муслимани дрн дрн..
Eпа почни од почеток,ти книга кога читаш од средина почнуваш?
Затоа не си во тек,све си е инаку убаво поврзано ич гајле да не береш.

Многу филмови гледаш. Твојот либерализам за којшто трубиш на темава не е возможен во Македонија. Ние неможеме да живееме заедно сложно со нив, исто како што неможат Србите со Босанците, Турците со Грците итн. И јас мислев дека соживотот и помирувањето се единственото реално решение, ама многу сум се излажала, некој сакаше да убива деца на Велигден. Поголема закана од тоа, нема, јас несакам моите деца да израснат со нивни потенцијални убијци. И разберете сите вие либерали дека тоа знаме не е знаме на малцинство за да го поставуваат кај што ќе им прдне, тоа е знаме на туѓа држава. Во ред ако сака да се идентификува со нешто, кога веќе несака тоа да биде македонското државно знаме, нека си измислат знаме на малцинство и нека ми го стават и во дворов ако сакаат, ама местење знаме на туѓа држава наведува на нешто друго, нема ништо наивно во таа работа. Само ајде кога веќе сте запнале уште ќе мижиме и ќе глумиме дека ни е убаво. Како еден имбецил што се јави кај Јанко, вика: Е арно де, го наместиле знамето, секое чудо за три дена o_O Како бе, така? Така беше и за децата што ги отепаа, така и за црквата што ја рушија, така и протестираа со вахабистички знамиња сред Скопје. И уште ли ќе мижиме ? Ти си сигурен дека со такви луѓе сакаш соживот? (чесни исклучоци ако воопшто ги има).

Да бе, сега секој албанец е потенциален убиец на твоите деца, се гледа како гихраните децата со омраза.......
Ако сме сакале да убиваме и да ја дестабилизираме државата или пак да влеваме страв тоа ќе го постигнувавме со убивање на војници или полицајци............

Види вака. Мене не ми е проблем да дискутирам со паметни и поштени десничари. Такви има и тие не се лоши луѓе. Но, да се вратиме малку наназад. Поентата на почетокот ми беше дека типови како Вилдерс, Златна зора, Хајдер (и да не ги набројувам многу ги има) не се во таа група на луѓе и од нив секој поштен конзервативец треба да се плаши затоа што тие ќе ја уништат десната идеологија. А и многу други работи можат да уништат.
Немам никаква причина да си го прекинам пријателството (или бизнисот хипотетички) или да чувствувам некаква си омраза кон некого заради неговата националност. За мене секој е најпрво човек, секој човек може и да те заебе, а може и да ти направи добро и да соруботува со тебе.
Денес едни лаги медиумите ни сервираат утре други, само види ги теве дневниците на српска и хрватска телевизија во деведесеттите години (ист текст читаа спикерите само со променети националности). Ниедна омраза и ниедна војна не донела ништо добро, тоа е глупост. Од тие глупави војни, национализми и омрази сме 100 години зад развиениот свет.
И јас немам никаков проблем да живеам со луѓе од друга националност или религија,во случајот Албанците,но проблемот се јавува кога тие пробуваат да ми ја наметнат нивната култура,религија и навики и да ми го наметнат нивниот религиски закон.

Па логичен избор, иста вера, ист јазик.............
тоа значи дека длабоко во себе 80% од македонците знаат што се, но само се прават наудрени.....
Но ушто пологично, ако обичниот македонец сака да остане македонец треба да го избере албанецот за соживот затоа што потешко ќе се асимилира, во спротивно за 5 год ќе се асимилирате во срби особено.......

Албанецот никогаш за соживот...нити во смрт, само заради што треба да се остани Македонец.....искрено....нејќам ни еден од Албанците....

и да заборавив да кажам

5те деца кои загинаа тие останаа Македонци само заради што сакаа соживот со Албанците, исто и 2001...немам слушнато вакви работи да направат Грци, Бугари, Срби, Хрвати, Турци, Американци на нас, само Албанци и исто тепање во автобуси....
Македонецот ќе остани Македонец...ама без Албанците...Соживот овде ни имало ни ќе има....и ако ме прашаш мене не сакам да има, не сакам во очи да видам од таа националност некој, посебно ги замаразив после Смилковско езеро...еден не сакам да видам, нити па здраво да му направам...

Да бе, сега секој албанец е потенциален убиец на твоите деца, се гледа како гихраните децата со омраза.......
Ако сме сакале да убиваме и да ја дестабилизираме државата или пак да влеваме страв тоа ќе го постигнувавме со убивање на војници или полицајци............
Чибу бе таму,чибу,иш!

Види вака. Мене не ми е проблем да дискутирам со паметни и поштени десничари. Такви има и тие не се лоши луѓе. Но, да се вратиме малку наназад. Поентата на почетокот ми беше дека типови како Вилдерс, Златна зора, Хајдер (и да не ги набројувам многу ги има) не се во таа група на луѓе и од нив секој поштен конзервативец треба да се плаши затоа што тие ќе ја уништат десната идеологија. А и многу други работи можат да уништат.
Немам никаква причина да си го прекинам пријателството (или бизнисот хипотетички) или да чувствувам некаква си омраза кон некого заради неговата националност. За мене секој е најпрво човек, секој човек може и да те заебе, а може и да ти направи добро и да соруботува со тебе.
Денес едни лаги медиумите ни сервираат утре други, само види ги теве дневниците на српска и хрватска телевизија во деведесеттите години (ист текст читаа спикерите само со променети националности). Ниедна омраза и ниедна војна не донела ништо добро, тоа е глупост. Од тие глупави војни, национализми и омрази сме 100 години зад развиениот свет.

Ренди, ако десет души ти се нафрлија контра или си ти многу во право а другите во грешка или обратното. Бидејќи не се работи за луѓе од вчера и некомпетени дискутанти-Логички не ли ти пројде помислата во глава дека можеби не си во право?

Тава воде до интересно прашање...Всушност шо сакате да постигнете со тепајнето/убивајнето на деца?

пс. ништо лично, само го продужувам твојо ланец на градејне аргументи и размислувајне...

Затоа убивате деца.
Види вака. Мене не ми е проблем да дискутирам со паметни и поштени десничари. Такви има и тие не се лоши луѓе. Но, да се вратиме малку наназад. Поентата на почетокот ми беше дека од типови како Вилдерс, Златна зора, Хајдер (и да не ги набројувам многу ги има) секој поштен конзервативец треба да се плаши затоа што тие имаат потенциал ја уништат десната идеологија. А и многу други работи можат да уништат.
Нема Албанец кој не сонува за Голема Албанија,секој кој ќе го негира тоа е лицемер-Мендух Тачи
Како да ти појаснам,ги знаеш ти нивните граници за Голема Албанија?Дај бе освести се не ми глуми лудило,од премногу либерали што веруваат во соживот го јадеме стапот денес,си сретнал три албанци во животот и паѓаш у несвест.Ова ко Ванковска и Најчевска да ги слушам.Од Војна никој не видел аир?Прашај го puno,дали не видел аир.Отиди во Чаир и сподели ги впечатоците.Мислам ништо лично,ама дупиш у ребра.

Поентата на почетокот ми беше дека типови како Вилдерс, Златна зора, Хајдер (и да не ги набројувам многу ги има) не се во таа група на луѓе и од нив секој поштен конзервативец треба да се плаши затоа што тие ќе ја уништат десната идеологија. А и многу други работи можат да уништат.
Овие луѓе не се во иста група. златна зора се скинхедси кои се шлепаат на немањето социјален мир како и сите нивни колеги, екстремни левичари анархисти и бунтовници без причина. Хајдер беше куче што лае а не каса и најголем дострел во нацистичките амбиции му беше менувањето на патоказите со словенски имиња. Вилдерс е во случајов тепаниот! Нему животот му виси на конец зошто крена глас против исламисти кои сред бел ден колат луѓе на улица. Налет тоа, па уште и на суд мораше да се правда зошто ги навредил овие софистицирани господа. Вилдерс пропагира сосема валидна политичка платформа и дури и да чува СС униформа дома, е сосема легитимна политичка опција да биде гласан а богами и изгласан.

Се ќе беше поинаку да не се случеа пиздариите кои што ги направија Албанците во првата половина на 2012 година !
И јас по природа, по душа не сум националист, сум учел, сум се дружел со секакви ...... од скоро секој етникум лица ............ сум ги почитувал сите ............ но таман работите се потсмирија колку-толку(одамна заврши 2001та) што им требаше на Албанците пак да почнат да прават ѓурултии ко оние од почетокот на оваа година, после тие случки доста го имам променето личното мислење кон нив !

Eпа почни од почеток,ти книга кога читаш од средина почнуваш?
Затоа не си во тек,све си е инаку убаво поврзано ич гајле да не береш.
Смирено... :icon_lol:
Инаку баш тоа е моментот..кога од некоја книга на почеток ќе изначиташ глупости.. после ги читаш последните страни со надеж дека ќе има нешто подобро..ама. нема..и то.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom