Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Ме зафркава хромот.
Цело време ми крашнува кога ќе го пуштам.
Пробав и со ре-инсталирање,и со бришење на кукис-пак ништо.
Чаре ?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
А чаре за хромот?
Да сакав да користам Фајрфокс тој и до сега ќе го користев место хромот :D
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 15:07 ---
А чаре за хромот?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А чаре за хромот?
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 15:07 ---

А чаре за хромот?
Скенирај од вируси нешто си закачил и сеуште ти дреме у компјутер а хромот е подложен на инфекции. Затоа е подобар Фајрфокс.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
А чаре за хромот?
:D
Некој додаток за Хромот ADD-On/Extension или како се викаат у хромот додатоците не ти е деинсталиран, у опциите влези и барај таму тие тргни ги тоолбари и друго шо имаш, а вероватно и хромот има опција да се подигне у SAfe mode, ко фирефоксот, тогаш не ги вчитува тие спајвар тулбарови и адонси за да видиш дали е до нив проблемот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Скенирај од вируси нешто си закачил и сеуште ти дреме у компјутер а хромот е подложен на инфекции. Затоа е подобар Фајрфокс.
Threats found 0

Некој додаток за Хромот ADD-On/Extension или како се викаат у хромот додатоците не ти е деинсталиран, у опциите влези и барај таму тие тргни ги тоолбари и друго шо имаш, а вероватно и хромот има опција да се подигне у SAfe mode, ко фирефоксот, тогаш не ги вчитува тие спајвар тулбарови и адонси за да видиш дали е до нив проблемот.
Е финтата е што јас дур сето тоа да го направам сто пати ќе крашне хромот :D

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Е финтата е што јас дур сето тоа да го направам сто пати ќе крашне хромот :D
Валјда е ова, само се додава "--incognito" (два минуса има) во шорткатот и ке го подигнеш со Safe mod.Овде ги има сите команди за Chrome.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ако се поврзат два компјутери на лан мрежа и ако на секој од нив има инсталирано по еден принтер, дали ќе може од првиот компјутер да се користи принтерот поврзан на вториот компјутер?

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Ако се поврзат два компјутери на лан мрежа и ако на секој од нив има инсталирано по еден принтер, дали ќе може од првиот компјутер да се користи принтерот поврзан на вториот компјутер?
Ќе може да се користе доколку имаш вклучено Share Printer на вториот компјутер. Малку е проблематично ако едниот е на XP другиот 7 (барем кај мене правеше проблеми),не го препознаваше принтеро на XP од виндоус 7 али обратно немаше проблем.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ќе може да се користе доколку имаш вклучено Share Printer на вториот компјутер. Малку е проблематично ако едниот е на XP другиот 7 (барем кај мене правеше проблеми),не го препознаваше принтеро на XP од виндоус 7 али обратно немаше проблем.
Двате се на Win 7... Тогаш би требало да нема проблем така?

М

Мартин`

Гостин
Како е можно бе вакви резултати да ми дава а едвај да ми отвара страна...

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Како е можно бе вакви резултати да ми дава а едвај да ми отвара страна...

Не е само до твојо интернет зависи и до страната што ја отвараш. Пробај тестирај со друг град прага берлин кој и да е што не е од македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom