Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај со впн дали ќе сака да не ти го блокирале. Ако треба помош дај тимвивер.

ок, решен е проблемот (привремено). блокирана ми е ип адресата, преку друга се си е ок, нз зашто.

Имам проблем со The Pirate bay, кога и да се обидам да симнам нешто преку страницава секогаш мозилата и гугл кромот ми паѓаат. Инсталирав и U Torrent ама пак џабе. Порано симнував и не ми се дешаваше вака.
Некој?

Имам проблем со The Pirate bay, кога и да се обидам да симнам нешто преку страницава секогаш мозилата и гугл кромот ми паѓаат. Инсталирав и U Torrent ама пак џабе. Порано симнував и не ми се дешаваше вака.
Некој?
Дали паѓањето се случува точно во моментот кога ќе стиснеш get this torrent односно на magnet linkот?
За мозила, оди во tools, options, applications, пиши magnet и види дали е наместено со utorrent да отвора magnet линкови. Ако не е, намести го.
Ако не бива, пробај стартни ја мозила во сејф моуд без адони и глупости (help, restart with add ons disabled) да видиме дали е до некој од нив проблемот.
Ако не бива ни тоа, реинсталирај ја и осигурај си дека си на последната верзија (16.0.2 help, about).

На кајгана на форумот бев стално онлајн и на некои други страни ...никогаш не се одјавував .Пред два три дена се се смени и мора секаде да се најавувам после исклучување на хромот.
Исто и на ФБ секогаш кога ќе се најавам ми праќа порака на Мобилен као демек се уклучувам од друг компјутер не од мојот.Исто ко IP имам сменето.
Чаре некое ?

Зошто во мозила не ми ги зачувува на yahoo пример адресите ? и на други страни ?

Здраво имам еден проблем и ќе ве замолам ако знаете да ми одговрите што е можно побрзо затоа што очекувам важен разговор. :)

Се е нормално јас ги гледам и слушам а тие може да ме слушаат ама не ме гледаат. Камерата ја покажува како неактивна а кога пробувам да ја активирам вели:

" Can't start video. try closing other programs that might be using your webcam "

Ако некој знае кое е решението ќе ве замолам да ми пишете, фала однапред, поздрав! :)

Здраво имам еден проблем и ќе ве замолам ако знаете да ми одговрите што е можно побрзо затоа што очекувам важен разговор. :)

Се е нормално јас ги гледам и слушам а тие може да ме слушаат ама не ме гледаат. Камерата ја покажува како неактивна а кога пробувам да ја активирам вели:

" Can't start video. try closing other programs that might be using your webcam "

Ако некој знае кое е решението ќе ве замолам да ми пишете, фала однапред, поздрав! :)
Ти функционирала некогаш камерата на Skype (или на било што друго)?

Ти функционирала некогаш камерата на Skype (или на било што друго)?

Да најнормално функционираше до некое време, после штракања на деца на лаптоп се дешава ова! Мислам ме разбираш.... :)))))

Да најнормално функционираше до некое време, после штракања на деца на лаптоп се дешава ова! Мислам ме разбираш.... :)))))
Ова денес/сега ти откажа? Ако е така, тогаш најверојатно (како што вели самата порака) некој друг (затупен) процес ја користи камерата, а ти треба само да го „килнеш“ со еден рестарт... Ако е од поодамна и во меѓувреме компјутерот ти е рестартиран (а сеуште има проблем), тогаш најди ги и преинсталирај ги драјверите за камерата.

Можам некако рутерот да го гасам, да нема безжичен сигнал цело време, само преку кабелски да седам на компјутер, па кога ќе ми треба за лап топ/телефон да го палам рутерот?

Па исклучи го вајрлесот од опциите на самиот рутер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom