Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
vo 2001 imase dve opcii. 1.podelba 2. multietnicka drzava. Se odlucivme za vtoroto iako na albancite ne i odgovara (ime, zname, himna, stema i dr se monoetnicki).
Epa sea vo multietnicka drzava da se vee samo makedonsko zname?! Neli vlasta se bori za multietnicka drzava i multikulturna.

И тоа е многу интересен феномен, типичен за македонците. Ако ја имаш таа среќа да не живееш во македонските градови со мнозинско албанско население колку лесно прифаќаш откажување од таа територија. Јас сум од Битола, но имам пријател од форумот кој е од Гостивар, и не можам туку така да кажам дека ќе ја дадеме таа територија само за мене никој да не ме вознемирува во мојата релативна безбедност...
Ако тоа го решава проблемот треба да ја дадеме западна Македонија уште утре. Ама тоа нема да го реши проблемот.

Така почнува. Со кутрите незаштитени емигранти...

Ако се преселиш во Лондон поради поголема заработувачка таму, зарем нема да бидеш и ти кутар и незаштитен емигрант?

Племињата на Шар планина и печалбарите немаат многу допирни точки.

Грција не е непријател на Македонија, немој да шириш дезинформации шизик еден, да не е грчки капитал има пола пари овде да ги нема....ако вас ви е непријател Грција нас не ни е , политичарите можат да дробат што сакат ама народот знае, нас единствен непријател ви сте вие.....со радост би се поздравил со грк одколку со тебе....и да....би сакал овај народ да има барем малце од национализмот на грција па да видиш како е ..... и пак ке ти кажам...ми е гајле дали сте не признале под уставно име...80% од младината на МК меѓу кои и јас, не ве сакаме, би го прифатиле тоа или не.....ти засекогаш ќе останеш мој непријател...и кога би бил во можност да бирам страна..со задоволство ке одам на Грчка или Српска...никад од твоја....еве ти мислење на 80% на Македонец.....

Па логичен избор, иста вера, ист јазик.............
тоа значи дека длабоко во себе 80% од македонците знаат што се, но само се прават наудрени.....
Но ушто пологично, ако обичниот македонец сака да остане македонец треба да го избере албанецот за соживот затоа што потешко ќе се асимилира, во спротивно за 5 год ќе се асимилирате во срби особено.......

Сега само една споредба. И ние и Албанците живееме лошо економски. Кај Албанците има повик да се извадат албански знамиња по повод празникот. На балконите од секоја албанска куќа и стан имаш албанско знаме. Замисли обратна ситуација. Груевски ги повикува Македонците да извадат македонско знаме. Јас, иако го почитувам Никола, не би извадил така по наредба. Можам да замислам што ќе прават тие што не го почитуваат и тие што го мразат. Ќе биде распнат.

Па ние го распнавме човекот за тоа што ни ја кажа очигледната вистина дека ако остане ваков наталитетот ќе бидеме малцинство, ко да ни рекол сите да му дадеме по милион евра, а не па за нешто друго што ќе ни изгледа нелогично. Албанците, иако не ги сакаат албанските политичари, доколку така им биде кажано од нив или оџите ќе го направат тоа. Па макар да е и на сопствена штета.

Економијата е добар изговор за замижување пред проблемот. Ама нема да биде уште долго. Кога проблемот ќе ни чукне на сите на врата, нема да може да се вадиме со економија.
Форумџиите толку се глупави или не сфаќаат нешто тука.Секоја следна влада на Македонија ќе прави отстапки кон Албанците и муслиманите, затоа што тие имаат наталитет, имаат младина, имаат конзервативно население, имаат прибрани и нормални жени.Ние тоа го немаме, а кога го немаш тоа имаш и слаба нација.Нашите жени се преокупирани да станат плејбој старлети додека нивните жени примарна цел им е да станат добри мајки и сопруги.Тоа е голем плус за нив.Најголем.Економијата е само изговор за да избегаме сите од колективната одговорност и пеколот што им го носиме утре на нашите деца.Најголема клетва на овој народ му е тоа “многу ми е гајле“.Ете ни го тоа многу ни е гајле.

Голем наталитет е еднакво на поголеми права.

Mother-Teresa-9504160-1-402.jpg
Alip-Demiri-Afrim-Ismailovi.jpg
49212_100000916715929_3020_n.jpg

Ако се преселиш во Лондон поради поголема заработувачка таму, зарем нема да бидеш и ти кутар и незаштитен емигрант?

Нема.

Мене Лондон ми припаѓа, по начинот на кој сум израснал, по вредностите кои ги имам, по книгите кои сум ги прочитал. Јас припаѓам таму, исто како што припаѓам во било кој град од Европа. Јас горе долу делам слични вредности со еден просечен бел европеец.

Еден вахабист припаѓа во Лондон колку црнец на собир на Кју Клукс Клан...

Овој проблем го нема само Македонија.Го имаат и Британија, Франција, Германија, Шведска , но не во толкав размер како ние, но ќе го имаат драстично за 10-15 години кога ќе се земе во предвид дека во 2011 година во Париз 54% од новороденчињата се небелци.Сите западно евроски држави осетија што значи да имаш Албанец во своја држава, па затоа и расне незадоволство спрема емигранти.Немој да те чуди зашто 99% од националистички организации во Европа вадат парола“Косово је Србија“.

Сакам да кажам или сите заедно обединети во Европа или ќе не ебат паразитски раси.Трето нема.

Па и вие сте биле паразитска раса, што сега? да ве вратиме кај Карпатите??????

Мешаш баби и жаби. Што ги мешаш емигрантите со оние што сакаат да завземат територија? Емигрантите најчесто доаѓаат на места каде што има подобри услови за живот. Не гледам и зошто паразитски, баш тие луѓе се најефтина работна рака и се доста експлоатирани.
Кутрите тие:(Америка фрли 3 билијарди долари на образување на Нигери и пак резултатот е нула.Ах, да.Нас не убедија дека не постојат раси на овој свет.Сите сме исти.Затоа Африка и Европа изгледаат исто и се на исто културолошко ниво развиени.

Во самото мое мислење ја кажав суштината на проблемот, а тоа повлекува и барање адекватно решение.
Ако земјата е економски уништена, слабеат и државните институции (закони, полиција, војска), а со тоа се јавуваат и вакви проблеми.
Ние сме економски урнисани, и додека е така, никогаш нема да се опоравиме на било кое поле (па ни на безбедносно).
Им препуштам на економистите да смислат соодветно решение.

Тоа не е суштината на проблемот, проблемот е тоа што некој се обидува да завеземе дел од териоторијата на државава, до кога ќе тресете зелени како политката била крива за све? голема Албанија е во мислите на секој Албанец, ти текнува ли на оваа изјава која беше дадена пред многу години? нема никаква врска со високите цени, или пробување нешто да се прикрие!

Па и вие сте биле паразитска раса, што сега? да ве вратиме кај Карпатите??????
Ти најмалку можеш да зборуваш за нешто.Точно е тоа дека сме од Карпатите и јас сум горд на тоа.Белец сум и припадам на Европа.Многу подобро тоа отколку азијатки монголоид мешан со Турците како што сте вие Албанците.

Нема.

Мене Лондон ми припаѓа, по начинот на кој сум израснал, по вредностите кои ги имам, по книгите кои сум ги прочитал. Јас припаѓам таму, исто како што припаѓам во било кој град од Европа.Јас горе долу делам слични вредности со еден просечен бел европеец.

Еден вахабист припаѓа во Лондон колку црнец на собир на Кју Клукс Клан...

Секое парче земја им припаѓа на сите. Тоа што има затруени глави од вери и нации не ти дава право да посвојуваш нешто кое не ти припаѓа. Можеш само да се бориш да се лишиш од наметнатиот авторитет, без разлика од која страна доаѓа. Ако кажам дека сум против авторитарниот пристап на племињата од планина, ќе биде фер да признаам и дека истиот таков авторитет го чувствувам и од нивните сојузници. И тие и вие сакате да ми наметнете некаква припадност.

Секое парче земја им припаѓа на сите. Тоа што има затруени глави од вери и нации не ти дава право да посвојуваш нешто кое не ти припаѓа. Можеш само да се бориш да се лишиш од наметнатиот авторитет, без разлика од која страна доаѓа. Ако кажам дека сум против авторитарниот пристап на племињата од планина, ќе биде фер да признаам и дека истиот таков авторитет го чувствувам и од нивните сојузници. И тие и вие сакате да ми наметнете некаква припадност.

Би се мажила за шип?

ПРОВОКАЦИЈА И ВО ГОСТИВАР: „ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО АЛБАНИЈА“

Нова провокација - овој пат во Гостивар. На влезот во градот утринава осамна графит напишан на билборд на кој на ангилски јазик пишува „Добредојдовте во Албанија“. На само неколку метри од графитот се наога...

GOSTIVAR_WELKOM_ALBANIJA.JPG

Нова провокација - овој пат во Гостивар. На влезот во градот утринава осамна графит напишан на билборд на кој на ангилски јазик пишува „Добредојдовте во Албанија“. На само неколку метри од графитот се наога и официјалната табла на општина Гостивар, но таа е напиШана само на албански и на англиски јазик.
Низ државава деновиве континуирано се случуваат провокации како што беше ставањето на шест метарски знамиња на јарболи во кичевското село Зајас,отворање на споменици за паднати борци на УЧК на Косово, но и најави дека на денот на прославата на албанското знаме Скопје по ништо нема да се разликува од Тирана и Валона.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom