Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не бе, мртва озбилна сум...Ти озбилно ме праша, јас уште поозбилно ти одговорив.

На крајот на краиштата, може ние овде утре до сабајле да пишуваме, но нашето мислење не се важи, бидејќи не одлучуваме ние.

Тоа е повторно пикање на главата во песок, така? Проблемот си постои, и лично те допира. Можеби не во моментот, но ќе те допре, порано или покасно. Не може Груевски да ни биде алиби на сите...

Јака линија. Груевски барем мора да биде лицемерен и тактичен заради функцијата. Тебе што те спречува да го кажеш ставот? Страв или?

Мојот став го кажав пред 7 страни, повели

http://forum.kajgana.com/threads/На-јарбол-од-35-метри-над-Кичево-се-вее-шестметарско-албанско-знаме.64779/page-26

Ставот,битен е мојот или твојот став? Пријателе ставовите воопшто не се битни во Македонија,едно е твојата или мојата желба,друго е реалноста.Ако треба да се разбие мулти културализмот во Македонија,можно е тоа сценарио само ако ги разбијат Македонците во спротивно неможе,а и несмее.

Мојот став и мојот револт верувам дека бар некој од вас го знае.

Демек, ако се поправи економската ситуација во земјата, лепотаните ќе престанат да бидат сепаратисти, и ќе сакаат соживот??

Тоа е детска илузија. Зборуваме за племе кое е способно да живее по 10 луѓе во 30 квдратен стан.

Не си го лажи умот...

Демек, ако се поправи економската ситуација во земјата, лепотаните ќе престанат да бидат сепаратисти, и ќе сакаат соживот??

Тоа е детска илузија. Зборуваме за племе кое е способно да живее по 10 луѓе во 30 квдратен стан.

Не си го лажи умот...
И племе коешто половина е создадено од инцест помеѓу први братучеди .Тоа не заборавај.

Стварно ова Македонијава е чудесна земја, денес сосема случајно видов дека уствари у државава има паралелни здруженија, организации итн за се. Едно во кое може да членува кој сака, а друго исклучиво за албанци.

Не читам решение тука.

Во самото мое мислење ја кажав суштината на проблемот, а тоа повлекува и барање адекватно решение.
Ако земјата е економски уништена, слабеат и државните институции (закони, полиција, војска), а со тоа се јавуваат и вакви проблеми.
Ние сме економски урнисани, и додека е така, никогаш нема да се опоравиме на било кое поле (па ни на безбедносно).
Им препуштам на економистите да смислат соодветно решение.

Не си го лажи умот...

Тогаш, во најдобар случај, размена на територии не ни гине (ако дотогаш воопшто и ни остане нешто со што да се пазариме).
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 16:27 ---
Да работеа Македонците за свои државни интереси барем 10% од времето колку што дремат по форум, ова навистина ќе беше просперитетна и мирна држава.

Во самото мое мислење ја кажав суштината на проблемот, а тоа повлекува и барање адекватно решение.
Ако земјата е економски уништена, слабеат и државните институции (закони, полиција, војска), а со тоа се јавуваат и вакви проблеми.
Ние сме економски урнисани, и додека е така, никогаш нема да се опоравиме на било кое поле (па ни на безбедносно).
Им препуштам на економистите да смислат соодветно решение.
Сега само една споредба. И ние и Албанците живееме лошо економски. Кај Албанците има повик да се извадат албански знамиња по повод празникот. На балконите од секоја албанска куќа и стан имаш албанско знаме. Замисли обратна ситуација. Груевски ги повикува Македонците да извадат македонско знаме. Јас, иако го почитувам Никола, не би извадил така по наредба. Можам да замислам што ќе прават тие што не го почитуваат и тие што го мразат. Ќе биде распнат.

Па ние го распнавме човекот за тоа што ни ја кажа очигледната вистина дека ако остане ваков наталитетот ќе бидеме малцинство, ко да ни рекол сите да му дадеме по милион евра, а не па за нешто друго што ќе ни изгледа нелогично. Албанците, иако не ги сакаат албанските политичари, доколку така им биде кажано од нив или оџите ќе го направат тоа. Па макар да е и на сопствена штета.

Економијата е добар изговор за замижување пред проблемот. Ама нема да биде уште долго. Кога проблемот ќе ни чукне на сите на врата, нема да може да се вадиме со економија.

Еве го проблемот на Британија.Некогаш преубавиот Лондон денес стана гето на паразитски раси:

Ирелевантно на темата е кој има повеќе поддржувачи. Причините во случајот на Македонија се делумно неосновани и делумно непознати. Од друга страна вашата сорта е синоним за калашников и кашикара. Па сега ти види.

Mother-Teresa-9504160-1-402.jpg

Еве го проблемот на Британија.Некогаш преубавиот Лондон денес стана гето на паразитски раси:

Мешаш баби и жаби. Што ги мешаш емигрантите со оние што сакаат да завземат територија? Емигрантите најчесто доаѓаат на места каде што има подобри услови за живот. Не гледам и зошто паразитски, баш тие луѓе се најефтина работна рака и се доста експлоатирани.

Тогаш, во најдобар случај, размена на територии не ни гине (ако дотогаш воопшто и ни остане нешто со што да се пазариме).

И тоа е многу интересен феномен, типичен за македонците. Ако ја имаш таа среќа да не живееш во македонските градови со мнозинско албанско население колку лесно прифаќаш откажување од таа територија. Јас сум од Битола, но имам пријател од форумот кој е од Гостивар, и не можам туку така да кажам дека ќе ја дадеме таа територија само за мене никој да не ме вознемирува во мојата релативна безбедност...
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 16:37 ---
Мешаш баби и жаби. Што ги мешаш емигрантите со оние што сакаат да завземат територија? Емигрантите најчесто доаѓаат на места каде што има подобри услови за живот. Не гледам и зошто паразитски, баш тие луѓе се најефтина работна рака и се доста експлоатирани.

Така почнува. Со кутрите незаштитени емигранти...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom