М
Мартин`
Гостин
Израел со заканувачки пораки дека доколку во рок од 30тина саати не прекине Хамас со ракетирање ќе извршат копнена офанзива.
Mene neme interesira kosovo i makedonija mene me interesira cel muslimanski svet nasata vera i site znaeme amerika i izrael preku nivnite mediumi kakvi lagi plasiraat sekoj den ubivaat muslimani a na kosovo si imaa svoj interes ja imaat najgolemata baza tamu da mozat cel istok da go kontroliraat pa i zatoa demek pomognaa a vie neste svesni deka ziveete vo drzava sto ima 40 procenti muslimansko naselenie i deka od den na den e pogolemo a vaseto se smaluva i treba da se odnesuvata kako luge a ne kako zivotini i da uzivate vo vakvi nastani.shari како прво си го згрешил никнејмот ........ се пишува вака Sharri !
Како второ викаш дека за Израел и за Америка сите Муслимани биле терористи ............ па зарем толку брзо заборави дека баш таа Америка ви е ваш најголем сојузник и ве претставуваше како бунтовници и сл. а не како терористи .......... се сеќаваш на 1999(Косово), се сеќаваш на 2001(Македонија) или не ............. Америка тогаш вас ве претставуваше како борци за права или како бунтовници, а не како терористи ........ ама ти тоа најверојатно си го заборавил(амнезија) или пак си бил тогаш мало дете ......... ако си бил мало дете оправдано !
Добро бе Шари не се нервирај толку .............Mene neme interesira kosovo i makedonija mene me interesira cel muslimanski svet nasata vera i site znaeme amerika i izrael preku nivnite mediumi kakvi lagi plasiraat sekoj den ubivaat muslimani a na kosovo si imaa svoj interes ja imaat najgolemata baza tamu da mozat cel istok da go kontroliraat pa i zatoa demek pomognaa a vie neste svesni deka ziveete vo drzava sto ima 40 procenti muslimansko naselenie i deka od den na den e pogolemo a vaseto se smaluva i treba da se odnesuvata kako luge a ne kako zivotini i da uzivate vo vakvi nastani.
Дај не зезај.Видеото
Тие луѓе во Газа се заложници на банда, која хара и владее во Газа. Мислам дека не си видел видеа од начинот на кој ја држат власта во Газа. Арапското влијание врши невиден геноцид врз Палестинското население, асимилирајќи ги и жртвувајќи ги Палестинските деца во својата борба против Израел. Што мислиш зошто Иран ја стопира воената помош на Хамас? Зошто Русија инсталира трупи во Сирија? И зошто воопшто Израел ја подржува Сирија во борбата против истите банди кои се во Газа.Уште едно интересно видео интервју со транскрипт:
http://www.democracynow.org/2012/11/19/palestinian_civilians_bear_the_brunt_of
Да, знаеме, но знаеме и дека Америка и Израел многу убаво ги искористија Муслиманите на Балканот, Америка заради геополитички цели,Mene neme interesira kosovo i makedonija mene me interesira cel muslimanski svet nasata vera i site znaeme amerika i izrael preku nivnite mediumi kakvi lagi plasiraat sekoj den ubivaat muslimani a na kosovo si imaa svoj interes ja imaat najgolemata baza tamu da mozat cel istok da go kontroliraat pa i zatoa demek pomognaa a vie neste svesni deka ziveete vo drzava sto ima 40 procenti muslimansko naselenie i deka od den na den e pogolemo a vaseto se smaluva i treba da se odnesuvata kako luge a ne kako zivotini i da uzivate vo vakvi nastani.
Израел ги напика Палестинците во Газа, (барем тие што останаа живи) откако извршија масакри низ Палестинските села што се најдоа во денешната територија на Израел.Дај не зезај.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 20:41 ---
Тие луѓе во Газа се заложници на банда, која хара и владее во Газа.
Значи види. Збориме за минато, кое било гадно, меѓутоа тоа минато завршило со некакви преговори и со јасно назначување на територии. Ќе повторам, Палестинска држава веќе постои извесен период. Работите се вратија речиси во нормала се додека не дојдоа Хамас и ја одземаа на сила власта во Газа. Познати се моментите кога високи фукнционери на Фатах, барем тие малку што преживеаја, својот спас го нашле во Израел.Да, знаеме, но знаеме и дека Америка и Израел многу убаво ги искористија Муслиманите на Балканот, Америка заради геополитички цели,
Израел поради традиционалната и вековна омраза кон Христијаните. Вие сте "добри" Муслимани за нив (во војните во Босна, Косово и Македонија.) Но кога сте против Израел, тогаш сте лоши.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 20:43 ---
Израел ги напика Палестинците во Газа, (барем тие што останаа живи) откако извршија масакри низ Палестинските села што се најдоа во денешната територија на Израел.
Не е далечно минатото кога и нас не избркале така од некаде. Замисли дали си видел некој наш сега, да улета у Грција у Космо со едно пакло динамит и да отера у пичку Матер 100 луѓе, ни криви ни должни?Во врска со Фотографиите
Ги заболе Хамас за Палестинците(Пашту), тие се Арапи. .
Брат не коментирав ништо, само ставив некои видеа кои мислам дека се интересни да се погледнат и можеби некој да ги дискутира. Вечер пак ќе ѕирнам некои видеа и ќе ги постирам. Не значи дека се согласувам со се што кажуваат во нив.Дај не зезај.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 20:41 ---
Тие луѓе во Газа се заложници на банда, која хара и владее во Газа. Мислам дека не си видел видеа од начинот на кој ја држат власта во Газа. Арапското влијание врши невиден геноцид врз Палестинското население, асимилирајќи ги и жртвувајќи ги Палестинските деца во својата борба против Израел. Што мислиш зошто Иран ја стопира воената помош на Хамас? Зошто Русија инсталира трупи во Сирија? И зошто воопшто Израел ја подржува Сирија во борбата против истите банди кои се во Газа.
Децата не страдаат од бомбите на Израелците, децат страдаат од неможноста нивните татковци да се спротивстават на тоа. Таму со смрт се казнува све!
Слично како и Сирија, Палестинците се арабизирано Пашту население. Значи иако проблемот се чини само религиозен, тој има и етнички карактер. Губење на идентитет на еден цел Палестински народ на сметка на Арапите.Палестинците(Пашту) народ, нели се Арапи ?!
Арапски зборат, а не Персиски(Фарси), ниту пак Курдски...