Прецизна акција на IDF во Газа

М

Мартин`

Гостин
Израел со заканувачки пораки дека доколку во рок од 30тина саати не прекине Хамас со ракетирање ќе извршат копнена офанзива.

Член од
8 декември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
2
shari како прво си го згрешил никнејмот ........ се пишува вака Sharri ! :D
Како второ викаш дека за Израел и за Америка сите Муслимани биле терористи ............ па зарем толку брзо заборави дека баш таа Америка ви е ваш најголем сојузник и ве претставуваше како бунтовници и сл. а не како терористи .......... се сеќаваш на 1999(Косово), се сеќаваш на 2001(Македонија) или не ............. Америка тогаш вас ве претставуваше како борци за права или како бунтовници, а не како терористи ........ ама ти тоа најверојатно си го заборавил(амнезија) или пак си бил тогаш мало дете ......... ако си бил мало дете оправдано !
Mene neme interesira kosovo i makedonija mene me interesira cel muslimanski svet nasata vera i site znaeme amerika i izrael preku nivnite mediumi kakvi lagi plasiraat sekoj den ubivaat muslimani a na kosovo si imaa svoj interes ja imaat najgolemata baza tamu da mozat cel istok da go kontroliraat pa i zatoa demek pomognaa a vie neste svesni deka ziveete vo drzava sto ima 40 procenti muslimansko naselenie i deka od den na den e pogolemo a vaseto se smaluva i treba da se odnesuvata kako luge a ne kako zivotini i da uzivate vo vakvi nastani.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Прецизно отиде цела зграда, а можи и таа до нејзе.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Палестина има речиси иста или слична судбина како и Македонија. Судбината на Палестинците е слична на онаа на Македонците. Војните и воените конфликти си го чинат своето.
Уште потешко е кога судбината ти ја кројат „големите“, кога некој се договара како да те подели како народ, да те откорни од родното огниште, затоа што, ете, некој имал поголемо право од твоето, та твоето не било твое туку на друг... Како да нема подеднакво место под сонцето за сите народи на оваа планета. Дел од Македонија и дел од македонскиот народ се стекна со држава под привремено име, дел од државите не признаваат под уставното име, други ни го оспоруваат името, трети ни ја оспоруваат македонштината, не оспоруваат како Македонци, ни го оспоруваат јазикот.
Во Палестина, со години трае борба за опстојба, борба за палестинска држава, за признавање на Палестинците како народ. Палестинците, прогонети по светот велат дека најголем непријател на Палестина е израелската политика а не самите Евреи. Непријатели им се и дел од големите сили, шнајдерите на судбината на малите народи. Со години не им признаваа право да имаат своја држава та мораа да се борат со години, со децении. Да се борат нивните родни огништа да бидат нивни. Во последно време и внатрешните судири им станаа потешка болка од онаа вековната: а понекогаш во појасот Газа се води војна меѓу спротивставените палестински движења Хамас и Фатах.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Mene neme interesira kosovo i makedonija mene me interesira cel muslimanski svet nasata vera i site znaeme amerika i izrael preku nivnite mediumi kakvi lagi plasiraat sekoj den ubivaat muslimani a na kosovo si imaa svoj interes ja imaat najgolemata baza tamu da mozat cel istok da go kontroliraat pa i zatoa demek pomognaa a vie neste svesni deka ziveete vo drzava sto ima 40 procenti muslimansko naselenie i deka od den na den e pogolemo a vaseto se smaluva i treba da se odnesuvata kako luge a ne kako zivotini i da uzivate vo vakvi nastani.
Добро бе Шари не се нервирај толку ............. :D

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Дај не зезај.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 20:41 ---
Уште едно интересно видео интервју со транскрипт:
http://www.democracynow.org/2012/11/19/palestinian_civilians_bear_the_brunt_of
Тие луѓе во Газа се заложници на банда, која хара и владее во Газа. Мислам дека не си видел видеа од начинот на кој ја држат власта во Газа. Арапското влијание врши невиден геноцид врз Палестинското население, асимилирајќи ги и жртвувајќи ги Палестинските деца во својата борба против Израел. Што мислиш зошто Иран ја стопира воената помош на Хамас? Зошто Русија инсталира трупи во Сирија? И зошто воопшто Израел ја подржува Сирија во борбата против истите банди кои се во Газа.

Децата не страдаат од бомбите на Израелците, децат страдаат од неможноста нивните татковци да се спротивстават на тоа. Таму со смрт се казнува све!

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Да, знаеме, но знаеме и дека Америка и Израел многу убаво ги искористија Муслиманите на Балканот, Америка заради геополитички цели,
Израел поради традиционалната и вековна омраза кон Христијаните. Вие сте "добри" Муслимани за нив (во војните во Босна, Косово и Македонија.) Но кога сте против Израел, тогаш сте лоши.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 20:43 ---
Дај не зезај.

Тие луѓе во Газа се заложници на банда, која хара и владее во Газа.
Израел ги напика Палестинците во Газа, (барем тие што останаа живи) откако извршија масакри низ Палестинските села што се најдоа во денешната територија на Израел.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Да, знаеме, но знаеме и дека Америка и Израел многу убаво ги искористија Муслиманите на Балканот, Америка заради геополитички цели,
Израел поради традиционалната и вековна омраза кон Христијаните. Вие сте "добри" Муслимани за нив (во војните во Босна, Косово и Македонија.) Но кога сте против Израел, тогаш сте лоши.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 20:43 ---

Израел ги напика Палестинците во Газа, (барем тие што останаа живи) откако извршија масакри низ Палестинските села што се најдоа во денешната територија на Израел.
Значи види. Збориме за минато, кое било гадно, меѓутоа тоа минато завршило со некакви преговори и со јасно назначување на територии. Ќе повторам, Палестинска држава веќе постои извесен период. Работите се вратија речиси во нормала се додека не дојдоа Хамас и ја одземаа на сила власта во Газа. Познати се моментите кога високи фукнционери на Фатах, барем тие малку што преживеаја, својот спас го нашле во Израел.

Зошто не се радикализира западниот брег, туку само Газа? Пак ќе кажам, Газа е одземена Територија од Египет во преговорите за војната од 1973 поради тоа што и припаѓа на Палестина, а во минатото била окупирана од Египет. Епа Египет си го бара назад тоа парче земја преку Хамас. Ги заболе Хамас за Палестинците(Пашту), тие се Арапи. Од денешна перспектива кога гледаш, приказната твоја е застарена.

Само една работа ме интересира, дали во оваа ситуација Хезболах дал некаква изјава?
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 21:03 ---
Во врска со Фотографиите
Не е далечно минатото кога и нас не избркале така од некаде. Замисли дали си видел некој наш сега, да улета у Грција у Космо со едно пакло динамит и да отера у пичку Матер 100 луѓе, ни криви ни должни?

Ама ете место да се тепаме, се пцуеме, идеме таму на одмор, викаме ова е наше ова е наше и толку. Еве пошто јуришаш ти со туѓ народ, еве биди прва жртва што ќе оди во Солун и ќе му ебе мајката на Беаскуле. И ќе ти дадам рака и ќе речам Аферим, во право бил и јас ќе бидам следниот.

Дај не зезај погледни ги работите какви што вистински се. Што кур ќе им се ракети да се вооружуваат и истовремено да пропагираат смрт за Еврејската држава, што значи нов геноцид на нови 6-7 000 000 милиони луѓе?

Што треба да направат Евреите, црвен тепих да им постелат? Ќе се бранат со сите средства. На Русите им се деси Беслан додека да им текне со кого си имаат работа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ги заболе Хамас за Палестинците(Пашту), тие се Арапи. .
:confused: Палестинците(Пашту) народ, нели се Арапи ?! :confused:
Арапски зборат, а не Персиски(Фарси), ниту пак Курдски...

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Израел испратил 124 камиони со хуманитарна помош. Инаку чудно е како додека Хамас убива Палестинци не се зборува ништо, а кога Израел ќе нападне тоа е агресија.

Всушност Израел започна со убиството на еден од водачите на Хамас, а Палестина возврати со ракетирање и убивство на израелско семејство. Ракетите паѓале на згради во Израел, а вчера една ракета погодила училиште во Ашкелон.

Јас не разбирам, Хамас напаѓа, Израел се брани. Или пак обратно, нема врска. Посилниот победува, јебига, не разбирам зошто ова е агресија од страна на Израел. Едноставно се посилни, имаат добар дефанзивен систем и уште подобар офанзивен. Појакиот победува, тоа е тоа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Дај не зезај.

Тие луѓе во Газа се заложници на банда, која хара и владее во Газа. Мислам дека не си видел видеа од начинот на кој ја држат власта во Газа. Арапското влијание врши невиден геноцид врз Палестинското население, асимилирајќи ги и жртвувајќи ги Палестинските деца во својата борба против Израел. Што мислиш зошто Иран ја стопира воената помош на Хамас? Зошто Русија инсталира трупи во Сирија? И зошто воопшто Израел ја подржува Сирија во борбата против истите банди кои се во Газа.

Децата не страдаат од бомбите на Израелците, децат страдаат од неможноста нивните татковци да се спротивстават на тоа. Таму со смрт се казнува све!
Брат не коментирав ништо, само ставив некои видеа кои мислам дека се интересни да се погледнат и можеби некој да ги дискутира. Вечер пак ќе ѕирнам некои видеа и ќе ги постирам. Не значи дека се согласувам со се што кажуваат во нив.

Сепак, нема никогаш да поддржам гранатирање на цивили, жени и деца. Нека идат копнено и нека се пресметаат еднаш засекогаш со Хамас ако е до таму дојдено.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
:confused: Палестинците(Пашту) народ, нели се Арапи ?! :confused:
Арапски зборат, а не Персиски(Фарси), ниту пак Курдски...
Слично како и Сирија, Палестинците се арабизирано Пашту население. Значи иако проблемот се чини само религиозен, тој има и етнички карактер. Губење на идентитет на еден цел Палестински народ на сметка на Арапите.

Погледни ги сликите погоре од протестите во Газа и од протестите на западниот брег. Во Газа речиси не се користи Палестинско знаме, туку знаме на Саудиска Арабија. Поентата е дека во Газа се случува присилна асимилација на Палестинците и кој пробал да се спротивстави на тоа, е егзекутиран и сите душебрижици што сега застануваат позади Хамас, ги нема нигде да зуцнат кога Хамас ги масакрира Палестинците во Газа.

Хамас има политика намерно да ги жртвува Палестинските деца, за да предизвика омраза кон Евреите и да ги искористи Палестинците во својата борба против Израел. Во Газа има страшна пропагандна машинерија, дури и во програмите за деца под 7 години. Се наведуваат децата да мислат дека саможртвата е убава работа и колку неверници ќе убие, тоа во подобро место во рајот ќе биде. Кој тоа може да го прави на сопствен народ и уште пострашно на сопствени деца.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Нетанјаху ја одложил копнената инвазија на 24 часа, а утре Хилари Клинтон патува во Тел Авив. Наводно од САД не се противеле на евентуална копнена инвазија. Израел за да престане да ракетира наводно барал од Хамас тие да прекинат со ракетирање во следни 15 години, плус да ги остават израелциве да убиваат терористи на палестинска територија. Хамас веднаш ги отфрлил овие барања.

Вчера Хамас ракетирал 40 пати, додека Израел од копно и вода ракетирал 100 пати. До денес загинаа тројца израелски цивили и 112 палестинци, од кои 27 деца.

Kajgana Shop

На врв Bottom