Фан Клуб: Пелистер

Д

Дуле Пацов

Гостин
Како да не се расправа детето ко кладилницата му го зеде умот вкрај :LOL: дечкото треба да има забрана за во кладилница , па цел ден е таму бе да му се невиди .
Денес да не победевме автоматски ќе се спаковавме за 2ра лига . Се надевам дека ќе се подобри играта на гости и да стигниме до првата победа .
Среда очекувам добра игра во скопје, барем да се вратиме непоразени . Ќе има среда пренос од фудбалот на МРТ ?

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.143
Поени од реакции
8.103
добро луѓе доста со то... Врапчето најдобар играч ние
исто така и Лапачот да се поздрави многу трча за неговите години
инаку срамота кондиција нула..изгледа почнаја итренинзите да ги запоставуваат
и голот исто така феноменален удар на Бале :D

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Како да не се расправа детето ко кладилницата му го зеде умот вкрај :LOL: дечкото треба да има забрана за во кладилница , па цел ден е таму бе да му се невиди .
Денес да не победевме автоматски ќе се спаковавме за 2ра лига . Се надевам дека ќе се подобри играта на гости и да стигниме до првата победа .
Среда очекувам добра игра во скопје, барем да се вратиме непоразени . Ќе има среда пренос од фудбалот на МРТ ?
Најавено е бар дека ќе има и ќе биде префрлена од 17.30 поради преносот.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.415
Поени од реакции
8.541
http://zoran-misevski.blogspot.com/2012/11/blog-post_17.html

Главевски за нов почеток на пелистерци

По 45 дена без победа, фудбалерите на Пелистер го совладаа Работнички, благодарение на голгетерот Благојче Главевски
Пелистер - Работнички 1:0 (1:0)
Стадион: Тумбе кафе „Битола„ Гледачи: 700
Главен судија: Марјан Марковски (Охрид)
Асистенти: Кирил Негриски и Симон Грданоски(Струга)
Стрелец: Главевски во 6 минута за Пелистер
Пелистер:
Коруновски , Китановски, Т.Магловски, Т.Вељановски, С.Магловски, Лазаревски, А.Вељановски, Ристевски, Главевски, Д. Димитровски
Работнички:
Манчевски, Брдаровски, Најдоски, Ступиќ, Тодоровски, Исени, Плазибад, Петровиќ, Спировски, В.Димитровски, Глигоров
Играч на натпреварот: Благојче Главевски (Пелистер)
Фудбалерите на Пелистер беа свесни дека мечот со Работнички е еден од оние во кои играта и начинот не се толку важни како победата. Долгиот пост од скоро два месеци без победа во официјален меч, ги принуди избраниците на Миле Димов под голем притисок да го почнат мечот. Но кога брзо ќе се постигне гол, многу работи подоцна се полесни. Така се играше 6 минута кога Главевски искористи едно невнимание на одбраната на дебаарлмалци и од втор план се придодаде за со бомба да го постигне голот за водство на зелените. Тоа водство ги смири битолчани, ги направи псоигурни во играта и во однесувањето на теренот. Исто така младата екипа на Работнички со новиот тренер Жикица Тасевски, чекаше свои можности од контранапади и со брза игра по страничните позиции. Раното водство како да ги збуни и гостите кои со многу мака создадоа две шанси преку Генц Исени, но неговиот удари во финишот од првиот дел и во 90-тата минута Коруновски успеа да ги одбрани, односно топката да заврши над голот во вториот обид со глава. Средбата ја следеа околу 700 гледачи. Во централната фаза од мечот Пелистер прокоцка уште две големи шанси да постигне гол. Главевски и Китановски може да погодат за дефинитвно одлепување на пелистерци, но им недостигаше смиреност при завршницата на акциите. Работнички премногу „срамежлив„ за да остане непоразен под Тумбе кафе. Првиот дел комплетно им припадна на избраниците на Миле Димов.
Ова е четврта победа во сезоната за Пелистер и четврта на домашен терен. Добра вест пред реванш мечот од четвртфиналето на Купот со Вардар и гостувањето во Кичево кај Напредок наредната недела од 13 часот.
http://www.sportefe.com.mk/index.php/2012-03-30-02-55-37/2012-03-30-03-19-20/2303-1-0
http://www.sportefe.com.mk/index.php/2012-03-30-02-55-37/2012-03-30-03-19-20/2297-2012-11-17-14-43-15
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=12787
http://macedonianfootball.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5214:round-15-pelister-rabotnichki-10&catid=3:newsflash&Itemid=223
ps.Убо кажа Prime кондиционо бевме нула вчера и на крајот одвај одеја нашите но не битно сега тоа најважни беа бодовите да останат во Битола оти порано игравме по убо ама губевме така да сега Среда се надвеам од прва минута ќе одиме на победа и ќе го отвориме резултатот и да победиме се разбира а со тоа да ја спасиме сезоната мора да рзикваме по добро да изгубиме 3-0 и да играме офназивно од колку нерешено значи мора да доиме на победа и да порбаме да постигнеме гол-два во првите 25 минути потоа да се браниме ;)

Член од
30 август 2012
Мислења
3.610
Поени од реакции
6.344
Еве нешто шо нема везе со фудбалот.Сељаци ние битолчани шо да прајме ;)
На интернационалниот саем за туризам и култура кој годинава се одржа по десетти пат во Лугано, Швајцарија, општина Битола ја доби наградата: Најпрестижна дестинација на Балканот за културно наследство и фестивалски програми во категоријата дестинации од културата.

Општина Битола е единствениот и награден претставник на Репулика Македонија, кој ја претставуваше нашата држава на саемот во Лугано, Швајцарија на кој беа претставени 250 изложувачи од 3 континенти, а беа доделени 7 награди.
На повик на селекциониот комитет, општина Битола изврши претставување на својата програма, а после извршената анализа, комитетот разгледувајќи ја работата на општината и односот кон културата одлучи да ја повика општина Битола да се претстави на посебен штанд на 10 – тиот интернационален саем во Лугано, Швајцарија, по што оваа престижна награда, вечерва во 22.00 часот на посебна свеченост му беше врачена на Градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески.

Општина Битола ваква награда добива по втор пат. Имено, во 2009 та година, во конкуренција од над 300 градови низ светот учесници на светскиот туристички саем во Лугано, Швајцараија, Битола ја доби наградата за најавангардна дестинација.
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=7DDD650C1AD7EA43B05D550C901E5991
Само овај мајмунот на сликата ја омаловажу веста .како и да е .
п.с.Со сите сили во среда мора од почеток офанзивно изгубиле 5-0 или 2-0 не не менва ништо.А да победиме 1-2 ни менва многу

F

FARANG

Гостин
п.с.Со сите сили во среда мора од почеток офанзивно изгубиле 5-0 или 2-0 не не менва ништо.А да победиме 1-2 ни менва многу
Отворете се полесно ќе биде. Ќе поминете како Ренова ама бар ќе умрете машки.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Ќе доаѓет, пошто нема забрана или од пред ТВ ќе ја гледате?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Вчера еден чоек да не го именувам(а го знат скоро цела битола) ми кажа дека со Работнички беше договорена..не го гледав натпреварот но ми ги кажа 3 ливчињата уплатени по 5000 денари во моцарт на 1, а чоекот не прати македонски фудбал и врска нема што се случува кај нас..му ја кажале од доверливи информации..мислам резили е ..одиме да ги гледаме а не прават будали на здрав памет:facepalm:.

А еден прволигашки судија да не претерам ми кажа дека и со Вардар била маната вчело..но не сакам да верувам во тоа иако има логика

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Вчера еден чоек да не го именувам(а го знат скоро цела битола) ми кажа дека со Работнички беше договорена..не го гледав натпреварот но ми ги кажа 3
ливчињата уплатени по 5000 денари во моцарт на 1, а чоекот не прати македонски фудбал и врска нема што се случува кај нас..му ја кажале од доверливи информации..мислам резили е ..одиме да ги гледаме а не прават будали на здрав памет:facepalm:.

А еден прволигашки судија да не претерам ми кажа дека и со Вардар била маната вчело..но не сакам да верувам во тоа иако има логика
Za vozvrat ke vi dademe 3 boda nie da ve spasime od ispagjanje

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.352
Поени од реакции
7.110
Вчера еден чоек да не го именувам(а го знат скоро цела битола) ми кажа дека со Работнички беше договорена..не го гледав натпреварот но ми ги кажа 3 ливчињата уплатени по 5000 денари во моцарт на 1, а чоекот не прати македонски фудбал и врска нема што се случува кај нас..му ја кажале од доверливи информации..мислам резили е ..одиме да ги гледаме а не прават будали на здрав памет:facepalm:.

беспарицата си го прави своето,ништо не ме чуди.....посекако се оставени сами на себе,па мора да се преживее некако.....оттука не ни помислувам карта да платам - се сомневам дека парите ќе завршат каде што треба

ко не го “заведовме“ Карлос Слим со време - то е шо да прајме :D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Za vozvrat ke vi dademe 3 boda nie da ve spasime od ispagjanje
абе Пелистер нема да испадни без разлика дали ќе ни дадете или не..знаете како одат работите кај нас во Македонија..и нас не зеде општината,се ближат избори,двојче или било кој од владеачката партија ќе вети силен спорт силен Пелистер и во втората полусезона ќе имаме подобри резултати поради тоа што повеќето ќе бидат договорени натпревари ..и нормално за да соберат повеќе гласови во оваа општина се ќе направат..скоро сигурен сум дека Дрита ќе испадни со Тетекс на крајот..едноставно кај нас се е политички и логиката е дрита да испадни бидејќи Ренова,Работнички,Силекс ги држат надворешни фактори..

Член од
30 август 2012
Мислења
3.610
Поени од реакции
6.344
Абе и мене ми е преку глава од македонско првенство.Абе страмота е ова шо се прави.Земи само кладилници ги имаш сите првентсва уште пред 5-6 дена утакмиците замисли Босна и Црна Гора ејјјј.Ај нашите нигде ги нема ги вадат на денот на утакмицата и пола се блокирани.Јас од 200% имав информација дека со текстилците ни ја купија утакмицата.А овие носат навивачи да ги прат будали и ме убедват дека не е местена :pos: убо играле ама немале среќа :tapp:.А на гол еднаш шутнале.Страмота е ова во мизерни услови ни функционира фудбалот нема пари и се е удрено на местенки на исток Сингапур,Кина,Хонг Конг и слични државички.
И после сакаме спорт во Македонија,а играме комар.Ама за сме криви ние навивачите и затоа респект за овие на Шкендија земи бе тепај све таму при 2 очи не прат будали.Организиран бојкот на утакмиците на цело првенство и се нек си еби матер.Некој ќе се нервира ,здравје ќе си губи а недај боже и живот а друг пари ќе си прави се лицемери.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Тое брат..кога се играше натпреварот Тетекс-Пелистер цела битола знаеше дека е местена за 1 и 0-2 гола и кој стигнаа ја пишеа,кој ја блокираше,кој на интеренет ја бараа..и овде навивачите на Тетекс не правеа сите будали демек реално не тепале:pos::pos::pos:..а тука сите се наполнаа пари на тој натпревар и масовно се играше небаре Тетекс јаката екипа сите знаеа дека ќе победи...едноставно кажана беше од клубот и од играчите и сите имаа дознаено и затоа ја пишеа.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.610
Поени од реакции
6.344
Тое брат..кога се играше натпреварот Тетекс-Пелистер цела битола знаеше дека е местена за 1 и 0-2 гола и кој стигнаа ја пишеа,кој ја блокираше,кој на интеренет ја бараа..и овде навивачите на Тетекс не правеа сите будали демек реално не тепале:pos::pos::pos:..а тука сите се наполнаа пари на тој натпревар и масовно се играше небаре Тетекс јаката екипа сите знаеа дека ќе победи...едноставно кажана беше од клубот и од играчите и сите имаа дознаено и затоа ја пишеа.
Абе остај ги ти навивачите на Тетекс :( шо сакат нека кажват ко се знај дека беше местена( ако му е сатисфакција дека го победија Пелистер еве за нив не беше местена) .Е сега прати шо е финтата.Носат автобус навивачи како маска за утакмица демек се поштено...а шо е потрагично тие шо беа таму ме убедват дека не била местена :pos:... Од тогаш ми се еба ќефот вкрај и после тоа беше капак и со Силекс таму.И тоа е тоа .Абе шо да прајме муабет кога дојде Врапчето главна фаца и играч да е во Пелистер :LOL: шо да прајме поќе муабет се е јасно како ден ....

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Абе остај ги ти навивачите на Тетекс :( шо сакат нека кажват ко се знај дека беше местена( ако му е сатисфакција дека го победија Пелистер еве за нив не беше местена) .Е сега прати шо е финтата.Носат автобус навивачи како маска за утакмица демек се поштено...а шо е потрагично тие шо беа таму ме убедват дека не била местена :pos:... Од тогаш ми се еба ќефот вкрај и после тоа беше капак и со Силекс таму.И тоа е тоа .Абе шо да прајме муабет кога дојде Врапчето главна фаца и играч да е во Пелистер :LOL: шо да прајме поќе муабет се е јасно како ден ....
да бе и овде цела битола што клаваа пари Тетекс будали биле..на филинг ја изиграле:pos::pos:..а Врапчето си е приказна за себе..сигурно со Работнички дека е местена од него дојде таа информација:D

Kajgana Shop

На врв Bottom