Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
FАRANG те препорача како човек кој се разбира околу емигрирањето па решив да те потпрашам:D
Сакам да те прашам за Канада поточно како оди работата со бодовите,имам ли некој бенефит во добивањето виза што сум студент,англискиот добро го познавам исто така имам слушнато дека им фали работна рака бидејќи се слабо населена земја во однос на површината па ако може да ми дадеш некои по-детални информации би ти бил многу благодарен.Инаку не ми се оди од Македонијава и од родното Влае ама зорт тера на све,кај и да отидам надвор по петтиот ден препекувам за дома...:(
snapsolutions.ca
За сите потенцијални канаѓани(со македонско потекло)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Да ми каже некој која е најдобра опција за авионски лет за Австралија. Дали може преку Дубаи да се оди директно или сеуште мора два трансфери да се прават?

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
А не знам за Сиднеј,јас до Перт знам. Најдобро прашај по сите агенции имаат летови ама цените се различни од агенција до агенција,сега би требало да се малку поефтини дека директен има за Дубаи не одиш за Истанбул како што одев јас,а со тоа пократок испаѓа и патот :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
А колку отприлика би чинела повратна карта до Сиднеј преку Дубаи?
Најефтина варијанта до Сиднеј би ти било да искомбинираш преку Истанбул до Куала Лумпур, потоа со www.airasia.com до Сиднеј.

Од Истанбул до Куала Лумпур повратна се најдува карта за 500 евра, додека од Куала Лумпур со Сиднеј повратна е некаде околу 400 евра.
Можеш да преспијаш и да одмориш во Куала Лумпур еден ден плус некои 50тина евра за тоа, и останати трошоци ќе дојдеш до 1000 евра.
Некогаш airasia даваат многу добри попусти и можеш да најдеш и поефтина карта во зависност од датумот на летање.

F

FARANG

Гостин
Најефтина варијанта до Сиднеј би ти било да искомбинираш преку Истанбул до Куала Лумпур, потоа со www.airasia.com до Сиднеј.

Од Истанбул до Куала Лумпур повратна се најдува карта за 500 евра, додека од Куала Лумпур со Сиднеј повратна е некаде околу 400 евра.
Можеш да преспијаш и да одмориш во Куала Лумпур еден ден плус некои 50тина евра за тоа, и останати трошоци ќе дојдеш до 1000 евра.
Некогаш airasia даваат многу добри попусти и можеш да најдеш и поефтина карта во зависност од датумот на летање.

Точно.

Не е лоша идеја да видиш и Jetstar од Сингапур за Сиднеј кој исто имаат добри попусти од време на време. Се зависи од тоа дали сакаш наједноставно или најбрзо. Најбрзо ти е со Емиратите директ од Дубаи така имаш 1 станица. Ако сакаш поевтино Аиразија ти е најдобра варијанта оти најчесто имаат попусти. Јетстар преку Сингапур или Бангкок се исто опција.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Mislam deka nema, vo sekoj slucaj ako najdes proveri dali e registriran bidejki vo MK ima dosta laga i prevara.
Slucajno naidov na konverzacijava prebaruvajkji informacii za vizi za Nov Zeland i AVS. Imeno jas i soprugot veke izvesno vreme probuvame da aplicirame za AVS stapuvajkji vo kontakt so migraciski agenti od AVS megjutoa tie celo vreme aludiraat na studentska viza sto nas ni e preskapa bidejkji sme so 3 deca ili eventualno za sponzor viza za koja sto treba da najdeme odovde rabotodavac vo AVS sto e mnogu neverojatno...taka da jas si rekov pa ne si ni glupa ni nepismena apliciraj si sama.Prebarauvajki po netov mislam deka povekje sansi imame za N.Z primetuvam deka Vie G-din Lion 888 ste dosta upaten pa bi sakala Vase mislenje da slusnam.Imeno jas sum turisticki rabotnik so 15 g. rabotno iskustvo vo turizmot i site mozni diplomi povrzani so mojata rabota, soprugot vo momentov vozi taxi sto ne e vo branite struki megjutoa toj ima raboteno i ziveeno vo AVS 2 god.ima preporaki od firmata vo koja rabotel tamu...Sto mislite za kakva viza e najdobro da aplicirame???

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Slucajno naidov na konverzacijava prebaruvajkji informacii za vizi za Nov Zeland i AVS. Imeno jas i soprugot veke izvesno vreme probuvame da aplicirame za AVS stapuvajkji vo kontakt so migraciski agenti od AVS megjutoa tie celo vreme aludiraat na studentska viza sto nas ni e preskapa bidejkji sme so 3 deca ili eventualno za sponzor viza za koja sto treba da najdeme odovde rabotodavac vo AVS sto e mnogu neverojatno...taka da jas si rekov pa ne si ni glupa ni nepismena apliciraj si sama.Prebarauvajki po netov mislam deka povekje sansi imame za N.Z primetuvam deka Vie G-din Lion 888 ste dosta upaten pa bi sakala Vase mislenje da slusnam.Imeno jas sum turisticki rabotnik so 15 g. rabotno iskustvo vo turizmot i site mozni diplomi povrzani so mojata rabota, soprugot vo momentov vozi taxi sto ne e vo branite struki megjutoa toj ima raboteno i ziveeno vo AVS 2 god.ima preporaki od firmata vo koja rabotel tamu...Sto mislite za kakva viza e najdobro da aplicirame???
Info e pusteno po privatna poraka, no za site sto mislat za emigracija najvazno e da ja najdat lista na potrebni kadri za NZ koja e ovde

http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/skilledmigrant/LinkAdministration/ToolboxLinks/essentialskills.htm?level=1

Ako se najdat vo nejze slobodno moze da me kontaktiraat za sovet za procesot na aplikacija. Realno bez da vi se naoga strukata i obrazovanieto na listata sansite se nikakvi.

So sreka neka im e na idnite aplikanti

H

HITCH

Гостин
Да ми каже некој која е најдобра опција за авионски лет за Австралија. Дали може преку Дубаи да се оди директно или сеуште мора два трансфери да се прават?
Со Флај Дубаи: Скопје - Дубаи - Перт|Сиднеј|Мелбурн.
Скопје - Дубаи сега се ефтини картите, услугата во авионот и корисничка поддршка се супер, а авионите се чисти и нови. Никако не иди со ЈАТ, сите куфери ми се уништени и не ти прифаќаат никаков приговор, с'е едно што тие ја направиле штетата, а услугата е мизерна.
Преку Турција имаш многу за чекање.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
А колку е сега карта Скопје-Дубаи имате инфо ?

Kajgana Shop

На врв Bottom