Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

ace6vel

chelseafc.mk
Член од
23 јануари 2005
Мислења
34
Поени од реакции
13
Ти благодарам на одговорот. Сега ќе разгледам како да ја сертифицирам дипломата и да видам каде се полага во МК ИЕЛТС...

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Мене ме интересира дали овие IELTS тестови е 100% сигурно дека важат за Австралија ако ги положиш овде кај нас во МКД и колку време е нивната важност дали е само за 6 месеци или важат за стално штом еднаш ке ги положиш?

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
IELTS vazat za cel svet i testiranjata gi pravi Britanski sovet vo Skopje. Cenata e nekade +8000 denari i vazat dve godini od denot na testiranje.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo... Dali nekoj mozi da mi kazi kako odi postapkata, sto treba da se napravi za iselenicka viza za Avstralija. Soprugot ima brat koj e veke 16 godini vo Avstralija i saka da ne zeme tamu. Toj saka da prati dokumenti za da garantira. Pa ve molam ako mozi nekoj da mi kazi kako odi seto toa i otprilika kolku vreme trae cela postapka.
Blagodaram :) ...

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Zdravo... Dali nekoj mozi da mi kazi kako odi postapkata, sto treba da se napravi za iselenicka viza za Avstralija. Soprugot ima brat koj e veke 16 godini vo Avstralija i saka da ne zeme tamu. Toj saka da prati dokumenti za da garantira. Pa ve molam ako mozi nekoj da mi kazi kako odi seto toa i otprilika kolku vreme trae cela postapka.
Blagodaram :) ...
Najdobro otidi si kaj edinstveniot registriran emigrantski agent za AU mislam deka se vika Saso i kancelarijata mu e vo naselba Aerodrom vo zgradata na Stopanska banka do Mekdonalds. Toj najdobro ke vi kaze kolku pari, dokumenti i dali ima sansi. So sreka.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
A dali ima takov agent i vo Bitola?
Прашај во Милениум травел, мене ми средуваат за туристичката виза.
Не сум од Битола, така да не знам каде им е седиштето, ама подраспрашај се.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Ima i vo Bitola se vika Biljana Saleva i dobro raboti pisi mi vo inbox ako sakas da ti dadam broj

Член од
9 ноември 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво на сите
Ке ве молам некој ако знае да ни помогне,со сопругата и две мали керки од 3 години и другата 9 месеци сакаме да имигрираме за Нов зеланд,(повеќе сакавме за Канада но таму многу тешко се добива) па некако ни изгледа најлесно за во Нов зеланд,сопругата има завршено филозофски фак. и дипломирала,работела како преведувачка за Нато и Обсе тука во скопје,моментално работи во ОНе телеком,јас моментално сум без работа,имам фирма на мое име,со средно сум,но имам неколку курсеви завршени во Alexandria како графички дизајнер и сум работел како сервисер во некои компјутерски фирми,со англиски само јас сум малце слаб,за тоа и планирам сопругата да биде апликант,е сега на нивната Веб стана видовме нешто, но малце не ни е јасно,почнавме онлине да ја пополниме апликацијата но прекинавме еднаш додека не бидеме сигурни што бараат за да не плаќаме дџабе, дали треба да се полага IELTS testot, сопругата,и со работно искуство што ја има дали имаме шанси нешто да добиваме,дека и за англиски на формуларот пишува ако немаш IELts да се наведе од каде англиски знаеме и дали имаме некоја друг цертификат а сопругата има најмалце 10 цертификати од НАТО и до ОБСЕ,дека работела за нив и пофалби,дали ке ни ги прифаќаат овие цертификати за англиски и работно искуство,
и друго што ме интересира многу критики сум слушнал за НОВ Зеланд дека многу тешко е таму и работа не се добива лесно,а мене не ми изгледа така сепак мислам подобро од тука ке живееме
дали е оваа точно или .......
ке ви бидам многу заблагодарен ако некој ке ми одговори и ке ме упати кај што треба

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Фати од прва страница читај со ред па кога ќе загинеш низ лавиринтот лавот ќе ти лавне (може и на пп) па ќе те истера од ќорсокак(y)

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Здраво на сите
Ке ве молам некој ако знае да ни помогне,со сопругата и две мали керки од 3 години и другата 9 месеци сакаме да имигрираме за Нов зеланд,(повеќе сакавме за Канада но таму многу тешко се добива) па некако ни изгледа најлесно за во Нов зеланд,сопругата има завршено филозофски фак. и дипломирала,работела како преведувачка за Нато и Обсе тука во скопје,моментално работи во ОНе телеком,јас моментално сум без работа,имам фирма на мое име,со средно сум,но имам неколку курсеви завршени во Alexandria како графички дизајнер и сум работел како сервисер во некои компјутерски фирми,со англиски само јас сум малце слаб,за тоа и планирам сопругата да биде апликант,е сега на нивната Веб стана видовме нешто, но малце не ни е јасно,почнавме онлине да ја пополниме апликацијата но прекинавме еднаш додека не бидеме сигурни што бараат за да не плаќаме дџабе, дали треба да се полага IELTS testot, сопругата,и со работно искуство што ја има дали имаме шанси нешто да добиваме,дека и за англиски на формуларот пишува ако немаш IELts да се наведе од каде англиски знаеме и дали имаме некоја друг цертификат а сопругата има најмалце 10 цертификати од НАТО и до ОБСЕ,дека работела за нив и пофалби,дали ке ни ги прифаќаат овие цертификати за англиски и работно искуство,
и друго што ме интересира многу критики сум слушнал за НОВ Зеланд дека многу тешко е таму и работа не се добива лесно,а мене не ми изгледа така сепак мислам подобро од тука ке живееме
дали е оваа точно или .......
ке ви бидам многу заблагодарен ако некој ке ми одговори и ке ме упати кај што треба
Znaci ako mislis deka emigracija vo NZ e lesna izgleda nisto ne si proveril na oficijalniot sajt. Kako prvo se primaat samo odredeni strucni kadri koi nema potreba da se so fakultet, bitno e samo tvojata struka da se naoga na taa lista ( ke ja najdes na ovoj forum) i da imas minimum 2 godini staz vo nea.

Znaci vo tvojot slucaj Filozofski fakultet ne e nekoja struka koja se bara, no najdobro da ja najdes listata i licno proveris zosto moze licno ke se najdes vo sredno ili visoko obrazovanie, samo bitno e da mozes da dokazes deka si rabotel vo strukata za koja apliciras.

IELTS ke mora da polagate dvajcata i ne pominuvaat nikakvi sertifikati, minimum ocenka e 6.5 za nositel i 5.0 za pomosen.

Za zivot vo NZ rabota ako ne biras se naoga relativno lesno no ako baras vo nekoja specificna struka ti treba nekolku meseci baranje.

Ako imas bilo kakvi prasanja za aplikacija slobodno pisi privatna poraka.

Член од
9 ноември 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Фати од прва страница читај со ред па кога ќе загинеш низ лавиринтот лавот ќе ти лавне (може и на пп) па ќе те истера од ќорсокак(y)
фала ти на одговорот :(
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 16:28 ---
Znaci ako mislis deka emigracija vo NZ e lesna izgleda nisto ne si proveril na oficijalniot sajt. Kako prvo se primaat samo odredeni strucni kadri koi nema potreba da se so fakultet, bitno e samo tvojata struka da se naoga na taa lista ( ke ja najdes na ovoj forum) i da imas minimum 2 godini staz vo nea.

Znaci vo tvojot slucaj Filozofski fakultet ne e nekoja struka koja se bara, no najdobro da ja najdes listata i licno proveris zosto moze licno ke se najdes vo sredno ili visoko obrazovanie, samo bitno e da mozes da dokazes deka si rabotel vo strukata za koja apliciras.

IELTS ke mora da polagate dvajcata i ne pominuvaat nikakvi sertifikati, minimum ocenka e 6.5 za nositel i 5.0 za pomosen.

Za zivot vo NZ rabota ako ne biras se naoga relativno lesno no ako baras vo nekoja specificna struka ti treba nekolku meseci baranje.

фала ти лион за одговорот :)

W

Werther

Гостин

FАRANG те препорача како човек кој се разбира околу емигрирањето па решив да те потпрашам:D
Сакам да те прашам за Канада поточно како оди работата со бодовите,имам ли некој бенефит во добивањето виза што сум студент,англискиот добро го познавам исто така имам слушнато дека им фали работна рака бидејќи се слабо населена земја во однос на површината па ако може да ми дадеш некои по-детални информации би ти бил многу благодарен.Инаку не ми се оди од Македонијава и од родното Влае ама зорт тера на све,кај и да отидам надвор по петтиот ден препекувам за дома...:(

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
FАRANG те препорача како човек кој се разбира околу емигрирањето па решив да те потпрашам:D
Сакам да те прашам за Канада поточно како оди работата со бодовите,имам ли некој бенефит во добивањето виза што сум студент,англискиот добро го познавам исто така имам слушнато дека им фали работна рака бидејќи се слабо населена земја во однос на површината па ако може да ми дадеш некои по-детални информации би ти бил многу благодарен.Инаку не ми се оди од Македонијава и од родното Влае ама зорт тера на све,кај и да отидам надвор по петтиот ден препекувам за дома...:(
Znaci AU, NZ i CA imaat slicen sistem na emigracija, kako prvo treba tvojata struka da se naoga na potrebni (koja moze da se najde na oficijalniot sajt) i vtoro da imas mnogu dobar angliski jazik. Baska baraat i da imas nekolku godini iskustvo vo barana struka.

Momentalno CA go ima stopirano apliciranjeto do nova godina a posle toa ke pocne apliciranje na odredeni kadri so kvota koja se trosi. Ako si 100% siguren proveri ja starata lista na potrebni struki i ako te ima togas fati apliciraj po nova godina. Za angliski CA bara za maksimum poeni nad 7.0 IELTS sto ne e lesno da se dobie.

Samo pred da pocnes da apliciras treba da si 100% siguren deka emigracija e za tebe bidejki vo pisuvanjeto ne si mi bas siguren, treba da si karakter koj e spremen na rizik licen i finansiski i uporen kako konj bedejki mnogu luge se vratile doma posle nekolku meseci zivot vo CA. No nikogas ne se znae sekoj covek e razlicen nekoj go trese nostalgija posle edna nedela dodeka drug nema gajle so decenii.

Aplikacija za CA e nekade 2000 evra sose site trosoci za polaganja, medicinski testovi, revodi, aplikacii. Ne koristi nikakvi agenti bidejki ima mnogu izmami posebno vo MK.

So sreka

Kajgana Shop

На врв Bottom