Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хех, ова погоре напишаново, е саде Твое „толкување„ на предметниот настан. Воопшто не напишав дека е О.К. ако некој распален и острастен батка силува девица/девојка затоа што му се кеифнало и затоа што тој чин го сторил своеволно, без да ги согледа и последиците од тој чин, туку предметниот настан има и поучна улога, која покажува дека сторениот грев не може да остане неказнет, од што се гледа правичноста Божја кон силуваната девојка и кон нејзиниот родител, кој ја одгледал и израснал.

Лелеле какво толкување...Може е само метафора...Може Јехова не мислел и на силување туку на берење сливи а тоа значело дека ако некој бере сливи треба да му се плати после.:pos:

Не разводнувај.

Не ми ги извртувај зборојте...
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 16:42 ---
1. Дали тоа значи дека, според Библијата, можам да силувам девица, ако платам 50 сребреници кај татко и'?

Не, не можеш...Поточно, не смееш.
Сребрениците се (от)плата за сторениот грев, доколку е реално сторен...
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 16:44 ---
2. Дали со (1) гревот на силувањето ми е отпишан?

Посочениот случај е старозаветна одредба, не новозаветна, така не можеш да го користиш за оправдување на своето гревовно однесување.

Во Новиот Завет, гревовите се простуваат преку Светат тајна исповест, а не со парична казна.
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 16:46 ---
Лелеле какво толкување...Може е само метафора...Може Јехова не мислел и на силување туку на берење сливи а тоа значело дека ако некој бере сливи треба да му се плати после.:pos:

Еве, јас сум трпелив ќе го сачекам Твето премудро толкување...:D

Посочениот случај е старозаветна одредба, не новозаветна, така не можеш да го користиш за оправдување на своето гревовно однесување.

Во Новиот Завет, гревовите се простуваат преку Светат тајна исповест, а не со парична казна.
Разбирам. Не е буквално, него е метафора, ама само кога ти одговара и кога сакаш да го негираш тоа што експлицитно си го потврдил пар постови погоре.

Не е лесно. Треба плата да ти се даде.

--- надополнето: 16 ноември 2012 во 16:46 ---

Еве, јас сум трпелив ќе го сачекам Твето премудро толкување...:D
Најди ми цитат каде Јехова кажал дека е грев силувањето.
Каде пишува дека Јехова се попишманил?
Зошто Јехова се попишманил? Нели е сезнаен и се совршен а сепак се пишмани.:confused:
Од кај знаеш дека нема пак да се попишмани Јехова...не звучи како некој многу стабилен карактер и некој со план за се.

Дали како атеист се добива членска карта?

Има ли секти кај атеистите или сите сте од иста религија?

Дали како атеист се добива членска карта?
Дојди кај мене ако си заинтересиран јас ќе ти издадам.Во пакетот следува маичка I love Atheism и плус беџ Atheism Rock's.
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 19:19 ---
Има ли секти кај атеистите или сите сте од иста религија?
Глупост на столетието !Да го наречеш Атеизмот религија,е исто да ја наречеш ќелавоста дека е боја на коса.

Не Гурџи, таа што ти ја дадоа е од друштвото на глупаци.

;)

Ќе те пријавам....иако си најбаниран човек во светот и околината.
Не се секирај....ќе те кажам на Хепта и тој ќе те пријави...:pos:

И двајцата сте прваци во нешто....

Немој да бидеш плачко. Ако сакаш да си играш со постарите, ќе те пуштаат некогаш и по цигари.

;)

Немој Хепта да го чепкаш,човекот какви предавања држи за Тлема,треба влез по 200 евра да наплаќа...:D
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 19:34 ---
Дали на атеистите (поединечно) им е забавно на форумов и зошто? :LOL:
Мене ми е одлично,диско ми е:ROFLMAO:,а највеќе се забавувам на расправиите и заканите помеѓу Ставрогин и Дивидерчето.:D

Немој Хепта да го чепкаш,човекот какви предавања држи за Тлема,треба влез по 200 евра да наплаќа...:D
Де бре се пари ти се во умот.
Да барав од тебе пари за да ти кажам нешто О.Т.О., ќе требаше 100 ден да ти побарам. И тоа ти е многу, знам.

Де бре се пари ти се во умот.
Да барав од тебе пари за да ти кажам нешто О.Т.О., ќе требаше 100 ден да ти побарам. И тоа ти е многу, знам.
Ај бе па и ти чуден ама си,ја те испофалив тој се правда:pos:.Овде ли скормност ќе покажуваш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom