Најдобра дискотека/клуб во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобра дискотека/клуб во Скопје?

• Вкупно гласачи
    136
Од сите овие горенаведени, некако највеќе при срце ми лежи Хавана. (Ама летната Хавана).
Зимската ми е потапа некако. На затворено, на загушливо, некако ми нема атмосфера.
Летната за разлика од зимската ми има атмосфера. На отворено е, супер се луѓето, има многу градски луѓе, многу е опуштено, има добра музика, нема инциденти, си пиеш пивце, уживаш во музиката и за ништо не ти е гајле.
Највеќе ми се свиѓаше времето кога пееше Дани со Златко од Хаундс.
Маракана е исто така одлично место каде што обожавам да излегувам и секогаш има добра музика.

Колосеум ми беше супер додека доаѓаа познати Dj's као Buuren, Prydz, Dekay, Deep Dish, Francois K. исл. Тоа време онака највише ми се свиѓаше.
И Бени беше одличен во Колосеум, ама по одредено време ми стана досадно пошто истите песни ги ваљаше долго време.
После тоа (без навреда на тие што одат), но според моето мислење Колосеум стана дувло на сељачана....
Ацо Пејович, Саша Матич, Радмила Манојлович, Аца Лукас кој доаѓа на секои 5 минути во Македонија и слична багра од српската „естрада“...... ноу комент :facepalm:

Миднајт, како што пиша еден член погоре, секогаш ќе го памтам како Процес....ах тоа беа времиња.
Лоша работа беше таа тепачка што се случи една вечер пред многу години кога не се знаеше кој кого тепа...од тогаш престанав да одам таму.
Инаку како Миднајт, супер е убаво место и ми е прикладно за журка.
Единствен проблем е што има премногу гужва и не се дише доле, па морам често да излегувам горе за да земам воздух.

Инаку морам да кажам дека најлошо место во Скопјево е дефинитивно Club Priority според мене, ако можам воопшто да го наречам Club. Повеќе му доаѓа како стриптиз дупка за напалени коњи кои се палат на одвратни женски, проследено низ најужасно неквалитетната српска музика. :facepalm::facepalm::facepalm:
Еднаш отидов зошто навистина морав, и си заминав мнооогу порано згаден од глетката.

Поздрав до сите што ќе се сетат како се урлаше порано на песнава кога имавме асални клубови :D

Ај можеби ќе добијам одговор на темава....

Има ли моментално некое место во Скопје каде што пуштаат тех-хаус/техно/транс и кој ден?

Не гласам моментално пошто колку што знам нигде не ја пуштаат горе-споменатата музика (се надевам дека сум грешка).

Иначе од старите времиња: Colosseum кога носеше светски диџеи, B2 кога знаеше да се деси некоја опасна psy-trance журка (најчесто организирана од други, but fuck it) и La Fabrique, иако имаше доста незгодна локација и често се дешаваа тепачки, рекети и што ли уште не...

Имаше порано една, ама сега нема ни една...само што не е до дискотеките, до луѓето е.
Црна се чума зададе .......

Морав еднаш да отидам во Ла Кања кај несфатените да испочитувам другарче кое пушташе музика. Местото е така..... ама тие кои одат таму се ......... :свиркам:

Какви?

Тешко гомно. 80% од нив. Се дур има кељави збрчкани глави, напукани бицепси у свилени кошули нема да има добар клуб. Во последно време едино Маракана и Хавана ми праат мерак колку- толку. Не се нешто посебно, ама коа ќе ги видиш другите....

Скоро 90% се катастрофа дискотеките кај нас. Нека ѕирнат малце газдите во странство како се прават журки. А не, секој ден Кристијан Кико (Идол), Јелена Карлеуша, ЏејЏеј итн......па до кога со ваквата музика.... :mad::mad:
Нека видат како се прават журки во Сончев Брег и Закинтос.

Ако некој сака да резервира за Б2 имам другар менаџер е,пишете ми во сандаче само имајте на ум дека после 2 часот од дискотека местото се претвора во една поголема биртија и репертоарот после 2 часот е:Цеца,Аца Лукас,Нада Топчагич,Синан Сакич,Тозовац,Шабан Шаулич и многу други.:)

Несфатени.
Излегува дека цела Стара Чаршија е со несфатени:)
Јас би рекла фино место, убав народ. Галерија 8 е фино местенце, само има наплив на сфатените и се создава страшна гужва. Од оваа листа би го избрала Балет, ако се погоди атмосферата сите се качуваат на шанк и e едно од најдобрите места за после 3 по полноќ. Ако си уморен од алкохол можеш и да си преспиеш нели La Española;

Ако некој сака да резервира за Б2 имам другар менаџер е,пишете ми во сандаче само имајте на ум дека после 2 часот од дискотека местото се претвора во една поголема биртија и репертоарот после 2 часот е:Цеца,Аца Лукас,Нада Топчагич,Синан Сакич,Тозовац,Шабан Шаулич и многу други.:)

Во Б2 сум приметил, ако не влезеш до 12, после влагаат еден у 20 души, и коа ќе влезеш внатре, може комотно фудбалче меѓу коњопоите да се изигра...

Јас би рекла фино место, убав народ. Галерија 8 е фино местенце, само има наплив на сфатените и се создава страшна гужва. Од оваа листа би го избрала Балет, ако се погоди атмосферата сите се качуваат на шанк и e едно од најдобрите места за после 3 по полноќ. Ако си уморен од алкохол можеш и да си преспиеш нели La Española;
Не дека сите се несфатени, има и нормални ликови фала богу.

Во Б2 сум приметил, ако не влезеш до 12, после влагаат еден у 20 души, и коа ќе влезеш внатре, може комотно фудбалче меѓу коњопоите да се изигра...
Па да може да се каже дека во 2 е празно,но мене ме нервира малку што после 2 станува биртија,а па и нормално ако пуштаат r'n'b или hip-hop по лабаво можеш една вечер со 2 пива,а и со 1 да ја истераш,а со народњациве се пие ненормално имам неколку случаи кои можам да ги набројам кога луѓе правеле и по 200 евра сметки,но тоа е Балканци сме,што се однесува за голтар како мене што и да пуштат ја пијам едно винце.:D
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 13:20 ---
Каде е тоа Балет ако можеш да ми кажеш поточно сум го слушнал од многу луѓе ама никако да дознаам каде се наоѓа.:)

Каде е тоа Балет ако можеш да ми кажеш поточно сум го слушнал од многу луѓе ама никако да дознаам каде се наоѓа.:)

Во Буњаковец во пролазот (од партизанска кога идеш накај Седмица преку пролазот). Напред имаш кладилница некоја и назад е Балет.
Љубов кафичот знаеш каде е?

Маракана ми е топ местенце, си денсаш не се замараш опуштено ми е ептен, плус криглата е 80 така да мојот глас оди таму.
Иначе во Балет е лудница :)) Иде келнерката ми вика 120 и 120, 240 и 60 шо немам да ти вратам 300 :)

Во Буњаковец во пролазот (од партизанска кога идеш накај Седмица преку пролазот). Напред имаш кладилница некоја и назад е Балет.
Љубов кафичот знаеш каде е?
Ako zboris za sproti Magor...sega tamu ima drug kafic (osven ako ne sum ja utnal lokacijata)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom