Легализација на инцест

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Ги споредив како казнени дела. Ако за едното не треба аргументи за да биде дозволено, и за другото треба да е така.
Знаеш, без разлика дали ќе украдеш илијада или милијарда евра, ти си крадец.

Јас пак мислам дека за да на некој му биде ок плескањето со мајка, сестра, татко, треба сериозно да му фали нешто.
Shtotuku ti dadov argument za prvite dve, a ti treba da dadesh za vtoroto.

Ne li chitash shto pishuva?

Ајде ајде, немам намера да го дискутирам потомството, самата сум против прокреативност на инцестиодните парови, него што правиме што сексот не е исто што и размножувањето?
Или тоа ви е единствен аргумент?

Секс полиција да го вадат на време... Сега нема да и треба и налог... :icon_mrgr:

Shtotuku ti dadov argument za prvite dve, a ti treba da dadesh za vtoroto.

Ne li chitash shto pishuva?
Утре твоето дете ќе расте во средина каде што тоа ќе биде сосема нормално. Следствено на тоа и самата негова психа така ќе се креира. Па немој да се изненадиш ако некој ден керка ти и син ти ги начекаш во 69.

А пак за внуците ти да не ти кажувам. За син ти и внука ти тоа ќе биде сосема нормално, а можеби и пожелно, нели за да се зачува античката крв во семејството...

Поголема причина од ова...

Кај неинцестоидните парови на 35 години ризикот е 10 посто (поназад има линк). Да забраниме ли раѓање после 30тата?

И зошто сексот го поврзуваш со потомство? А ако немаат потомство? Во ред е тогаш?
Секс и размножување не се иста работа.

И немам намера да читам чкљ гугл транслејт преводи. Или преведи или остави линк, чудно ти сама ова да си го разбрала.

И генетика сум учела, имам 9ка душо.

Најризични за дефектно потомство се постарите родилки..... мора да се забрани тоа.

Не ми треба аргумент за да дозволам нешто. Ми треба за да забранам.

Ризикот за дефектно потомство се зголемува со возраста на жената доколку е прворотка.

Па на друг начин незнам како настанува оплодувањето на јајце клетката со сперматозоид освен при сексуален однос (го исклучувам ин витро оплодувањето и инсемнацијата) и ако не се користи контрацепција.

Па чим не ти треба аргумент да дозволиш нешто јас и многу како мене без аргументи бараме да се дозволи педофилијата.Со аргументи е забранета ама без аргументи ќе ја дозволиме.
Браво за деветката.

Таа игра, го издвојуваш тоа што ти одговара и го вртиш како ти одговара.
И не можеш да сфатиш нешто што го нема. Во овој случај, поентата на девојката.

Што вртам по ѓаволите и двата аргумента се во моја полза.

Q: Има аргумент за да се забрани?
A: Да.
Q: Забранет е?
A: Да.

ОЗБИЛНО ШЕРЛОК?!
Да, има аргументи. Али не твоите. Твоите се глупи.
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 00:01 ---
Ризикот за дефектно потомство се зголемува со возраста на жената доколку е прворотка.

Па на друг начин незнам како настанува оплодувањето на јајце клетката со сперматозоид освен при сексуален однос (го исклучувам ин витро оплодувањето и инсемнацијата) и ако не се користи контрацепција.

Па чим не ти треба аргумент да дозволиш нешто јас и многу како мене без аргументи бараме да се дозволи педофилијата.Со аргументи е забранета ама без аргументи ќе ја дозволиме.
Браво за деветката.

Ако парот нема деца дозволуваш инцест? Еве ако машкото своеволно подложи на васектомија?

Браво за деветката.

Изгледаш како полуписмените верници.
Докажи дека не постои Господ.
Се докажува постоење, а не непостоење.
Се бара аргумент за да се забрани нешто, а не да се дозволи.
За човечкото однесување посебно.

Се е дозволено, додека не се најдат причини да биде истото забрането, или се што не е забрането со закон е дозволено.
Ако со закон не е забранет инцестот, автоматски е дозволен. Нема потреба од ,,аргументирање,, на дозвола.

До Grand Central - Не.
До Purple Puma
Не се грижи ти за мојата писменост.
Бидејќи на темава си многу гласна и полна со аргументи и деветки, јас ќе се повлечам од дискусијава зашто немам "доволно" аргументи според тебе да го докажам спротивното, но ќе ти го препорачам следново:
- како поборник и поддржувач на инцестот "како основно човеково право" во иднина кога ќе се омажиш и ќе имаш потомство или може да живееш вонбрачно со своите потомци или ако веќе си омажена и имаш потомци и кога тие ќе достигнат сексуална зрелост ќе им објасниш ти како мајка дека е нормално за тебе тие меѓусебно полово да општат и ти заедно со нив и твојот брачен партнер полово да општите со нив. Исто така ќе им кажеш дека слободно дозволуваш да живеат во заедница и дека ги поддржуваш да имаат потомство за кое ризикот од дефектност е мал во споредба со постарите родилки, смело да чекорат и да си прават ќеиф зашто никој ама баш никој не е засегнат од нивната приватност дека имаат апсолутно право да се е*ат и не загрозуваат ничии интереси.
И немој сега да поддржуваш нешто, што во иднина кога тебе ќе ти се случи истото да станеш поборник против , остани си доследна на тоа што го поддржуваш, тоа е одлика на една зрела личност.
Log off .

Каков се народ има во оваа држава неми се верува, кога дошло време инцест да се подржува незнам што да кажам, ми преостанува да го цитирам еден близок пријател дека на овој народ треба да му се врати Бугарин и се да запали, со вакви држава не бидува!!!

Зошто ја цитираш за нешто во кое што таа не поддржува легализација на инцест,туку едноставно сака да е "кул" личност/член на форумов?
Сега ќе ти пиши дека и таа не е за легализирање на инцестот,но сепак од друга страна тајно си се теши дека инцестот е работа којашто треба да ја прават дома со домашните.

Добро Кика, ич ти гајле да немаш.
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 10:06 ---
Зошто ја цитираш за нешто во кое што таа не поддржува легализација на инцест,туку едноставно сака да е "кул" личност/член на форумов?
Сега ќе ти пиши дека и таа не е за легализирање на инцестот,но сепак од друга страна тајно си се теши дека инцестот е работа којашто треба да ја прават дома со домашните.

За ваква дијагноза, талент е потребен :)

Добро Кика, ич ти гајле да немаш.
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 10:06 ---

За ваква дијагноза, талент е потребен :)

Досегашнава слика за тебе што ми е створена е таа,во неколку теми што те читам.Кога си во тесно почнуваш со индиректни навреди,зато јас чуди се сега зошто не сум ја погодил шољата на мочање... :cautious:
:X3:

Досегашнава слика за тебе што ми е створена е таа,во неколку теми што те читам.Кога си во тесно почнуваш со индиректни навреди,зато јас чуди се сега зошто не сум ја погодил шољата на мочање... :cautious:
:X3:

Индирекни навреди?
Друже, колку што мене ме навредуваа на темава, тешко дека јас некого толку сум навредила ;)

Индирекни навреди?
Друже, колку што мене ме навредуваа на темава, тешко дека јас некого толку сум навредила ;)

Добро де,се разбравме.
Поддржуваш инцест,ама не си за легализирање.
Исто ко та прилепчанката, сакала да се е*би ама нејчела да и влези.

Легализација на инцест :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Ни се досади во модерново општество, па ај да се вратиме во првобитното....
И ствано важело тоа дека само човековата глупост е бесконечна....

Је*е ми се зa Адaм и Евa и зa црквaтa.. туку... кaко бе помеѓу тaтко и ќеркa или мaјкa и син може дa се роди тaквa љубов ? Кaко не чувствувaaт срaм еден од друг ? Кaко може родител дa си го дозволи тоa ? Не ми пречи некa кршaт глaвa тaквите.. но нaвистинa ми е многу чудно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom