Петиции од 20 држави до Белата куќа за отцепување од САД

• Креатор на темата Креатор на темата Katunec
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
По изборите во кои Барак Обама беше реизбран, граѓаните на Луизијана, а потоа и на 19 други држави во САД, започнале да потпишуваат петиции до претседателот за мирно отцепување од САД.

http://news.yahoo.com/blogs/lookout/secission-petitions-filed-20-states-190210006.html

Медиумите срамежливо известија за петициите во контекст на тоа дека според законот, власта мора да одговори ако 20.000 држвјани покренат таква иницијатива.

Дека не им е сеедно говори и податокот левичарите започнаа своја петиција во која се бара власта да им го одземе Американското државјанство на секој оној што ќе потпише петиција за отцепување и истите да бидат протерани од САД.

http://www.weeklystandard.com/blogs...-anyone-who-signs-petition-secede_663282.html

Мирно отцепување?

The odds of the American government granting any state permission to go its own way are on par with winning the lottery while getting hit by a meteor while seeing Bigfoot while finding gluten-free pizza that tastes like the real thing.

Америве потврдуваат дека поглупава нација од нив не постои на светот.

Мирно отцепување?

Za da ne gi krvosa toj sto e rezibraniot vo Belata kukja de. Ako moze. ;)

Bez zezanje, lugjevo se uste veruvaat vo prava, se povikuvaat na ustav, iako znaat deka drzavnata masinerija ne esapi nisto, sem vo ceremonijalni priliki.

Podelbata vo Amerika e bas na liniite od gragjanskata vojna.

Za da ne gi krvosa toj sto e rezibraniot vo Belata kukja de. Ako moze. ;)

Bez zezanje, lugjevo se uste veruvaat vo prava, se povikuvaat na ustav, iako znaat deka drzavnata masinerija ne esapi nisto, sem vo ceremonijalni priliki.

Podelbata vo Amerika e bas na liniite od gragjanskata vojna.

Имаше еден документарец за службите на САД....и баш агентите на ЦИА кажуваа,дека америка цел живот е насочена надвор од своите граници на полето на разузнавање и сл.....и дека на внатрешен план во рамките на своите границите се мизерни....така да ништо да не те чуди ако почне народот да си ги бара правата.:)

Но сепак има многу поригорозни мерки во денешно време кои можат да ги преземат службите,така да не би било проблем една мочана петиција да ја угушат.

Pa ni eden milion potpisi nemalo, od nad 300 milioni ziteli... Toa e isto kako ovde nekoe selo da sobira potpisi za otcepuvanje, sigurno ke bide sfateno ozbilno neli....

Америве потврдуваат дека поглупава нација од нив не постои на светот.
Како тоа најглупа нација,а како шо гелдаме секој го следи нивнот стил(мода,музика,филм итн..)o_O

Како тоа најглупа нација,а како шо гелдаме секој го следи нивнот стил(мода,музика,филм итн..)o_O
Де бре читај малку меѓу редови остај тоа музиката и модата.

Оваа ситуација во Америка се спремаше од поодавна. Незадоволството на народот од TSA, CIA, NSA, Патриотскиот акт - го достигнува лека полека својот максимум. Американците важеа за нација со огромни права и слободи. Одеднаш сето тоа им е земено и сеуште им се зема. Само сето ова е една огромна политичка игра, според мене, спрема се војна!

Де бре читај малку меѓу редови остај тоа музиката и модата.

Оваа ситуација во Америка се спремаше од поодавна. Незадоволството на народот од TSA, CIA, NSA, Патриотскиот акт - го достигнува лека полека својот максимум. Американците важеа за нација со огромни права и слободи. Одеднаш сето тоа им е земено и сеуште им се зема. Само сето ова е една огромна политичка игра, според мене, спрема се војна!
Абе какви редови какви црни камења...На американците им е дозволено апсолутно све(освен секако не се тие толку ербапи како балканците да не плаќаат данок)
Во америка секоја држава си има посебен закон,полицијата нема јуридицкија да интервенира од една во друга држава освен ФБИ(федералците)...А ти за кое право бе зборуваш?кое првао им е земено на американцирте??ова ме интересира

Абе какви редови какви црни камења...На американците им е дозволено апсолутно све(освен секако не се тие толку ербапи како балканците да не плаќаат данок)
Во америка секоја држава си има посебен закон,полицијата нема јуридицкија да интервенира од една во друга држава освен ФБИ(федералците)...А ти за кое право бе зборуваш?кое првао им е земено на американцирте??ова ме интересира

Баш ме интересира дали си бил тамо или скокаш онака безвеза.
Ај прво простудирај го Патриотскиот акт, па ако тоа не тие доволно ондак идемо даље.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom