- Член од
- 22 февруари 2011
- Мислења
- 150
- Поени од реакции
- 106
Викаш? Де, да видиме.Туше’ м’сје пуси кет![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Викаш? Де, да видиме.Туше’ м’сје пуси кет![]()
Декриминализацијата е прашањето во оваа тема. Кој е твојот став?
Многу е просто.Копиљ...........ако јас те разбирам тебе што воопшто сакаш еве.....![]()
Паа....поставија на првата страна една слика со Хитлер. И манав лајк. Па сега....Многу е просто.
Легално значи да ти следуваат права на нормален брачен другар и све што тоа си повлекуе.
Декриминализирано е да не те санкционираат (затвор/глоба) за заедницата/врската во која си.
Или, уште попросто:
Декриминализација: Кој ги ебе, нека праат што сакаат, нивно право - нивна работа.
Легализација: Ова се сосем нормални граѓани со сите права кои им следуваат на таквите. Што добивам јас, треба да добијат и они.
Ти за што си?
Даље...Паа....поставија на првата страна една слика со Хитлер. И манав лајк. Па сега....

Ахм, ок. Значи според тебе психички трауми и психички повреди се стекнуваат само од силување. Да ја видиш керка ти како му прави блоуџоб на син ти или маж ти, нејзиниот татко, тоа според тебе нема да ти предизвика психичка траума и психичка повреда?
Дајте бе ви се молам престанете со лицемерие и двојни аршини.
Уствари не морате. Слободно продолжете.
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 19:00 ---
Повторно продолжуваш со уличарски навреди, а со тоа и со уличарско однесување. Впрочем, само тоа и го знаеш.
Ало типче! Ти што се правиш многу паметен, а сите останати што ги правиш сељаци!
На ѕидот му кажав, на мојот ѕид, на ѕидот од кој што е направена мојата куќа, на ѕидот направен од блокови и малтер!
Ѕидот сфати, за разлика од некој овде!
--- надополнето: 13 ноември 2012 во 01:19 ---Да, ги разликувам и разбирам јас тие три поими, но и некој друг треба да разбере дека и во нај демократското општество не може на секој да му се дава право какво што ќе посака.
Двајца полнолетни луге, и двајцата психофизички стабилни, и двајцата доброволно решиле да се исколат, али еве нема, според закон тоа е казниво, која е "рационалната причина" овде.
Т.ест нив никој нема да ги спречи, но казниво е во сите демократски општества, без разлика што и двајцата доброволно решиле и прифатиле.
Демократија не значи секој да прави што ке му текне на к**от.[/quote]
1. Научи што е тоа демократија. Не знаеш. Научи. Првиов болд ти е грешен, и тоа по дефиниција.
2. Демократија значи баш секој што сака да прави, додека неговите дејствија не повредуваат дирекно друга личност. Под тоа не се подразбира дали мене ми е убаво ако ќерка ми му го пуши на дедо и, ако комшиката слуша турбо фолк, ако син ти иде у манастир, ако маж ми ја напумпа швалерката.
Алал да ти е Копиљ колку си ме изнасмеал тоа е чудо едно.
10 поста се расправа дека Прототип се чаталел по ѕидови на други членови, неразбран сарказам е комедии.
Он топик сега, читајќи неколку поста во вовед и после “дискусијата“ со Пумата, ме заинтригираа некои членови овде. У глобала и најлибералните овде не го оправдуваат инцестот, но не им е јасно зошто инцестот е забранет со закон?
Закон како закон, на некој му се допаѓа на некој не. Основата на законот е дека според моралната норма на општеството во даден момент кога е донесен законот, била на тоа ниво дека инцестот е толку морално неисправен чин да би морал да се казни според закон. Толку едноставно. Нема ни цркви во муабетот ни ништо. Впрочем сигурен сум дека законот е препишан од времето на СФРЈ така да заради црквата да се донесе ваков закон е малку глупо да се каже.
Да им забраниме на сите на 30 години деца да раѓаат...... шансите за дефектно потомство кај нив се најголеми. Дури и да се најздравите човечки битија на светот.Фактот дека потомството би било генетски инфериорно,склоно кон вродени генетски аномалии/болести е ирелевантен, ирационален?
http://en.wikipedia.org/wiki/Inbreeding
Даден е доказот, убаво посочен линк има.Дај ми доказ кој би го потврдил ова твое тврдење.
Исто даваат и жена ти и син ти, кои не можеш да знаеш што ќе прават некогашНе, ја би живеел со жена и син кои у никој случај нема да се плескаат.
Исто така не сакам да живеам во државен систем којшто ќе им дозволи да се плескаат, едноставно бидејќи мене не ми е по ќејф - ми се гади, ми се повраќа.
Јас давам придонес за системот - за возврат очекувам нешто, во овој случај законски да се забрани инцест.

Сеуште ниту една причина за постоечката ситуација.Декриминализацијата е прв чекор кон легализацијата.![]()
Сеуште ниту една причина за постоечката ситуација.
Освен, дискриминарчки однос кон полноправни граѓани на едно општество.

Слабо стоиш со македонскиот јазик, а. Начин на израување, персонификација, сарказам, стилски фигури... Слабо македонскиот, слабо...Твојот IQ бележи негативни вредности.
За тебе ни доброволно и легално да даваш не сум заинтересиран.Убаво те прашав што не одговориш?
Ако ме силуваш ти мене, ќе одговараш ли за психичката болка која си и ја нанел на мојата мајка, или само за она што си ми го направил
Ако се раководеме со идејата за недискриминација, најдобро решение целосна изолација на секоја жива единка у кафез, без контакт со трети лица. Секој може да си праве шо сака у неговио кафез, плус нема никој на никој да прече. Ама е непрактично.
Прекумерната либералност, претераната недискриминација, и целосно исклучувајне на државата како медијатор за црвените линии, најчесто водат до колапс на социјалнио систем и односите у него. Ако човек сака, ќе си ја опне мајка му, или татко му. Никому ништо. Не можеш на некој да му му ја спречеш намерата, или да му го прекинеш самио акт. Ама може да направеш механизам да не се возвишува и рекламира како нешто нормално, само заради факто оти некој друг го праве и е кул. Немат сите свест и ментална сигурност да одлучат шо е правилно а шо не е. Секој може да си ја опне сестрата или брато, ама ногу малко одбират да го прават тава. Зашо?![]()
Слабо стоиш со македонскиот јазик, а. Начин на израување, персонификација, сарказам, стилски фигури... Слабо македонскиот, слабо...
Не знам како не забележа до сега дека си на игнор, па еве ти кажувам.
За тебе ни доброволно и легално да даваш не сум заинтересиран.
Многу одлучуваат да немаат деца. Зашто?
Има многу вегетеријанци. Зашто?
Има многу религиозни. Зашто?
Има такви што гласаат за ВМРО, такви што гласаат за СДС, такви што не гласаат. Зашто?
Не е важно зашто прави некој нешто. Моралната осуда нема што да ја чепкаме.
Законската осуда и забрана не смее да постои во однос на ваквите одлуки на луѓето.
Инцестот, како секс помеѓу двајца крвно блиски, никако не штети на никој трет. На нив двајца колку им штети, нивен проблем.
Секој каква и да одлука донесе, е негова работа. А кој со кого има секс, ич не е работа на државата, се додека сексот е доброволен од сите учесници во истиот.

Државата нема да те казне ако си имаш секс со брат сестра мајка татко. Ако си го чуваш дома и не го рекламираш.
Види сега, да си опнеш сестрата и да гласаш на избори са 2 различни работи и имат различни последици. У првио случај си опнуваш сестрата, у вторио случај бираш трети лица ментално да те ебат. Има разлика..
Со false analogies од други работи неповрзани со секс (освен за правејнето деца) не е ни најмалку логично да прааме аналогии. Не е на ниво на дискусија.
У недосаток на закони, моралните закони остануват да не диференцират барем од животните (дури и там има примери дека секој со секој не се опнува)...
Да, повеќето закони са донесени од време коа медицината не е била на ниво да одлуче дали се раѓат имбецили од инцестоидни врски и са базирани на религиозни пишаници. Ама иако са базирани на религиозни пишаници тава не ги праве помалку важни за едно општество или начин на живот.
Тука се дискутира за решавајне судбини на човеци у склоп на една држава, не е само личната слобода за опнувајнето на еден човек со друг човек...
Реално за државата инцесоидните врски со деца са проблем, Создават инвалиди, ментално заостанани човеци, товар на здравственио систем.
Врските без деца, не стварат данокоплатци, слабее самата држава. Сите нија говореме за права, лични слободи, ама никој не ја задира другата страна, обврските... Обврските да создава, да работе, да живее у моменто, денеска, да креира, да произведува. Едноставно го изолираме проблемо и му закачуваме етикета оти е против личната слобода за избор со кој да се ебе, а без да ја гледаме поголемата слика. Живото не е изолирани проблеми, а каша од истите.
Не викам оти ти е грешка мислењето, или да го омаловажувам. Ама изолацијата на едно прашање, и ставајне етикета лична слобода, е еден ногу идеален пристап кон идејата.