ANIME (Генерална дискусија)

Член од
10 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
18

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Дајте предлог за аниме налик Death Note, не сакам во стилот на Наруто, Драгонбол, Аватар итн.... Дотолку ме импресионира Death Note, што не мислев дека некое аниме толку ќе ме збудали.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Дајте предлог за аниме налик Death Note, не сакам во стилот на Наруто, Драгонбол, Аватар итн.... Дотолку ме импресионира Death Note, што не мислев дека некое аниме толку ќе ме збудали.
Monster.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
ja gledal nekoj? nova serija Another (http://www.imdb.com/title/tt2176165/) za sega ima edna sezona, pa se mislam dali da se obidam da ja gledam
имам гледано 2/3 епизоди и ја отстранив ,не ми се допаѓаше ... самиот жанр :D
Него што на имдб глеаш аниме серии си имаш златна страна myanimelist.net има све живо и диво ... ќе ти помогни да бараш серии препораки и слични срања :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
уште Psyside да го убедиме :/

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
уште Psyside да го убедиме :/
Види, гледав Драгонбол ко мал, и Наруто пробав пред некое време, ама светлосни години се позади Death Note, дефинитивно ќе гледам такви само, Once you go DN... :pos:

Psyside и од мене имаш препорака.

2

~2A

Гостин
Ај бе малце да ја "живниме" темава.
Сметам дека скоро сите ја имаат гледано Death Note и онака чат-пат начекувам интересни коментари каде што го оправдуваат Лајто Јагами за неговите постапки.
Додуша во првиот дел од половината на епизодите и јас да бев на негово место ќе го правев истото "I'm the god of this world. :icon_lol:"
Не сериозно можеби беше престапник,ама се помалце и помалце имаше убиства,кражби и секакви кривични дела.Но неговата лоша страна го претвори да биди навистина лош и на крајот си го засужи тоа што требаше.Можеби ќе ме цитира некој (најверојатно не :P ) и ќе пиши зошто го имаш овој на аватар?
-Затоа што е најпаметен иако е анимиран,секоја чест за тој што го измислил/креирал.Од самиот почеток знаеше дека е тој,тој!Но сепак.... Near не ми е омилен лик,оти 90% завршената работа само ја доработи на фин и културен начин.

Како кого се идентификувате вие од серијава? :)

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Ај бе малце да ја "живниме" темава.
Сметам дека скоро сите ја имаат гледано Death Note и онака чат-пат начекувам интересни коментари каде што го оправдуваат Лајто Јагами за неговите постапки.
Додуша во првиот дел од половината на епизодите и јас да бев на негово место ќе го правев истото "I'm the god of this world. :icon_lol:"
Не сериозно можеби беше престапник,ама се помалце и помалце имаше убиства,кражби и секакви кривични дела.Но неговата лоша страна го претвори да биди навистина лош и на крајот си го засужи тоа што требаше.Можеби ќе ме цитира некој (најверојатно не :P ) и ќе пиши зошто го имаш овој на аватар?
-Затоа што е најпаметен иако е анимиран,секоја чест за тој што го измислил/креирал.Од самиот почеток знаеше дека е тој,тој!Но сепак.... Near не ми е омилен лик,оти 90% завршената работа само ја доработи на фин и културен начин.

Како кого се идентификувате вие од серијава? :)
Јас сметам дека Лајт можеше да го победи Неар, но откако Л умре, Лајт веќе немаше конкуренција и едноставно затупе. Правеше онакви грешки што дури дете успеа да го победи на крајот, а да беше со бистриот ум кога го имаше како против Л, сигурно ќе ја сватеше работата. Многу го обожавам ова Аниме, но сепак многу повеќе го сакам Code Geass, секој има различен вкус, а за мене Code Geass претставува врв. Лелоуш на крајот успеа во својата цел, за разлика од Лајт, плус тоа, неговата моќ не преовлада против неговата волја, беше свесен за постапките цело време, додека Лајт на крајот се изгуби скроз. Додуша, Лелоуш никогаш немаше противник како Лајт, Л е незаменлив... Како и да е, се дури постојат вакви анимиња, светот е подобро место на живеење... Да додадам, почнав да го гледам Tengen Toppa Gurren Lagann, интересни се првите 7 епизоди, толку гледав до сега, вкупно 27 се, вреди да се гледа според мене. Поздрав! :)

Член од
10 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
18
zelba za mok, toa go menuva covekot, kako kira, od obicen decko so ideali za sovrseno opstestvo, do psihoticen serijski ubiec. se poradi mokta sto ja poseduval. nema opravduvanje za nego. mene losiot del vo serijata mi bese ubistvoto na L, posto oni dvajca ja pravea serijata tenzicna i nekako na kraj, da, ne ti e ni merak poveke. za najbolji lik od serijata, mora da kazam L, mada i shinobite se slatki ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom