Папуљас: Грција и Србија се граничат

Член од
8 јули 2012
Мислења
91
Поени од реакции
7
Hvala mu na turcia sto ja znaat namerata na tie zlo luge od gore i dole ,pa i zatoa ja podrzuva makedonia za da otvori koridor .....dooolg i sto podolg od istok kon zapad

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Среќна околност за Македонија е тоа што сега кога Србија ја доби својата директна линија во Москва и Берлин, Атина ја нема својата стара со Вашингтон. Инаку приказниве со граничење немаше да бидат толку смешни. Проблемот е што ние не изградивме ниедна во меѓувреме, а нема гаранција дека интересот на Софија за независна Македонија е траен.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
SERBIA LIKE NOKIA, EVERY DAY SMALLER AND SMALLER
ahahahaha, me nasmea :pos:
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 16:45 ---
A ne me cudi toa da go kazal Pretsedatelot na Republika Grcija zatoa sto za nego Makedonija e i onaka del od Srbija, (poranesna Vardarska Banovina vo Kraljevina SHS).
Grcite i taka velat deka ova e Srbija, pa zatoa i kazal deka se sosedni zemji..
Valjda...:cautious:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Е па баш ние сме таа дупката на средина (ако воопшто можи да се види дупка :cautious: ). Појаките идат и си го ставаат "стапот" во таа дупка кога ќе посакаат. Од тоа ебење на Србија-Грција страдаме ние најмногу

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Среќна околност за Македонија е тоа што сега кога Србија ја доби својата директна линија во Москва и Берлин, Атина ја нема својата стара со Вашингтон. Инаку приказниве со граничење немаше да бидат толку смешни. Проблемот е што ние не изградивме ниедна во меѓувреме, а нема гаранција дека интересот на Софија за независна Македонија е траен.
Еве повеке от 100 години е траен.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Интересите се менуваат и ништо не е трајно. Најдобро е сами да имаме директни конекции и да не зависиме од никого.
За конекциja ти требат минимум 2-ма. Конекциja сам со себе граничи со лудост.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
За конекциja ти требат минимум 2-ма. Конекциja сам со себе граничи со лудост.
Мислев на директни конекции со големите центри на моќ без друг балкански посредник. Какви што немаме сега. Не мислев на шизофрени конекции сам со себе. :) Притоа, нормално и меѓусоседските односи треба да се поправат. Особено со државите со кои проблемите измеѓу се на некое метафизичко ниво и повеќе тежат кон минатото отколку кон иднината.

Kajgana Shop

На врв Bottom