Астрална проекција

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Пријателе а како поинаку да доживеам свесна АП? Освен преку длабока медитација? Иако не велам не, може и преку сон. Тоа е мојот проблем.. Сериозно? :D
Ќе се поврзеш со некој што ја знае на пракса па да ти дава совети или ќе набавиш литература, ќе одбереш една метода (зашто има повеќе) и ќе почнеш редовно да ја вежбаш се додека не ти успее ама си бара редовност.

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Ќе се поврзеш со некој што ја знае на пракса па да ти дава совети или ќе набавиш литература, ќе одбереш една метода (зашто има повеќе) и ќе почнеш редовно да ја вежбаш се додека не ти успее ама си бара редовност.
Знам дека има повеќе методи. Затоа и прашувам во случај некој да сака да сподели. Еве неколкумина да пишат, ќе испробам неколку од методите, во надеж дека бар еден од нив и навистина ќе профункционира. Инаку за литературата, океј си е тоа, ќе набавам нема проблем. Само чекам некој кој има големо познавање од областа да ми препорача, како што кажав по можност да биде на македонски јазик. Па здравје да си наминам до библиотека... :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.840
Ja знаев само дефиницијата за астрална, никогаш не сум ја доживеал, но имам т.е често пати доживувам едно чудно чувство, кое мислам дека многумина од вас го доживеале. Е сега можеби нема врска со темава, можеби има, но некако прикладна ми е да го пишам, па доколку некој знај да го објасни би му бил благодарен.
Често пати кога спијам на вечер си пуштам музика и си легнувам слушајќи ја истата, обично пост рок, онака ми прави филмови дури заспивам, ме опушта.
Е сега досега околу 10тина пати ми се има случено, по одредено време пример откако сум заспал, да се случи да лежам...........да речам дека спијам можеби би згрешил , ја слушам музиката како да ми свири, но не можам да ги отворам очите, ниту да се помрднам со било кој мој дел, како да мачам маки да речам, сакам да мрднам, сакам да се опулам како да сум свесен за целата состојба, а да не можам, како да ме кочи нешто, па така пример потребно е да измини одредено време, па да го остварам тоа што го имам замислено, пример да ја мрднам раката, да ми се ослободи........некако чудно доживување и состојба е нештово.
Дали некој имал слични искуства или е запознат со нештово?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ja знаев само дефиницијата за астрална, никогаш не сум ја доживеал, но имам т.е често пати доживувам едно чудно чувство, кое мислам дека многумина од вас го доживеале. Е сега можеби нема врска со темава, можеби има, но некако прикладна ми е да го пишам, па доколку некој знај да го објасни би му бил благодарен.
Често пати кога спијам на вечер си пуштам музика и си легнувам слушајќи ја истата, обично пост рок, онака ми прави филмови дури заспивам, ме опушта.
Е сега досега околу 10тина пати ми се има случено, по одредено време пример откако сум заспал, да се случи да лежам...........да речам дека спијам можеби би згрешил , ја слушам музиката како да ми свири, но не можам да ги отворам очите, ниту да се помрднам со било кој мој дел, како да мачам маки да речам, сакам да мрднам, сакам да се опулам како да сум свесен за целата состојба, а да не можам, како да ме кочи нешто, па така пример потребно е да измини одредено време, па да го остварам тоа што го имам замислено, пример да ја мрднам раката, да ми се ослободи........некако чудно доживување и состојба е нештово.
Дали некој имал слични искуства или е запознат со нештово?
Овакво нешто му се има случено(или ќе се случи) на секој жив човек(но повеќето луѓе од страв би го избегнувале истот) пробај да станеш свесен кога ти се случува, ако успееш.. не пробувај да мрдаш ништо ниту пак да пробуваш да се будиш(и најбитно е да не се возбудуваш и плашиш во моментот) Пробај... да видиш што ќе се деси...
П.С. Далеку е ова од АП али има поврзаност(истот може и да се објасни како состојба на будење на некој дел од умот, стануваш свесен до негде, но ја немаш контролата на телото, нешто како ти да се разбудиш пред да ти се пробуди телот...)

Член од
16 март 2009
Мислења
18
Поени од реакции
1
А знае ли некој дали има некој во Македонија што подучува како до астрална проекција? Јас планирам да го пробам ова, само подобро би било кога би имало некој што може да ме води во процесот...Сето ова ми е прилично ново, а многу ми е важно да го научам. На интернет прочитав се и сешто, едни кажуваат дека е најдобро прво да го усовршиш луцидното сонување, па потоа да се обидеш да се проектираш астрално, други кажуваат дека не мора, трети кажуваат преку медитација...
Мене ми е целта што побрзо да го постигнам ова и не сакам да вежбам со години за да успеам да се проектирам. Но, проблемот е што јас досега ниту сум медитирала, луциден сон сум имала можеби два или три пати во целиот мој живот, сонови на кои што не се ни сеќавам затоа што било тоа многу, многу одамна. Барем во последните 5-6 години не сум имала никакво искуство со ова.

Значи, знае некој некоја ваква личност во Македонија?

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Лебдење над телото (на англ. Out-of-body experience (OBE)), е искуство во кое се чувствуваме надвор од телото, но во реално време и во директна врска со реалноста. Најчестите OBE искуства се спонтани и се случуваат поради возбудување во РЕМ фазата на сонот, обично се и придружени со сон-парализата (на англ. sleep paralysis) поради што се појавуваат халуцинации односно мисловни форми (на англ. Thoughtform). Искуството на sleep paralysis го доживуваат можеби 80% од луѓето, но во различни левели на јасност и креативност.

Освен спонтана, постои и причинска појава на OBE искуството како на пример со користење психоделични супстанци, или со постапката за изолирање на чувства – sensory deprivation и спротивната од неа – sensory overload, исто така и при блиско смртно исксутво како сообраќајна несреќа, операција и тн..

Еве едно видео објаснување за тоа кое е подобро од купишта текстови: http://bit.ly/REyRel
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 21:36 ---
Зошто ми е преместена темава во астрална проекција? Ова е нова тема ОБЕ искуство, како може да е исто со астрална проекција?

Член од
10 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
18
problemot so astralnata proekcija e sto vuci interesno i site bi sakale da ja isprobame poradi toa neobicno iskustvo. sepak, po toa sto go imam citano, ne moze sekoj da uspee so taa namera, a isto taka postoi i opasnost od "zabeguvanje", odnosno, nemoznosta povtorno da se vratite vo teloto, sto bi predizvikalo koma, a po toa i najverovatno smrt. ima mnogu knigi za astralna proekcija i za eksperimentiranje, sepak, mislam deka sekoj covek sto saka toa da go postigne i da go regulira, da resava koga ke go pravi i kolku vreme ke bide nadvor od svoeto telo, bi trebalo da ima nekoj vodic so sebe, majstor na astralot, poradi sprecuvanje na nesakani dejstva :) jas licno nemam iskuseno takvo nesto, ama imam drugari sto uspeale nesvesno i svesno toa da go napravat, samo sto ne traelo mnogu vreme. verovatno e potrebna golema mentalna spremenost za takvo nesto. sepak, zanimavanje so raboti sto ne gi razbirame mozebi i ne e mnogu pametno poradi posledicite, sto ne znaci deka nekoj nema da se obide od ljubopitnost, taka da sansite se 50-50. samo, ne go pravete toa sami pred da podgotvite

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
postoi i opasnost od "zabeguvanje", odnosno, nemoznosta povtorno da se vratite vo teloto, sto bi predizvikalo koma, a po toa i najverovatno smrt., bi trebalo da ima nekoj vodic nesakani dejstva i i ne e mnogu pametno poradi posledicite, ne go pravete toa sami pred da podgotvite
Кој те лажел нека ти ги врати парите! АП нема врска ни со смрт,ни со кома! Чисти глупости.

Член од
10 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
18
mislis? mozda si i vo pravo, sepak, ne bi se osmelila da go proveruvam toa :)

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
И на мене да ми ги вратат парите?
Да! овој булшит нема врска со астралнатаа проекција! Плус , неможеш да умреш од нешто во кое си влегол сугестивно, а и ако се умирало така кој сведочел до сега?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Да! овој булшит нема врска со астралнатаа проекција! Плус , неможеш да умреш од нешто во кое си влегол сугестивно, а и ако се умирало така кој сведочел до сега?
Духот може да ти умре, па да влезе друг. Исто како оној филмот ако ти текнува.

Kajgana Shop

На врв Bottom