Тргнал пеш од Франција до Израел - му откажало магарето во Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата ACTION
  • Време на започнување Време на започнување
аман не можеле ништо да го разберат...... ДИК....да дошол од марс па ќе се разбереле, а не од франција. нека викнеле некој пописмен, професор по француски или нешто слично :facepalm:
и како да не остане магарево во земјата на магарињата и овците? овде му се браќата, побратимите и сестрите

Слушнало магарето дека има добри магарици у Македонија па тргнало со него

Kуманово полно е со магарици ... тие тоа чекаат странец да дојде :) и Скопските ( одредени ) магарици ништо не се поарни :)

Kуманово полно е со магарици ... тие тоа чекаат странец да дојде :) и Скопските ( одредени ) магарици ништо не се поарни :)
Ова е француско магарче , знаеш романтика па шанзелизе ова она има да ги врти на на малото копито :LOL:

policaec%20traktorist.jpg

типчето од франција во понеделник (12 ноември) беше на плоштад во Скопје и го сликаше Ацо...и најверојатно се надеваше дека еден ден ...некаде и некогаш...некој....ќе направи негова скулптура на магаре

аман не можеле ништо да го разберат...... ДИК....да дошол од марс па ќе се разбереле, а не од франција. нека викнеле некој пописмен, професор по француски или нешто слично :facepalm:
и како да не остане магарево во земјата на магарињата и овците? овде му се браќата, побратимите и сестрите
Човекот е во Македонија и НИЕ да викаме професор по француски? Логика? :) Кога ќе научите да си го почитувате сопствениот јазик? Попрво би се разбрала на англиски, отколку да барам професори по француски. Ако не ме разбере, да ти кажам не ми е ни многу гајле. :)

Човекот е во Македонија и НИЕ да викаме професор по француски? Логика? :) Кога ќе научите да си го почитувате сопствениот јазик? Попрво би се разбрала на англиски, отколку да барам професори по француски. Ако не ме разбере, да ти кажам не ми е ни многу гајле. :)
и ја се сложувам дека треба да го почитуваме нашиот јазик, ама зарем мислиш дека некој од франција знае макдонски??
во секое второ училиште низ македонија втор јазик е францускиот, а во франција, што се вели, дали воопшто знаат за македонија.
ако сакале да бидат гостољубиви би можеле да викнат проф. по француски или некој што го знае тој јазик за да се направат пред човекот, а ако не ете како што ти рече многу им е гајле дали ќе ги разбере или тие него ќе го разберат.
и мене искрено ми е гајле за свештеников дали се разбрале или не ама општо таква е ситуацијата. :)

Да пошто нели, почитта кон јазикот на една саката држава е поважен отколку можноста да се помогне на човек кој се нашол во небрано.

Епа еве зашто македонија ја офцаат сите од страни...

Да пошто нели, почитта кон јазикот на една саката држава е поважен отколку можноста да се помогне на човек кој се нашол во небрано.

Иди зборни им на Французи англиски и пробај да се разбереш со нив на нивен терен.

Иди зборни им на Французи англиски и пробај да се разбереш со нив на нивен терен.
Иронично еве, еднаш кога бев у Белград налетав на Французи и си праевме муабет на англиски. Јес да тешко идеше муабетот пошто нив не ги заболе многу дали знаат англиски или не. Поентата ми беше дека едно "бранење" на јазикот и "патриотизам" не носи никаква полза у животот, поготово не во такви ситуации.

Епа ако не ти е важен сопствениот јазик и сопствената држава ја нарекуваш саката, можеш слободно да се отселиш. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom