Mile Vuna
Neradnik
Gazda Usmanov..... hmmmmm 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Колку си само неинформиран за Арсенал тоа е чудо, па кога ќе прочитам ваков пост ми иде да пукнам од смеа. Прво Усманов кој ти толку го сакаш имал можност да ги откупи акциите , не го направил тоа, второ истиот тој Усманов бара да се дели дивиденда од клубот (нешто што никогаш не се правело во клубот). Усманов ти е обичен профитер, не дека овој јенкиво е нешто поарен, ама кога веќе не дава пари за клубот од свој џеб, барем има лице да не бара дивидендите и профитот да си ги пикне во џеб.Абе доста туку го величите венгер јас веке сватив дека не го бива и доста туку кажувате дека арсенал неможе да се носи со нафташите оти и арсенал има нафташ само оние у бордот се тврди глави.Треба само да му речат на усманов сега можеш да дадеш пари за играчи,и јас се кладам дека ке бидеме во борба за сите јаки играчи ама тогаш ке го пцуети и него оти и ние ке бидеме вештаки клуб.
Забораваш дека секоја година Арсенал мора да остварува профит од 20 мил. само за да ги отплаќа ратите за стадионот, така да не може да си дозволи да оди во минус. (ова не значи дека го оправдувам продавањето на сите тие играчи, туку ја гледам ралноста.Мислам дека не е првата со Сандерленд. Ако не се лажам, тогаш седеа на клупа со Боулд и имаа реакција.
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 10:23 ---
И конечно, парите дека Венгер ги нема, не е точно. Не ги бара, треба да каже ми треба тој играч и точка. Секоја сезона некои математики се прават. Пред само некоја недела после состанокот излегоа со информација дека имаат 70 милиони кои можат да се вложат. Да пресметаму само колку пари собравме од Адебајор (25), Туре(17), Клиши(7), Насри(23), Сеск(~35), РВП(25). Пресметајте вие колку се вложени во нови засилувања, јас ако го направам тоа се депримирам.
И сите тие што серете дека ако кажеш лош збор за Венгер, автоматски си навијач на Шитхем што само јаде бубрези тука и дека не си го сакаат клубот, сте забегани тотално и сте класични AKB (Arsene Knows Best).