Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
videte gi novite ceni na blizu, 599 den 15mbs neogranicen internet, a ne ja so 8mbs neograniceno do 300GB ): LOL,,, za 1200 den

videte gi novite ceni na blizu, 599 den 15mbs neogranicen internet, a ne ja so 8mbs neograniceno do 300GB ): LOL,,, za 1200 den
Извини, ама чекајте уште нека ве подлажуваат и нека ви учукуваат големи сметки, може ќе ви текне да се префрлите некаде? Јас воопшто не се каам за 750ден интернет 12/4мбит 300гб(ма да во договор пишуваше изгледа 500гб, брзина секогаш 1,4мбајт во сек.), фиксен и 62 аналогна кабелска + 27 дигитална. Преку тасета ако е прв и како сите го фалат стабилен, демек другите не се, и овие се стабилни.

Што е ова срање од нет последниве 2-3 дена, ни телеком не е тоа што беше

Да последниве неколку дена т.е 2 минимум, телекомов е крш барем кај мене , нонстоп дисконетирање , на рутерот можам да видам дека еднаш се закачува на 7 па 8 па 10мбс зависно :s Вечерва изгледа е таман... за сега.

Инаку имам и телекабел сега за споредба , можам да кажам дека е стабилен( барем последниве 1.5 месеци) , но често има lag spikes на онлине игриве тоа ми е едина забелешка.Не е нонстоп но доволно е за да ти уништи партија во тек која можеш да ја изгубиш баш поради тоа што две три минути нонстоп лагот оди горе доле. Нешто што тука на телекомов е занемарливо во смисол на случувања барем кај мене.

Извини, ама чекајте уште нека ве подлажуваат и нека ви учукуваат големи сметки, може ќе ви текне да се префрлите некаде? Јас воопшто не се каам за 750ден интернет 12/4мбит 300гб(ма да во договор пишуваше изгледа 500гб, брзина секогаш 1,4мбајт во сек.), фиксен и 62 аналогна кабелска + 27 дигитална. Преку тасета ако е прв и како сите го фалат стабилен, демек другите не се, и овие се стабилни.

Каде бе учукуваат лажни сметки? Мене никад не ми удриле сметка над тоа од колку што ми е дадено..И да: колку сакам, не 300, не 500 не 600 не 1000 туку КОЛКУ САКАМ гб имам, се разбира за поефтина цена.
А каналите шо ги имаш се у пм :D 27 дигитална, немој да ме јебеш бре :D

Каде бе учукуваат лажни сметки? Мене никад не ми удриле сметка над тоа од колку што ми е дадено..И да: колку сакам, не 300, не 500 не 600 не 1000 туку КОЛКУ САКАМ гб имам, се разбира за поефтина цена.
А каналите шо ги имаш се у пм :D 27 дигитална, немој да ме јебеш бре :D
Прво читај што пишав, ГОЛЕМИ сметки, не лажни, значи големи сметки плаќате сеуште. И го цитирав членот погоре кој пиша:
Друго, да, каналите се скоро исти кои ги има на бумтв(Fox Crime-Life, site discovery-national, axn, prva srpska, hrt1, sportclub i sportclub+ itn...), а на дигитална ќе ти ги набројам, па пак смеј си се:
RTL hr, Nova hr, Fight Channel, Hustler, RTL, Vox, Rtl2 hr, HBO, Fox Movies, 24vesti, sitel, kanal5, mrt, fishing channel, Pink Film, kopernikus и многу екс ју канали за музика, како и арена1 и арена3, sportclub prime и уште некои спортски и детски имаше. Сето тоа за 750ден, независен си од телеком ако имаш проблеми некакви(а тоа е скоро реткост, од март наваму дали 2пати сум немал интернет по пола сат најмногу) па да те е*ат да чекаш телеком да среди некоја си бандера/кабел, нити за трансфер од телеком/оне кај нив, расчисти си сметки со претходните, и доаѓаат, пуштаат утп кабел, имаш одма интернет, после некој ден си земеш ATA S1 plus адаптер за фиксен и збориш за 1ден мин према цела Мкд, а према операторот 0,5ден минута. Поефтино здравје. Заеби тие приказни ефтино било преку 1500-2000ден(колку и да е) да давам за макств со вакви онакви додатни доплаќања за спортски, хбо и сл., па не смеам да пуштам максимум симнување, ќе се изгужва слика, бла бла бла, е*ати таква услуга. Сите спуштија цени, телеком уште ве дере, и мене ме дереше едно 5години, ама си најдов поефтина и подобра опција.

Прво читај што пишав, ГОЛЕМИ сметки, не лажни, значи големи сметки плаќате сеуште. И го цитирав членот погоре кој пиша:
Друго, да, каналите се скоро исти кои ги има на бумтв(Fox Crime-Life, site discovery-national, axn, prva srpska, hrt1, sportclub i sportclub+ itn...), а на дигитална ќе ти ги набројам, па пак смеј си се:
RTL hr, Nova hr, Fight Channel, Hustler, RTL, Vox, Rtl2 hr, HBO, Fox Movies, 24vesti, sitel, kanal5, mrt, fishing channel, Pink Film, kopernikus и многу екс ју канали за музика, како и арена1 и арена3, sportclub prime и уште некои спортски и детски имаше. Сето тоа за 750ден, независен си од телеком ако имаш проблеми некакви(а тоа е скоро реткост, од март наваму дали 2пати сум немал интернет по пола сат најмногу) па да те е*ат да чекаш телеком да среди некоја си бандера/кабел, нити за трансфер од телеком/оне кај нив, расчисти си сметки со претходните, и доаѓаат, пуштаат утп кабел, имаш одма интернет, после некој ден си земеш ATA S1 plus адаптер за фиксен и збориш за 1ден мин према цела Мкд, а према операторот 0,5ден минута. Поефтино здравје. Заеби тие приказни ефтино било преку 1500-2000ден(колку и да е) да давам за макств со вакви онакви додатни доплаќања за спортски, хбо и сл., па не смеам да пуштам максимум симнување, ќе се изгужва слика, бла бла бла, е*ати таква услуга. Сите спуштија цени, телеком уште ве дере, и мене ме дереше едно 5години, ама си најдов поефтина и подобра опција.

Кхм..Сателитска? Истото и ја го иам се разбира и многу повеќе :)

Имате проблеми со нетов, некако споро ми отвара јутјуб, страни некои потешто ги отвара или се чека малку повеќе од претходно што сум чекал?????

Имате проблеми со нетов, некако споро ми отвара јутјуб, страни некои потешто ги отвара или се чека малку повеќе од претходно што сум чекал?????
Нетов е срање во последно време, 3G-во од телефонов е 10 пати подобро

да им се серам што направија од мрежава? те отвара, те не отвара или се тегне, дур отвоти ќе се породи, аман што кој qурас се случува има ли некој инфо?

Јас сум на Optic, и незнам што е ама срање е, YouTube да го молиш да отвори. Немам живци да се јавувам во техничка поддршка вечерва, ама затоа утре одсабајле решпере ќе ги направам.

мене не ми е ништо?
да, некои страни заебаваа последниве неколку дена ама се трпеше, не е толку страшно ко кај вас :)

значи искрено незнам што е работа, некои видеа се лоадираат супер а пак некои едноставно не им се мрда. Скоро една недела и може и повеќе е така, е сеа што да се чисти се си е чисто да сум инсталирал некои програми не, а и не сум пипнал ништо со мрежата и едноставно нетот е слаб ке речам а сум на неограничен. на t-home сум одамна и овој пат е нешто не вообичаено значи супер нет но знае на видеа да прекинува на неколку пати..не е вообичаено. Некој со сличен проблем . позз

пс. сега погледнав и многу други имат шитс епа да изгледа се случува нешто со телекомот...

3 дена им вртам на 080012345 цело време нашите оператори се зафатени :нинџ: 10 дена чекам за активација на МАХ ТВ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom