Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Go formatirav kompjuterov, i sega ne mozam da se povrzam na net. Pravam broadband konekcija so tocen user i pass i nejke. Dali treba da vnesam manuelno ip adresi ili? Aj neka pisat tie sto se na optika, veruvam barem nekoj formatiral/reinstaliral os otkoga mu postavuvale optika doma. Imam huawei modem ako pravi nekoja razlika.

Go formatirav kompjuterov, i sega ne mozam da se povrzam na net. Pravam broadband konekcija so tocen user i pass i nejke. Dali treba da vnesam manuelno ip adresi ili? Aj neka pisat tie sto se na optika, veruvam barem nekoj formatiral/reinstaliral os otkoga mu postavuvale optika doma. Imam huawei modem ako pravi nekoja razlika.

Нема потреба ти да креираш конекција, истата е веќе креирана, со тоа што ти си го форматирал компјутерот незначи дека си ги избришал подесувањата на рутерот.
Со форматирањето се избришале сите подесувања (локално) како и драјверот за мрежната картичка. Се што треба да направиш е да ја инсталираш истата одново и потоа во local Area Connection > Properties > Internet Protocol TCP/IP > Properties > Use the folowing ip addresses:

ip address : 192.168.1.2
sybnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1
DNS1 : 62.162.32.5
DNS2: 62.162.32.6

Зачувај ги промените, отвори browser и пиши 192.168.1.1 види дали ќе се отвори менито на рутерот. Ако несака, пробај со опцијата Obtain an IP address automaticly или провери на дното на самиот рутер треба да има залепено мал лист на кои се напишани адресите како и default јузер/пасворд.

Jok, nejke. Znam koga ja mestea opremata tipot pisa ip adresi, izgleda istite ovie i broadband konekcija napravi, pisa userot i pass i tolku. Ne znam sto nejke sega.
Inace koga pisuvas user domenot e @t-home.mk ili?

Ок еве го проработе, не знам што му беше прееска... како и да е фала за помошта :)

хахахах ни даваат шпански куп добро е ке гледаме фудбал, јас имам од обицниот пакет и ја даваат само арена спорт 1 а на арена спорт тоа шо не е мн интересно на пр реал ке го даваат на арена 2 и пак доплакај а дали ке биде добра сликата несезнае.шо не даваат првенство шпанија туку ајде да замачкат очи и кога седнеш да гледаш лига шампиони сецка ко ненормално. па другари само сателитска е лекот доста ги богатевме овие педери. и да не ти се даваат пари за шеринг можеш да гледаш фудбал од секоја лига
еве тука ви даваат за секој ден шо утакмици ке даваат на пр у среда беспари си вртиш сателитот и гледаш фудбал http://sat-plus.com/showthread.php?t=196482 поззззззззз

Инталирав МАХТВ се јавив на 080012345 ми вика не ви е активна услугата.За колку време вршат активација ?

и ја денес сабајле пуштив тв тека да глеам нешо (ДОБРО БЕ ЕВЕ ПРИЗНАВАМ, БУРНИ ВРЕМИЊА) и рече нешо моментално недостапно блабла.
ова се случува да речам често, меѓутоа исто така често знае да си работи најнормално веднаш по вториот обид, без да се чека подолго време.

[edit] еве сеа пробав и баш тоа горе шо пишав се деси, почејате да пишува "бесплатно" па стиснете. не знам дали ви е истиот проблем.. во секој случај, пробајте и ресетирање на медиа применикот, има таму у опциите, ќе се снајдете чим знаете тв тека да чепкате.

и ја денес сабајле пуштив тв тека да глеам нешо (ДОБРО БЕ ЕВЕ ПРИЗНАВАМ, БУРНИ ВРЕМИЊА) и рече нешо моментално недостапно блабла.
ова се случува да речам често, меѓутоа исто така често знае да си работи најнормално веднаш по вториот обид, без да се чека подолго време.

[edit] еве сеа пробав и баш тоа горе шо пишав се деси, почејате да пишува "бесплатно" па стиснете. не знам дали ви е истиот проблем.. во секој случај, пробајте и ресетирање на медиа применикот, има таму у опциите, ќе се снајдете чим знаете тв тека да чепкате.
ма се пробав,ресетирање приемници,ресетирање рутер,ресетирање тв ... нејќе :)

Ако се напрае 3 пати ресет на ресиверот, се брише нешто што е снимено или само прае ресет на сигналот?

Нешто нетов копа, незнам само кај мене ли е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom