како модератор на овој подфорум и воедно како одговорен за сите јадења "гомна" на темава уште еднаш ќе прокоментирам.
Што поефтино дадете цена за мобилниот телефон што го продавате тоа побрзо ќе го продадете, можете да ставите и астрономска цена но повеќето од луѓето кои ги следат активно цените на мобилните телефони би ви се згазиле од смеење како што е случајот со неколку члена погоре.
Не значи дека ако набиеш цена - нема да го продадеш телефонот, јас имам продадено Samsung C520 за 5000 денари, а нов е тој телефон 4500 денари во вип со 2000 денари разговор или во превод 2500 денари на ново
п.с. престанете со вакви препукувања или пак уште подобро отворете си тема за тоа, можеби и има отворено тема за тоа само со некој друг наслов, пример Цените на приветн пазар во Македонија. Таму најубаво би било да коментирате за цените дали се реални или не.
иначе 6600 каде сакате прашајте во било која мобилара за кеш повеќе од 2500 денари нема шанси да ви го ценат макар и со 512мб картичка, слушалки ако сакаш и 2 маски оригинални однеси му повеќе од таа цена нема да ви го откупат барем за кеш, а за во замена можат да ви го ценат и 60/70 евра ама тоа не е правилно, затоа што битно е колку ке доплатиш реално?
п.с. мило ми е што си го продал тој телефон за таа цена, ама и мене ми доаѓаат секакви гикови и фрикови по хајтек технологија а сепак се диват на телефони со 2 мегапиксели камери, оперативен систем и доста напредни функции и се чудат како тоа толку евтино го давам, пример беше пред 3-4 недели имав Н70 и ја давав 130 евра и типот без размислување мислеше дека е во ќар со тоа што го купил телефонот, т.е. прво се двоумеше мислеше дека е расипан затоа што го продавам за таа цена, а тие телефони ги откупувам 90 до 100 евра максимум.