Пазарете се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
aj te molam ne pisuvaj veke na temava, vide deka ne si u pravo i ne tropaj gluposti te molam..... i pred da napises neso razmisli malce.... misalm deka samo ja remetime temata za dzabe....
Pa temeva ja remetat takvi kako tebe koi mislat deka znaat se.A ne ja remetime jas i deckoto sto stavil oglas za nokia 6600.Vie mislite deka se znaete i deka ste najpametni.Nokia 6630 ima 3G ama za zal vo Makedonija ne moze nikako da se iskoristi(barem za sega).A 6600 so kompjuter si go povrzuvam preku bluetooth taka da od taa strana ne sum hendikepiran.Samo priznavam za zvucnikot i kamerata.6600 ima mini-procesor koj go nema 6630(http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=811&idPhone1=454).I prasanje na vkus e na covekot sto mu go dadov mobilniot voopsto ne mu se dopadnal izgledot na 6630.I ne e zaostanat kako sto site vikate.Mozam da gi vlozam 100-te evra sto gi dobiv deka od mobilni i mobilna tehnologija ima pogolemo znaenje od site Vie sto vikate deka ne gledal koga kupuva.I da nema mene koj da mi zabranuva sto da pisuvam.Za site raboti vo koi ne sme slozni se resavaat so argumenti a ne so mlatenje slama.Мистичен не го ценам толку толку го продадов.

Za site raboti vo koi ne sme slozni se resavaat so argumenti a ne so mlatenje slama.
Па зарем не ти беа доволни аргументите? Ете ти скриншот по колку ги нудат во огласи. Сегде е толку.
Мистичен не го ценам толку толку го продадов.
Ти кажав зошто си го продал толку. Си имал среќа да најдеш некој кој нема појма и кој се заебал. Мислам, што се обидуваш, да не убедиш дека 100 евра му е реална цена кога сите го продаваат за 50?

Имам еден комшија, продава Југо, го цени 1000 евра затоа што толку се на пазар. Да ти го даде тебе, може ќе најдеш некој да го купи за 2.000...

Pa temeva ja remetat takvi kako tebe koi mislat deka znaat se.A ne ja remetime jas i deckoto sto stavil oglas za nokia 6600.Vie mislite deka se znaete i deka ste najpametni.Nokia 6630 ima 3G ama za zal vo Makedonija ne moze nikako da se iskoristi(barem za sega).A 6600 so kompjuter si go povrzuvam preku bluetooth taka da od taa strana ne sum hendikepiran.Samo priznavam za zvucnikot i kamerata.6600 ima mini-procesor koj go nema 6630(http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=811&idPhone1=454).I prasanje na vkus e na covekot sto mu go dadov mobilniot voopsto ne mu se dopadnal izgledot na 6630.I ne e zaostanat kako sto site vikate.Mozam da gi vlozam 100-te evra sto gi dobiv deka od mobilni i mobilna tehnologija ima pogolemo znaenje od site Vie sto vikate deka ne gledal koga kupuva.I da nema mene koj da mi zabranuva sto da pisuvam.Za site raboti vo koi ne sme slozni se resavaat so argumenti a ne so mlatenje slama.Мистичен не го ценам толку толку го продадов.

off lele letas daleku vo oblaci, pak ke recam vrska nemas!!!! a inace bravo sto si go sitnal 6600ta 100 evra, ama eve iako te zamoliv da zakutis...ti nekes...ok... aj pak ke te zamolam da mi kazes so ti e poentata na prviot post vo koj me prasuvas zasto si ja cenam 6630 5000denari a ti si ja prodal 6600ta 100evra te molam odgovori mi!!!!!poso svarno nrmozam da sfatam....i nikoj ne ti zabrani da pisuvas tuku najkulturno te zamoliv da ne pisuvas poso neznaes so zboris...i so ti vrsi tebe rabota toj mini procesor?????

6600 ima mini-procesor koj go nema 6630
:tapp::tapp::tapp:
6600 има процесор 104MHz.
6630 има процесор 220MHz.
Уште си убеден дека подобар е 6600? Повеќето поаки симбианци, голем дел од Н-серијата сите имаат исти процесор како 6630 кој е ипак доста стар модел.

Едит:
6600, CPU= 104Mhz
7610, CPU= 123Mhz
6670, CPU= 123Mhz
3230, CPU= 123Mhz
6630, CPU= 220Mhz
6681, CPU= 220Mhz
6680, CPU= 220Mhz
N72, CPU= 220Mhz
N70, CPU= 220Mhz
N73, CPU= 220Mhz
N80, CPU= 220Mhz

Znaci ti go cenis tvojot 6630 5000 bez memoriska a 5500 so memoriska.A na drug covek sto go imase dadeno 6600 za 75 evra mu vikas deka 512 memoriskata ne moze da ja dade poveke od 400 denari i mislis deka si pameten.Ako ne sfakas so toa ti kazuvam deka takva BUGARSKA matematika ne pali.Drugo jas mojot mobilen go prodavam 8 meseci i na kraj se najde covek sto go zema.Osven se kladam vo 100 evra deka covekot sto go kupi mobilniot ima daleku pogolemi poznavanja za mobilnite i mobilnata tehnologija.A tie argumenti sto mi gi predlozivte mene ne me razubedija dovolno.I vo toj link sto go mas prateno gi pisuva site karakteristiki no ne pisuva deka ima procesor.Jas kako sto procitav na gsm arena nemase.I ne se obiduvam da ve ubedam deka taa cena mu e realna tuku deka treba da imate dovolno nervi za da prodadete telefon.A nemam namera da vi dokazuvam dali e toa vistina ili ne toa go znaeme jas i covekot sto go zema.

Znaci ti go cenis tvojot 6630 5000 bez memoriska a 5500 so memoriska.A na drug covek sto go imase dadeno 6600 za 75 evra mu vikas deka 512 memoriskata ne moze da ja dade poveke od 400 denari i mislis deka si pameten.Ako ne sfakas so toa ti kazuvam deka takva BUGARSKA matematika ne pali.Drugo jas mojot mobilen go prodavam 8 meseci i na kraj se najde covek sto go zema.Osven se kladam vo 100 evra deka covekot sto go kupi mobilniot ima daleku pogolemi poznavanja za mobilnite i mobilnata tehnologija.A tie argumenti sto mi gi predlozivte mene ne me razubedija dovolno.I vo toj link sto go mas prateno gi pisuva site karakteristiki no ne pisuva deka ima procesor.Jas kako sto procitav na gsm arena nemase.I ne se obiduvam da ve ubedam deka taa cena mu e realna tuku deka treba da imate dovolno nervi za da prodadete telefon.A nemam namera da vi dokazuvam dali e toa vistina ili ne toa go znaeme jas i covekot sto go zema.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Of course, the Nokia 6630 is not just a phone - its a smartphone. Looks - talk about an odd shaped phone with a hidden agenda. This one has a 220MHz processor making it a real powerhouse in the shape of a 3G

На ова мислеше или јас сум во грешка?
[/FONT]

како модератор на овој подфорум и воедно како одговорен за сите јадења "гомна" на темава уште еднаш ќе прокоментирам.

Што поефтино дадете цена за мобилниот телефон што го продавате тоа побрзо ќе го продадете, можете да ставите и астрономска цена но повеќето од луѓето кои ги следат активно цените на мобилните телефони би ви се згазиле од смеење како што е случајот со неколку члена погоре.

Не значи дека ако набиеш цена - нема да го продадеш телефонот, јас имам продадено Samsung C520 за 5000 денари, а нов е тој телефон 4500 денари во вип со 2000 денари разговор или во превод 2500 денари на ново :)

п.с. престанете со вакви препукувања или пак уште подобро отворете си тема за тоа, можеби и има отворено тема за тоа само со некој друг наслов, пример Цените на приветн пазар во Македонија. Таму најубаво би било да коментирате за цените дали се реални или не. :)

иначе 6600 каде сакате прашајте во било која мобилара за кеш повеќе од 2500 денари нема шанси да ви го ценат макар и со 512мб картичка, слушалки ако сакаш и 2 маски оригинални однеси му повеќе од таа цена нема да ви го откупат барем за кеш, а за во замена можат да ви го ценат и 60/70 евра ама тоа не е правилно, затоа што битно е колку ке доплатиш реално?

п.с. мило ми е што си го продал тој телефон за таа цена, ама и мене ми доаѓаат секакви гикови и фрикови по хајтек технологија а сепак се диват на телефони со 2 мегапиксели камери, оперативен систем и доста напредни функции и се чудат како тоа толку евтино го давам, пример беше пред 3-4 недели имав Н70 и ја давав 130 евра и типот без размислување мислеше дека е во ќар со тоа што го купил телефонот, т.е. прво се двоумеше мислеше дека е расипан затоа што го продавам за таа цена, а тие телефони ги откупувам 90 до 100 евра максимум.

пак ќе прашам....имам 6280,сакам 6500.знае ли некој колку би ми барале доплата по мобилари??

6280 го ценат околу 100 евра. Епа види колку е нов 6500, јас го немам. Еве додај си на 6280та уште 20/30 евра преку сила ако ти е комплет фул пакување и неоштетен и тоа би била во цена за замена.

Едно ме интересира - зошто тој човек со "големи познавања" од мобилната технологија го купил од тебе за 100 евра, наместо за 50 колку што го продаваат сите? Или твојот е голд едишн?

Едно ме интересира - зошто тој човек со "големи познавања" од мобилната технологија го купил од тебе за 100 евра, наместо за 50 колку што го продаваат сите? Или твојот е голд едишн?
Ne deka e gold edition tuku covekot zivee blisku do mene znae kako prvin tatko mi go cuval telefonot a posle vide kako go cuvam i jas i zatoa dade 100 evra bez razmisluvanje.Ubavo kaza Nekro deka moze da se dade za povisoka cena NO JAS GO PRODAVAV 8 MESECI i na kraj ajdov covek.Znaci pak ke kazam TREBA DA IMATE NERVI a ne ne mi se javil nikoj za 2 dena i ajde da ja spustime cenata,ako ednas ja spustis ke mora da ja spustis pak.Kolku pati imam sretnato poraki od tipot ti si lud.No toa e toa ne popustiv nitu ednas i covekot si go zema.Jas znam deka realna cena mu e 50/70 evra maximum no ete imav mala avantura i go dadov za tie pari.A sega da stavime tocka na muabetov da prasam da ne ima nekoj da prodava nokia N70.

За 8 месеци колку паѓа цена лелеј, особено за модел стар скоро 5 години (2003). Него чим ни Некро не ми кажа за она од предходната страница, ондак да се мачам од странство да го наоѓам.

Сефиру извини, малце сум забеган и неможам да ги следам баш сите постови кога дневно на темава пишувате по 15/20 а има уште мин 6-7 активни вакви теми апретежно гледам да ги задоволам прашањата поставени во Флеширање, Декодирање, Репарирање итн...итн... и во Помош! а да ги бришам мрчаторските постови каде се препукуваат Нокиа версус Самсунг :pos: него јас имам вакво нешто... дали ти фаќа око???
nokia_ad15.jpg

значи ова е аудио адаптер за нокиа Есерии со 3.5 милиметарски излез.
ad15rt4.jpg

и со звучници или слушалки би работело како нормално хенд'с фри :)
правилни иде со вакви звучници - ама чини 2600 денари, додека само адаптерот ти е 500 денари :)

а ти тие слушалки мјузик едишн од Н73 што ги бараш идат по порачка и коштаат околу 30 евра :)
hs20.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom