Пазарете се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не се лутам, но сакам да кажам дека телефонот е без гребнатинки и оди заедно се 512 mb мемориска картичка. А мислам дека цената не е голема (4,500 денари ) зошто ако одиш да купиш на старо во некоја од продавниците за мобилни телефонот е 70 евра,а воопшто не е сочуван и е без мемориска (барем така е во продавниците во кои јас бев).

Побарав да ја видам таа понуда и налетав на оваа...

Па тогаш сватив дека мојата цена воопшто не е голема. Сето тоа и јас го нудам, но за 75 евра (само кутијата не ја чувам).

Се гледа колку си упатен со цениве. Лани во Јануари го продадов мојот 6600 со 512 картича за ТОЧНО 100 евра. Нека ти каже Некро ако памти колку време го продавав по таа цена. Прошетај по мобиларите да видиш за која цена го продаваат. А картичката незнам што ја спомнуваш кога не вреди ни 400 денари. Подобро чувај си ја за некој апарат или штознам за нешто друго.
А такви смешни огласи можам до утре да ти ги пастирам овде на форумов. Реална цена на твојот телефон е 3000. Да го дадеш за толку па среќен да си. Ете и самиот гледаш на 2 поста над твојот какви понуди има за пониски цени. Прошетај низ градов да видиш како се движат ценита на мобилните па цитирај ме.

Цените на компјутерите и мобилните паѓаат вратоломно, денес е 20000 денари нештото, утре го имаш за 50 евра. Јебига технологијата е курва. Биди среќен ако излажеш некој за 3500 да му го даеш.

ajde jas prodavam 6630 kako nov so ful oprema za 5000 bez memoriska 5500 so 512ka!!!071528707
A koja e razlikata pomegu 6600 i 6630 sto ti tvojot 6630 go cenis 5500.Jas go dadov mojot nokia 6600 za 100 evra pred 3 dena.Nema kojznae kolkava razlika pomegu niv.Sekoj si ima pravo na svoe mislenje.

A koja e razlikata pomegu 6600 i 6630 sto ti tvojot 6630 go cenis 5500.Jas go dadov mojot nokia 6600 za 100 evra pred 3 dena.Nema kojznae kolkava razlika pomegu niv.Sekoj si ima pravo na svoe mislenje.
Ај сега не зезај и ти, разликата е бог и шеширџија.

Си го продал 100 евра на некој што нема појма колку се реалните цени. Да имал, за тие пари ќе купел N70 на пример, или некој друг 3 години понов модел, со подобра камера, и со се останато.

Еве ти и пример за да ја видиш реалноста:

oglas.jpg

Ej, можеш и бизнис да направиш, да му го купиш на овој за 50 и да го шитнеш за 100, нели?

Еее да беше вака лесно досеа сите ке имавме куќи на водно. Море и 50 евра му се многу, со оглед на тоа што све има да се купи во ценовен ранг од 40 до 80 евра. Ама ете информацијата е моќ, а немањето информација - немоќ! На тој што си му го шитнал за 100 евра 6600 не излегол од подрум 3 години, али мене или некој друг поупатен од форумов немоеш да не средиш така. Во секој случај никогаш не шкоди да пробаш, ке ти се потрефи и ке ти налета некој да го земе. Ама ако сакаш брзо кеш, ондак нема да експериментираш и ке го даеш по пазарна цена. (користев второ лице,али не му се обраќав на никого)

Онтопик: Дали некој има вакво за продавање и колку пари?
ad-46_312x312.jpg

Nokia Audio Adapter AD-46

А да си прашам јас, шо велите за самсунг е530?
Можи да се најди такво телефонче?
На интернет најдов некој понуди, се движи околу 6000 денари, ама користен е подолго време.

prvo nemozam da se zamram sega da ubeduvam koj se razlikite, a vtoro TE MOLAM znaci TE MOLAM objasni mi koja ti bese poentata na postov...???????
treba ja da go dadam poevtino ili sto???

prvo nemozam da se zamram sega da ubeduvam koj se razlikite, a vtoro TE MOLAM znaci TE MOLAM objasni mi koja ti bese poentata na postov...???????
treba ja da go dadam poevtino ili sto???
Значи како прво ја продал неговата нокиа за 100 Евра (ова ме потсетува на рекламана за нектар банана-јагода "пази кад не верујем" :)) свака чест си заебал некого или пак се обидува нас да не излаже што секој ден киснеме низ мобиларине :lud: - ах дете дете.... :star: и најгоре на се се обидува да ни докаже дека се разбира во мобилни така што ни вели шо има разлика од нокиа 6600 до 6630 (ако нема разлика зошто тогаш воопшто измислиле бе 6630 кога поедноставно би им било да не тупат мозок и да продолжат да си прават 6600 - не ма разлика бе шо ти е на тебе :lud:
)
:pos::pos::pos:

Ај сега не зезај и ти, разликата е бог и шеширџија.

Си го продал 100 евра на некој што нема појма колку се реалните цени. Да имал, за тие пари ќе купел N70 на пример, или некој друг 3 години понов модел, со подобра камера, и со се останато.
Ima luge koi ednostavno se zaljubeni vo takvi telefoni.Jas go prodadov na covek od 45 godini na koj ne mu e biten izgledot tuki funkciite.Znaci na nego ne mu e da se kurci so kojznae kakov mobilen.A tatko mi go zameni negoviot 6310i so nokia 6230i.Taka da treba samo malku da pocekas i da se cenkas a ne kako sto pravat poveketo kolku-tolku.

A koja e razliakata pomegu 6600 i 6630 edinstveno prifakam sto ima podobra kamera.Ostanatoto mu paga vo voda.A ne znam ako ide cenata na 6600 50 ebra zasto togas 6630 da se prodava za 5500.Deka ovoj e postar ili sto?Na nekoj voopsto ne mu se dopaga izgledot na 6630 a mu se dopaga izgledot na 6600.I nekoj svatil deka tie funkcii sto gi ima 6630 ne moze da gi koristi.

A koja e razliakata pomegu 6600 i 6630 edinstveno prifakam sto ima podobra kamera.Ostanatoto mu paga vo voda.A ne znam ako ide cenata na 6600 50 ebra zasto togas 6630 da se prodava za 5500.Deka ovoj e postar ili sto?Na nekoj voopsto ne mu se dopaga izgledot na 6630 a mu se dopaga izgledot na 6600.I nekoj svatil deka tie funkcii sto gi ima 6630 ne moze da gi koristi.
Епа сигурно дека има разлика.
Освен појакиот звучник кој вади погласен и почист звук, побрз блутут, 3G, понов симбиан, побрз симбиан, побрз процесор, можност да го поврзеш со компјутер со дата кабел, подобра камера, вграден мп3 плеер, стерео излез за слушалки, појака батерија.... Освен ова нема некоја друга разлика.:nenene:

иам 6280,сакам 6500.знае ли некој колку доплата би ми барале по мобилариве??

aj te molam ne pisuvaj veke na temava, vide deka ne si u pravo i ne tropaj gluposti te molam..... i pred da napises neso razmisli malce.... misalm deka samo ja remetime temata za dzabe....

Ima luge koi ednostavno se zaljubeni vo takvi telefoni.Jas go prodadov na covek od 45 godini na koj ne mu e biten izgledot tuki funkciite.Znaci na nego ne mu e da se kurci so kojznae kakov mobilen.A tatko mi go zameni negoviot 6310i so nokia 6230i.Taka da treba samo malku da pocekas i da se cenkas a ne kako sto pravat poveketo kolku-tolku.
Има де заљубени, ама наместо за 100 евра можат да си го купат за 50, колку што навистина вреди и колку што сите го продаваат.

Али океј, ти си го цениш толку, твое право :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom