Легализација на инцест

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
колку што гледам како одат работите, причина за нешто вакво се бара зошто да не е забранета, а не зошто да е, затоа што веќе е противзаконска.
Друго е што во вакви теми и при предлагање закони и либерализации, се тргнува од себеси дали човек самиот го посакува инцестот, како е воспитуван, дали има такви фантазии и слично. Како што хомосексуалецот држи став да се озаконат некои права за хомосексуалците, затоа што самиот е хомосексуалец.
Тргнувајќи од себеси, никогаш не би посакал полно да општам со мојата мајка, прва братучетка или снаа. Затоа и сум против. Дали ти ова би го сторил со мајка, ќерка, снаа? Или ете ќерката со "дедото"?
Тргнувајќи од себе, ниту јас не би посакал да го сторам со мајка, ќерка, (снаа не мешај, не е род), ни со дедо ми. Ама, што има врска тоа што јас сакам или што ти сакаш. Ако е нешто забрането, треба да има причина за тоа. Која е причината инцестот да е забранет со закон?

Тргнувајќи од себе, ниту јас не би посакал да го сторам со мајка, ќерка, (снаа не мешај, не е род), ни со дедо ми. Ама, што има врска тоа што јас сакам или што ти сакаш. Ако е нешто забрането, треба да има причина за тоа. Која е причината инцестот да е забранет со закон?
Затоа ваљда што живееме во општества со одредени норми, правила, каде постои нешто ок и нешто неок.
Ама, што има врска тоа што јас сакам или што ти сакаш. Ако е нешто забрането, треба да има причина за тоа.
Зошто некои фетиши како копрофилија или golden shower се ненормални? Зошто некрофилијата или канибализмот се ненормални? Ако науката докаже дека копрофилијата не е штетна, дали би се возбудувал од гомно излезено од нечиј задник? Или возбудата од чинот како мочаат по некого? И проституцијата е честопати со обострана согласност, нема во суштина научни докази дека е штетна, но сигурно никој не би сакал ќерка му да се проституира.
Имаше едно видео каде еден овчар и се качи на магарица одзади, си потпевнуваше. Сите го осудија, а како што видов фино се осеќаа и магарицата и овчарот. За него е нормално и тој би гласал за зоофилија.
Ако за повеќемината инцестот е нешто неморално, погрешно, ненормално тогаш секако дека ќе донесат таков закон. За мене е ненормално, значи не би го сторил тоа и никогаш нема да се чудам зошто е ненормално ниту би гласал за.

Затоа ваљда што живееме во општества со одредени норми, правила, каде постои нешто ок и нешто неок.

Зошто некои фетиши како копрофилија или golden shower се ненормални? Зошто некрофилијата или канибализмот се ненормални? Ако науката докаже дека копрофилијата не е штетна, дали би се возбудувал од гомно излезено од нечиј задник? Или возбудата од чинот како мочаат по некого? И проституцијата е честопати со обострана согласност, нема во суштина научни докази дека е штетна, но сигурно никој не би сакал ќерка му да се проституира.
Имаше едно видео каде еден овчар и се качи на магарица одзади, си потпевнуваше. Сите го осудија, а како што видов фино се осеќаа и магарицата и овчарот. За него е нормално и тој би гласал за зоофилија.
Ако за повеќемината инцестот е нешто неморално, погрешно, ненормално тогаш секако дека ќе донесат таков закон. За мене е ненормално, значи не би го сторил тоа и никогаш нема да се чудам зошто е ненормално ниту би гласал за.
Во целиот пост, нема ниту една причина зошто треба да биде забранет со закон.

Никој не може да ти забрани да јадеш гомна, да се облакаш ко медицинска сестра или да си ја измочаш жена ти ако ви е тоа ќејф. Зошто некој тебе и на сестра ти да ви кажува дека не смеете да си го давате ако тоа ви е ќејф. Замисли!

Никој не може да ти забрани да јадеш гомна, да се облакаш ко медицинска сестра или да си ја измочаш жена ти ако ви е тоа ќејф. Зошто некој тебе и на сестра ти да ви кажува дека не смеете да си го давате ако тоа ви е ќејф. Замисли!

Нека си го даваат, што се однесува до мене, можат од соба никад да не излезат.
Се додека не повредуваат некој друг.

Па ти ја постави педофилијата како да е легална и нормална, неможе да се легализира нешто што не е во согласност со природата на човекот, во историскиот развој на семејството како основна клетка на заедницата т.е. општеството постоеле инцестуални односи, но се согледало дека со мешањето на иста крв се раѓаат деца со деформитет и таквите односи се забраниле. И денес во современото општество овие односи се забранети токму од овие причини. Така да и да постои доброволно стапување во инцест тоа ќе наиде на секаква осуда просто дека е ненормално.

Па ти или ме читаш, или само се правиш дека ме читаш ...

Каде спомнав дека е легална и нормална педофилијата? Напротив, за разлика од инцестот, според критериумите по кои оценувам дали нешто е во ред да биде ослободено од криминален статус, педофлијата не е ни близу до тоа. Ама не ме читаш, тоа е проблемот драга.

Она што го предлагам, на темава, over & over again, е да се декриминализира делото, зошто нема смисла некој да служи затворска казна, ако (пример) он и сестра му заедно решиле да стапат во сексуално односи или некаква си романтична врска. Се додека не е повредено некое трето лице, тоа сметам дека е во рамки на нешто кое законот не треба да го диктира и да се меша. Она што спомна со плод од таква заедница, тоа е друго, и тука веќе имаме трето лице, кое трпи штета од акциите на други двајца, автоматски, со самото зачнување. Иако според тоа што имам читано, од едно зачнување на таков плод не се раѓа Квазимодо дарлинг, треба да има барем 4-5 колена на инцестуално зачнување на дете (тешка форма на inbreeding) па да се појават проблеми. Но во ред, јас тука не можам да се мешам, медицината ќе утврди кога точно реалната штета се случува.

И глупава е помислата дека ако еден брат-сестра инцест пар зачнат дете, дека и тоа дете ќе ја следи истата рута и дека ќе биде како своите родители. Не е подржано со ниеден факт, не е ни логички возможно, така да не знам од каде ви летаат такви претпоставки од немајкаде.

Инаку извини, рече историски развој на семејството? Епа драга, тука сама си ископа дупка. Семејството не било во ваква форма денес, морало да претрпи тешки измени низ историјата и да се развива за да дојде до ова денес што го претставува и дефинира. Исто така, воведувањето на истополови двојки како родители на пример, е уште едно проширување на дефиницијата за тоа што е едно семејство. Како што гледаш, се е во константа промена. Тука е и нашата поширока социјална заедница. Кога-тогаш, ќе мораме да ги прифатиме и таквите луѓе, или во најмала рака да ги толерираме. Никој не бара да ги сакаш. И јас не би ги сакал, бидејќи и мене таквиот чин ми е одбивен, ама во име на разбирање и толеранција, ако нема никаква штета по нашите животи, јас не гледам причина таквите луѓе да се казнуваат како злосторници.

Ако имаш такви желби и фантазии, никој дома не ти брани. Ама велиш ти на инцест не ни помислуваш. А да одиш на работа гол? Сигурно ниту на тоа не помислуваш. А твоја сестра и брат кога имале односи? Или ако ќерката се проституира во некоја гостиварска кафеана? Дали во ниеден случај не би имал ништо против? Дали ти треба научно објаснување за неодење гол на работа или во школо?

Нешто ОК и нешто не-ОК треба да се јасни и разбирливи. Ако не се, тогаш законите се догми, а демократијата - фарса.

Зад секој закон мора да има дебела причина.

Нешто ОК и нешто не-ОК треба да се јасни и разбирливи. Ако не се, тогаш законите се догми, а демократијата - фарса.

Зад секој закон мора да има дебела причина.
За забрана на педерастијата има ли причина и научна основа? Има ли причина што годините за сексуална согласност се намалени на 13-14 години? Има ли причина да не мастурбираш на час или во канцеларија?

Ако имаш такви желби и фантазии, никој дома не ти брани. Ама велиш ти на инцест не ни помислуваш. А да одиш на работа гол? Сигурно ниту на тоа не помислуваш. А твоја сестра и брат кога имале односи? Или ако ќерката се проституира во некоја гостиварска кафеана? Дали во ниеден случај не би имал ништо против? Дали ти треба научно објаснување за неодење гол на работа или во школо?
Дај ми причина.
Гол на работа е јавност. Проституирање е некаде легално - секаде реалност. Којзнае зошто го спомнуваш?

Јас не викам дека немам ништо против. Јас викам дека имањето нешто лично против не е доволно за да постои закон кој го забранува тоа. За да има закон мора да има причина за него. Која е причината за да инцестот е забранет со закон?
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 19:21 ---
За забрана на педерастијата има ли причина и научна основа? Има ли причина што годините за сексуална согласност се намалени на 13-14 години? Има ли причина да не мастурбираш на час или во канцеларија?
Има.

Зошто некои фетиши како копрофилија или golden shower се ненормални?
Сега ќе дојдат "либералите":
"Ако некој сака да јаде гомна и да пие мочка никој не треба да го гледа накриво за тоа, и јас целосно го подржувам!"

Либерализам - You are doing it wrong.

Сега ќе дојдат "либералите":
"Ако некој сака да јаде гомна и да пие мочка никој не треба да го гледа накриво за тоа, и јас целосно го подржувам!"

Либерализам - You are doing it wrong.

Со погорниов пример, човекот ќе умре.
Со секс со сестра му, нема да умре.

Дај ми причина.
Гол на работа е јавност. Проституирање е некаде легално - секаде реалност. Којзнае зошто го спомнуваш?

Јас не викам дека немам ништо против. Јас викам дека имањето нешто лично против не е доволно за да постои закон кој го забранува тоа. За да има закон мора да има причина за него. Која е причината за да инцестот е забранет со закон?
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 19:21 ---

Има.
Ако самиот не знаеш причина зашто не сакаш да практикуваш инцест, сакаш друг да ти бара? Ако не знаеш причина не знам зошто одбиваш да практикуваш. Пробај што да ти кажам повеќе.
Со погорниов пример, човекот ќе умре.
Со секс со сестра му, нема да умре.
Од мочка не се умира. Имаше низ нетот за методи за лекување на ракот мислам беше.Има луѓе се возбудуваат на измет, иам луѓе јада измет и живи останале.
http://forum.kajgana.com/threads/Копрофилија-и-Копрофагија.42178/

Ако самиот не знаеш причина зашто не сакаш да практикуваш инцест, сакаш друг да ти бара? Штом запињаш, пробај што да ти кажам повеќе.
Затоа што не чувствува потреба од истото.
На пример, јас треба да сакам да имам односи со жена, за да ја бранам хомосексуалната заедница?
Треба ли да бидам верник, за да го бранам правото на вероисповед?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom