Па ти ја постави педофилијата како да е легална и нормална, неможе да се легализира нешто што не е во согласност со природата на човекот, во историскиот развој на семејството како основна клетка на заедницата т.е. општеството постоеле инцестуални односи, но се согледало дека со мешањето на иста крв се раѓаат деца со деформитет и таквите односи се забраниле. И денес во современото општество овие односи се забранети токму од овие причини. Така да и да постои доброволно стапување во инцест тоа ќе наиде на секаква осуда просто дека е ненормално.
Па ти или ме читаш, или само се правиш дека ме читаш ...
Каде спомнав дека е легална и нормална педофилијата? Напротив, за разлика од инцестот, според критериумите по кои оценувам дали нешто е во ред да биде ослободено од криминален статус, педофлијата не е ни близу до тоа. Ама не ме читаш, тоа е проблемот драга.
Она што го предлагам, на темава, over & over again, е да се декриминализира делото, зошто нема смисла некој да служи затворска казна, ако (пример) он и сестра му заедно решиле да стапат во сексуално односи или некаква си романтична врска. Се додека не е повредено некое трето лице, тоа сметам дека е во рамки на нешто кое законот не треба да го диктира и да се меша. Она што спомна со плод од таква заедница, тоа е друго, и тука веќе имаме трето лице, кое трпи штета од акциите на други двајца, автоматски, со самото зачнување. Иако според тоа што имам читано, од едно зачнување на таков плод не се раѓа Квазимодо дарлинг, треба да има барем 4-5 колена на инцестуално зачнување на дете (тешка форма на inbreeding) па да се појават проблеми. Но во ред, јас тука не можам да се мешам, медицината ќе утврди кога точно реалната штета се случува.
И глупава е помислата дека ако еден брат-сестра инцест пар зачнат дете, дека и тоа дете ќе ја следи истата рута и дека ќе биде како своите родители. Не е подржано со ниеден факт, не е ни логички возможно, така да не знам од каде ви летаат такви претпоставки од немајкаде.
Инаку извини, рече историски развој на семејството? Епа драга, тука сама си ископа дупка. Семејството не било во ваква форма денес, морало да претрпи тешки измени низ историјата и да се развива за да дојде до ова денес што го претставува и дефинира. Исто така, воведувањето на истополови двојки како родители на пример, е уште едно проширување на дефиницијата за тоа што е едно семејство. Како што гледаш, се е во константа промена. Тука е и нашата поширока социјална заедница. Кога-тогаш, ќе мораме да ги прифатиме и таквите луѓе, или во најмала рака да ги толерираме. Никој не бара да ги сакаш. И јас не би ги сакал, бидејќи и мене таквиот чин ми е одбивен, ама во име на разбирање и толеранција, ако нема никаква штета по нашите животи, јас не гледам причина таквите луѓе да се казнуваат како злосторници.