Ноќни птици...

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Во друга прилика, ако си расположен, сподели ни ја таа историја :)...
За таа приказна мора да има салата, ракија, и добро друштво. Ето можно бит в адин прекраснии ден в будуштјом... :)

Иначе, спие ми се плаче ми се. Ама обеќах една работа и мора да ја завршам.

За таа приказна мора да има салата, ракија, и добро друштво. Ето можно бит в адин прекраснии ден в будуштјом... :)

Иначе, спие ми се плаче ми се. Ама обеќах една работа и мора да ја завршам.
Море Луки легнувај таму утре од зори ќе требе лојзито да го копаме да го ораме. Не е лесна тава работа. Јас кога ораше раците како корупка ми се направија.
И оште да ни биде денот потежок дека мене в‘в шталата ќе требе да се отеле кравата знаеш ли колко работа има. Ќе требе да дојдеш да помогнеш ветеринарот на семинар у Данска го пратија. Ќе са училе човеците как требе бишките да ги вакцинират.

Море Луки легнувај таму утре од зори ќе требе лојзито да го копаме да го ораме. Не е лесна тава работа. Јас кога ораше раците како корупка ми се направија.
И оште да ни биде денот потежок дека мене в‘в шталата ќе требе да се отеле кравата знаеш ли колко работа има. Ќе требе да дојдеш да помогнеш ветеринарот на семинар у Данска го пратија. Ќе са училе човеците как требе бишките да ги вакцинират.

Ааа ти нежни рачички ли имаш златен човек. На тебе значи само држајле од мотика, балтија, или лизгар. Да се навикнеш, да ти здебелее кожата на дланките.. Е прво ќе имаш плиги како петденарки големи, ама па навикна ли се, рамен ќе ти нема... Лојзето јас само го орам, едно време копаах. Сега само го прскам за од троскот... ногу катиљ трева...

А за кравата нема проблем, 2 пати сам гледал, еднаш сам теглил у јууро коа се телеа кравите дома. И тава на свеќа, оти немаше спроведено струја до там...
Бишките требе да се вакцинират за од тенија, а требе и на рилките да и ставеш обеци иначе кочината лом ќе ти ја напраат. Се живо и диво ќе ископат. А ако имат рилки, за колејне ногу лесно се вадат од кочина. Закачеш една манила за обецата и бишката излева од кочината како манекенка на модна писта... После само требе јунак на мајка да и го кркне ножо....

За легнувајнето, абе как да си легне човек коа има такви прекрасни и златни човеци тука. Сите ве сакам, как шо викаше најголемата македонска ѕвезда.

Закачеш една манила за обецата и бишката излева од кочината како манекенка на модна писта...
:cuc:
Това е уметност. Да ја натераш бишката како манекенка да оде. Моите не сакат да научат. Опремих ја фармата, групирах ги у чекалиштето, турих им телевизија да гледат да се учат како се оде. Се им направих ама не се научија

:cuc:
Това е уметноста. Да ја натераш бишката како манекенка да оде. Моите не сакат да научат. Опремих ја фармата, групирах ги у чекалиштето, турих им телевизија да гледат да се учат како се оде. Се им направих ама не се научија
a.aaa.jpg

Е вакво нешто само од челик. И после само една манила за носо и теглеш како ненормален... Како лесно ќе газе по земјата, главата нагоре дигнана, задните нози синхронизирани со предните... Ти сакаш сами по себе да развијат нешто по така егзотично.. Требе у лајната малку да погазеш додека туреш обеците, па после манилата* и теглеш

манила = синтетички сиџим* (најчесто бел, ама има го у разни бои)

Сиџим = подебел канап*

канап =
6914201-roll-of-string-made-of-natural-fibers.jpg

a.aaa.jpg

Е вакво нешто само од челик. И после само една манила за носо и теглеш како ненормален... Како лесно ќе газе по земјата, главата нагоре дигнана, задните нози синхронизирани со предните... Ти сакаш сами по себе да развијат нешто по така егзотично.. Требе у лајната малку да погазеш додека туреш обеците, па после манилата* и теглеш

Сиџим = подебел канап*

канап =

Ваа бишка не е за колејне, ама не е ни за гледајне.

Сиџим = подебел канап*

канап =
Еми јас мислеех дека свиљите ќе се соживејат с‘с тие нешта шо им ги даваа на телевизијата па ќе чекорат синхронизирано.
Така и Цаци вика дека требело.

Кај отиде темава..... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom