Најдобар тренер за 2012 година

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар тренер за 2012 година?

• Дел Боске

Гласови: 24 11,0%
  • Ди Матео

Гласови: 57 26,1%
  • Прандели

Гласови: 4 1,8%
  • Фергусон

Гласови: 15 6,9%
  • Мурињо

Гласови: 27 12,4%
  • Клоп

Гласови: 66 30,3%
  • Хајнкес

Гласови: 8 3,7%
  • Гвардиола

Гласови: 14 6,4%
  • Манчини

Гласови: 3 1,4%
  • Лев

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    218
Оти среќа дека е во Германска лига? Тука еднооки не играат за да се подцени толку. Скоро секој играч кој од Бундеслигата замина во Англија игра одлично. Сисе од Фрајбург дојде во Њукасл и се растури. Дортмунд мајтап си играше со Англискиот шампион. Да, има послаби тимови ама тие ги има секаде. Искрено и незнам дали си сериозен дека Клоп е тапа тренер :eek:
Игорче не ме разочарувај саркастично е детето. :)

Покрај среќата во вакви натпревари менаџерот е исто важен фактор. Уделот во победата е 50-50.
За болд-от: Победа во ЛШ полуфинале со Барса вреди како 10 победи на натпревари со Фортуна,Нирнберг и сл. екипи.
И да ги надиграше Барселона и Баерн дали и тогаш ке викавте не заслужил затоа што бил тренер само 2 месеци ??
Уште тоа одговори ми и готово не коментирам веќе.
Епа чекај сега претходно велиш дека не се важи тоа ако ова тогаш она, еве ќе ти одговорам, би го ставил во топ 3 и кој и да добиеше од Дел Боске/Ди Матео сеедно ќе ми беше.
Ама да се даде на некој што добил 2 натпревари во ЛШ, од кој едниот против екипата која заврши како 4та во Серија А е тотално незаслужена.
И Рубин Казан ја победи пред некоја година Барселона и тоа на домашен терен па не го кандитираа за најдобар тренер тогашниот тренер на Рубин Казан.

Кај е Конте на листава ??

Од овие би гласал за Ди Матео или Клоп, и шо направија Фергусон, Гвардиола и Лев лани па да ги стават на листава ??

Оти среќа дека е во Германска лига? Тука еднооки не играат за да се подцени толку. Скоро секој играч кој од Бундеслигата замина во Англија игра одлично. Сисе од Фрајбург дојде во Њукасл и се растури. Дортмунд мајтап си играше со Англискиот шампион. Да, има послаби тимови ама тие ги има секаде. Искрено и незнам дали си сериозен дека Клоп е тапа тренер :eek:
Не бев сериозен,саркастичен беше постот :)

Само фановите на Челзи зборуваат и гласаат за Ди Матео, гледам доста ги има :P Па Ди Матео имаше готов тим, незнам што толку значење му давате... едноставно смени само тактика и ги мотивираше фудбалерите, а и на среќа освои ЛШ.

И кога веќе го ставиле Фергусон кој ништо не освои (ако веќе идеме според тоа) и Манчини кој освои ПЛ, требало да го стават и италјанскиот шампион т.е. Конте.

Се е кажано во претходните мислења, гласам за Клоп.

Јас сум за Јирген Клоп. Растура со Дортмунд. Браво за човекот. :cuc:

Андреа Страмачиони. Го превзема тимот во очајна форма, за да го направи моментално најдобриот во Италијанската лига, што всушност говорат и последните резултати: 5 победи по ред од кои две во дерби утакмици и тоа на гости (Милан-Интер 0:1 и Јувентус-Интер 1:3).

Само фановите на Челзи зборуваат и гласаат за Ди Матео, гледам доста ги има :P Па Ди Матео имаше готов тим, незнам што толку значење му давате... едноставно смени само тактика и ги мотивираше фудбалерите, а и на среќа освои ЛШ.

И кога веќе го ставиле Фергусон кој ништо не освои (ако веќе идеме според тоа) и Манчини кој освои ПЛ, требало да го стават и италјанскиот шампион т.е. Конте.

Се е кажано во претходните мислења, гласам за Клоп.
Па и АВБ имаше готов тим.И Мурињо имаше готов тим.
Не е се до тоа.
И стварно не ми е јасно зошто САФ е во листава а не Конте...

Сакате во конкуренција за најдобар тренер да биди чоекот кој е казнет за местење утакмици ? Е, не лепе тоа. :D

Сакате во конкуренција за најдобар тренер да биди чоекот кој е казнет за местење утакмици ? Е, не лепе тоа. :D
А изборив е за 2012 година или избор за тренер на векот па да се спомнува неговата казна која ја заработил неколку години претходно кога не ни бил дел од Јуве?

А изборив е за 2012 година или избор за тренер на векот па да се спомнува неговата казна која ја заработил неколку години претходно кога не ни бил дел од Јуве?

Работата е дека моментално ја одлежува казната.

Работата е дека моментално ја одлежува казната.
Па и Џулиен Асанж се мота по затвори и притвори под обвинение за силување па сепак во 2010 освои второ место во изборот за "личност на годината".:)

1. Роберто Ди Матео. Сите знаеме зошто, haters gonna hate, trolls gonna troll.
  2. Јирген Клоп. Такоѓе знаеме зошто.
  3. Сеедно ми е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom