Предлог за серии и кратки рецензии

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.653
solidna serija ja izgleav , mada edna sezona.... any other suggestions :) ?
Најтазе: "Last Resort" (2012), прва сезона, вреди да се гледа.
Серија што заврши во 2 сезони а помина со големо одобрување на форумов: "The Killing" (2011). Треба да ја најдеш темата и да ги прочиташ првите мислења колку да знаеш со што си имаш работа, ако ја гледаш ништо друго не читај никаде, еден спојлер ќе ти ја расипе тотално.

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
кој е за британски хумоp:
  1. Monty Python's flying circus - голема колекција на скечови на кои ќе се смеете премногу
  2. Fawlty Towers - неповторливиот John Cheese во улога на сопственик на хотел
  3. Black Books - приказна за мала книжарница во сопственост на 'Bernard Black'
  4. Black Adder - испревртена историја напишана од генијалниот Rowan Atkinson
  5. Coupling - серија за љубовни врски
не се многу долги сериите, но можат убаво да ве насмеат

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
кој е за британски хумоp:
  1. Monty Python's flying circus - голема колекција на скечови на кои ќе се смеете премногу
  2. Fawlty Towers - неповторливиот John Cheese во улога на сопственик на хотел
  3. Black Books - приказна за мала книжарница во сопственост на 'Bernard Black'
  4. Black Adder - испревртена историја напишана од генијалниот Rowan Atkinson
  5. Coupling - серија за љубовни врски
не се многу долги сериите, но можат убаво да ве насмеат

Кај ти е Ало Ало? убедливо најдобра серија.

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
Кај ти е Ало Ало? убедливо најдобра серија.
не ми е изгледана таа скроз, само од тв што даваа, да ја изгледам па и неа ќе ја препорачувам, иначе ретко која серија може со монти пајтон

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8
Најтазе: "Last Resort" (2012), прва сезона, вреди да се гледа.
Серија што заврши во 2 сезони а помина со големо одобрување на форумов: "The Killing" (2011). Треба да ја најдеш темата и да ги прочиташ првите мислења колку да знаеш со што си имаш работа, ако ја гледаш ништо друго не читај никаде, еден спојлер ќе ти ја расипе тотално.
По описот на ИМДБ првата има интересна приказна вторава ептен ништо не кажува... али до сеа добри препораки даваш , така да мислам дека нема да се разочарам

Благодарам ! :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.653
По описот на ИМДБ првата има интересна приказна вторава ептен ништо не кажува... али до сеа добри препораки даваш , така да мислам дека нема да се разочарам

Благодарам ! :)
Втората ништо не кажува заради спојлери, многу е осетлива на тоа, така да препорачувам да си ја спуштиш и да ја изгледаш турбо. Ако врне надвор ептен ќе ти се погоди атмосферата, истура во серијата :)

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8
Ај олабавете ме мрзи да бришам... :)

Ја не замарам... него изглеав се што предложи до сеа... а , се ги чекам епизода по епизода, дај нешо шо веќе има сезона или две , ме напиња да ги чекам по еднаш неделно :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.653
Ја не замарам... него изглеав се што предложи до сеа... а , се ги чекам епизода по епизода, дај нешо шо веќе има сезона или две , ме напиња да ги чекам по еднаш неделно :)
Што изгледа до сега?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.653
Све што предложи : Continuum , Last Resort, The Killing...
Ако не ти смета да гледаш серии прекинати по прва сезона, пробај со Persons Unknown, 11-12 епизоди e.

Друго не знам што би ти препорачал, се што гледав ми го прекинаа така да фати се за Fringe ако не ти е гледана, таман кога ќе изгледаш се ќе го фатиш финалето :)

Kajgana Shop

На врв Bottom