ATP World Tour Finals, London | 05 -12 ноември, 2012 |

Победник на завршниот турнир во Лондон?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 17 35,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 16 33,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 8 16,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,1%
  • Tомаш Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 5 10,4%
  • Џо Вилфред Цонга

Гласови: 0 0,0%
  • Јанко Типсаревиќ

Гласови: 1 2,1%

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Некако Ноле вчера не ми делуваше како оној вистинскиот, чуден ми беше ептен, ми личи дека нема да го освои турниров. Но не се летам однапред со прогнози, кај тенисериве од врвот не се суди по еден натпревар, они во секој следен меч ја подигаат формата за да на крајот го достигнат максимумот. Денес Федерер мора да тепа со Јанко, после му следуваат два далеку потешки мечеви, иако со Ферер има 13-0 ако не се лажам сепак никогаш не треба да се отпише упорниот шпанец.

Си ја фатив минус гемови :свиркам: Вечер очекувам многу поинтересен и понеизвесен меч, и сакам да победи Ферер.

598399_502320019787831_964109727_n.jpg

Доволно говори сликата.:pipi:

Иначе за турнирот и за мечот прееска, очекувано Федерер си го плесна Типсаревиќ, и не знам некој се побуни поназад како стигнал тој на турнирот, па најверојатно со играње тенис, а овој пораз ја покажа разликата од ТОП 4 тенисери со останатите.

Згора на тоа и Типса има некој вирус, болен е и не може да го даде својот максимум. Не дека ќе го тепаше Роџер ако дадеше максимум ама пак, немаше ваљда да биде волку убедливо.

Ферер на батерии :) секоја чест за карактерот

Ферер 2-0 во трет сет, браво !
Нека одбрани сеа брејкот, и нека го плесни Делпо.

Давид Мајсторе... Каква и да е подлогата никогаш не се откажува играл макар и против сервери како Дел По.

Дел Потро не му е никаков проблем на Ферер, не ни очекував да загуби. Другите се проблемот, ќе видиме како ќе оди со нив.

Ферер 1/2 финале ќе игра. 2ро коло игра против Типсаревиќ, ќе го нашамари во 2 сета. Во животна форма е.

A утре со Мареј-Новак што праиме? Да иде 1 на ливче? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom