Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро познат еднаш веќе окрка вербален ќотек на темава, сега чмае тука и бара на некој да се освети.

Игнорирај го и ќе ти биде симпатичен...

;)
Де бе сине толку ти беше силата ?
Кој вербален ќотек бе ? Од типот ЈАС СУМ НАЈПАМЕТЕН ? ЈАС СУМ НАЈМУДАР ?
Си ги изеде самиот гомната бе сите сега сакаш да ги плукаш, бетер си од пичица не пењави сега.
О ПРЕМУДАР КОЈ ШТО ЗБОРИ ЗА ТИВКОТО МНОЗИНСТВО.
Ако ти си на тоа интелектуално ниво да неможеш да сватиш нешто повеќе од педеризмот,тогаш сине јас не можам да ти помогнам. За мене сите се еднакви :)
Тку батали тоа, дај синко кажи кај те раѓаше мајкати, да им ебем матер на тоа бабици гинеколози акушери, јали те имаат лошо фатено со клештата за глава,јали те ставиле недоносено во инкубатор а не пуштиле кислород, затоа си вакво друго објаснување нема .

:pos:

Не знам како може да ти е толку тешко да го сфатиш концептот на човеково право. Тука не станува збор за тоа дали тебе или мене нешто ни се свиѓа, дали го сакаме или не и дали ќе се деси или не. Тоа се човекови рпава - или ги почитуваш, или си гомно чоек (нечоек). It's that simple.

Да дојде син ми и да ми каже дека се ебе со 4 црнци и дека сака да ги мужи, нема да ми биде ќејф. Ама ако е полнолетен, ако не ми личи издрогиран ко ми кажува, ако го глеам дека стварно сака, да го ебам, нека прави како што мисли дека треба. Ќе ми биде тешко, сигурен сум, ама тоа се вика свесен, возрасен, рацинален избор на човек. Ако мене не ми се свиѓа, можам да седнам и да плачам. Толку.

Малку попување: Ти, како современ, демократски, модерен човек немаш право да очекуваш од другите да се избираат како тебе или како мнозинството. Ако имаш право, твое право е да го користиш истото. Воедно, твоето право ти создава обврска истото тоа право да им го дозволуваш на сите останати. Инаку, ќе бидеш бигот и лицемер.
Jа сум све освен лицимерен.... Неможам да глумам дека сум ок со нешто што стварно според мене не е ок ама ич..Иначе ако можеш така да прифатиш синти да ти прави алал да ти е...
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 00:01 ---
Де бе сине толку ти беше силата ?
Кој вербален ќотек бе ? Од типот ЈАС СУМ НАЈПАМЕТЕН ? ЈАС СУМ НАЈМУДАР ?
Си ги изеде самиот гомната бе сите сега сакаш да ги плукаш, бетер си од пичица не пењави сега.
О ПРЕМУДАР КОЈ ШТО ЗБОРИ ЗА ТИВКОТО МНОЗИНСТВО.
Ако ти си на тоа интелектуално ниво да неможеш да сватиш нешто повеќе од педеризмот,тогаш сине јас не можам да ти помогнам. За мене сите се еднакви :)
Тку батали тоа, дај синко кажи кај те раѓаше мајкати, да им ебем матер на тоа бабици гинеколози акушери, јали те имаат лошо фатено со клештата за глава,јали те ставиле недоносено во инкубатор а не пуштиле кислород, затоа си вакво друго објаснување нема .

:pos:
Абе те утепа...Изеде вербален котеќ.... Кај можеш со педер да се расправаш...Они се најпаметни и Еманципирани луѓе...Ние тука сме проста маса..Шо се разбираме па и ние....

Не разбираш баш многу, ама ајде. Ти имаш 18 години, и како мало нацистче хистерично пиштиш дека не даваш права. И тоа права кои апсолутно не те засегаат. Ако на хомосексуалците им се дозволи да имаат правно регулирана заедница, ќе можат да ги остваруваат сите права кои ги имаат хетеросексуалците, како што е на пример правото на наследување на имотот. Како тебе тоа те допира?

Против што ти се буниш? Против педериштата? Вклучи го малку мозокот, не пишти, не навредувај, на омаловажувај, размисли малку. Знаеш дека можеби најголемиот поет на сите времиња бил педер? Знаеш дека можеби најзначајниот филозоф на 20 век бил педер?

Искажување на својот став значи давање/одземање права?Лошо проценуваш одвреме-навреме. :)Не сум нацист туку само фунцкионирам според природата.
Каде не бев јасен дека повеќе сум ПРОТИВ посвојување на деца,па и против бракови ама после некој ден размислување го променив мислењето и ќе ти стиснам лајк навистина не ме засега ама баш ништо.
Еве јас исто ќе те прашам,што те засега тебе па олку што се "бориш" за хомосексуалциве,не било каде туку овде на јавен форум?

Јас сум навредил,кој,кого и што?
-Можеби некој во други теми,ама овде не.Мислам дека сосема добро се однесувам кон сите членови,досега за навреда не сум добил никаква казна на форум така да,ако тебе те навредува нешто што јас кажувам и повеќето луѓе се сложуваат (не викам за овде,општо).
Како што реков,негова работа што си праел дали бил педер,дали зоофилец,дали педофил,дали му биле фетиш кукли или што.

1. Еве јас исто ќе те прашам,што те засега тебе па олку што се "бориш" за хомосексуалциве,не било каде туку овде на јавен форум?
Најнаместо прашање во цела тема...

Jа сум све освен лицимерен.... Неможам да глумам дека сум ок со нешто што стварно според мене не е ок ама ич..Иначе ако можеш така да прифатиш синти да ти прави алал да ти е...
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 00:01 ---

Абе те утепа...Изеде вербален котеќ.... Кај можеш со педер да се расправаш...Они се најпаметни и Еманципирани луѓе...Ние тука сме проста маса..Шо се разбираме па и ние....
Ти нема да прифатиш? Ќе го лечиш? У ланци ќе го стаиш? Жена да не му најдеш?
Јас не викам дека си лицемер. Прочитај внимателно. Викам дека човек кој порекнува некому права кој самиот ги ужива е хипокрит.

Сеа ти кажи ни: Им го порекнуваш ли ти правото на ЛГБТ да ја уживаат институцијата брак како што ја уживаат останатите луѓе?
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 00:20 ---
Уууу, што сте жустри, децооо... Си легна Леандра, па сеа рогови, а?

Ставрогин Денешнава младина е ужасна...

Ти нема да прифатиш? Ќе го лечиш? У ланци ќе го стаиш? Жена да не му најдеш?
Јас не викам дека си лицемер. Прочитај внимателно. Викам дека човек кој порекнува некому права кој самиот ги ужива е хипокрит.

Сеа ти кажи ни: Им го порекнуваш ли ти правото на ЛГБТ да ја уживаат институцијата брак како што ја уживаат останатите луѓе?
Нема да прифатам.... Нема да го лечам , нема у ланци да го ставам али нема ни да контактирам веќе со него...
јас неможам да им го порекнувам правото на ЛГБТ за брак.... Само ти викам дека не го прифаќам... Ти ко што го прифаќаш ја не го прифаќам... Јас ја немам таа моќ да сменам или да спречам да се смени законот....така да неможам да порекнам....

Нема да прифатам.... Нема да го лечам , нема у ланци да го ставам али нема ни да контактирам веќе со него...
јас неможам да им го порекнувам правото на ЛГБТ за брак.... Само ти викам дека не го прифаќам... Ти ко што го прифаќаш ја не го прифаќам... Јас ја немам таа моќ да сменам или да спречам да се смени законот....така да неможам да порекнам....
Оооо, па значи ти си демократ, бре! Озбилно.
Значи признаваш дека имаат право, само не ти се свиѓа дека бараат да им се признае тоа право. Фер. Никој не може да тре натера да ти се свиѓа и тоа е ОК. Се вика демократија.

Ова ми е невероватно, жими све. Зар стварно ќе се откажеш од син ти, само затоа што е педер?!?

Претпоставувам дека и ќе мора и у весник да дадеш оглас, пошто не се важи ако не огласиш. Инаку, ко ќе умреш син ти педерот со црнците ќе ти истрошат оставштина за три секунди.

да ќе се откажам .... Ако бев лицемер ќе речев не..али у тој случај да... Башка кога ќе умрам зашо мислиш дека би му оставил Наследство кога веќе ќе се откажам од него?
Тоа ти викам. Да се осигураш. Така бар нема да му правиш поише срања у животот и бар ќе знае зошто нема да ти се јави ко ќе се премислиш, се надевам предоцна, пред умирање.

Кажи и го ова и на жена ти пред да ви се деси дете за да знае да не ти раѓа педерлаана за џабе. Или, боље, ич не се ни жени, шо!

Тоа ти викам. Да се осигураш. Така бар нема да му правиш поише срања у животот и бар ќе знае зошто нема да ти се јави ко ќе се премислиш, се надевам предоцна, пред умирање.

Кажи и го ова и на жена ти пред да ви се деси дете за да знае да не ти раѓа педерлаана за џабе. Или, боље, ич не се ни жени, шо!
нема да се премислам... Секоја одлука си носи свои последици... Ако тоа е негова ќе си носи негови последици исто како и ја што ќе носам мои... Боље ич да не го гледам и комуницирам него ли секој пат кога ќе го видам да се срамам од него....
Реков дека ја ќе се откажам...не реков за жена ми( мајката на детето) ...ја нема да и забранам да комуницира ... Ако и одговара тоа ок..ако не јбг.... Нема да е едина жена на свет...

нема да се премислам... Секоја одлука си носи свои последици... Ако тоа е негова ќе си носи негови последици исто како и ја што ќе носам мои... Боље ич да не го гледам и комуницирам него ли секој пат кога ќе го видам да се срамам од него....
Реков дека ја ќе се откажам...не реков за жена ми( мајката на детето) ...ја нема да и забранам да комуницира ... Ако и одговара тоа ок..ако не јбг.... Нема да е едина жена на свет...
Како ќе те посрамоти со тоа што е искрен и отворен пред себе и другите?

Би се срамел од него ако крие дека е педер?

Како ќе те посрамоти со тоа што е искрен и отворен пред себе и другите?

Би се срамел од него ако крие дека е педер?

Јок, тогаш би бил пресреќен. Битно е дека неговата мушкост не потфрлила во воспитувањето. А тоа што син му ќе биде несреќен - ситница.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom