Ipsissimus
P.I.
Ne, zatoa sto istoriski ima dokazi za toa vreme koga Taa zivela, za samovilite nema...
П.С. Небеше поентата за Марија, таа секако е материјално битие, муабетот беше за таткото на нејзиното дете.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne, zatoa sto istoriski ima dokazi za toa vreme koga Taa zivela, za samovilite nema...
П.С. Небеше поентата за Марија, таа секако е материјално битие, муабетот беше за таткото на нејзиното дете.
Za mene Biblijata e verodostoen zapis.Леле Гарфилчо као Јеховин Сведок стана со цитативе....де кажи у две три реченици
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 23:35 ---
ама нема за неа запис. Времето си постои.
Леле Гарфилчо као Јеховин Сведок стана со цитативе....де кажи у две три реченици
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 23:35 ---
ама нема за неа запис. Времето си постои.
Записите во Библијата и записите за самовили се од исти карактер.Za mene Biblijata e verodostoen zapis.
A inace ima istorijski zapisi deka Isus postoel, a cim toj postoel moral da ima i Majka - t.e. Marija.
Има докази и за самовили. Се наоѓаат кај арапине. Да не се тие, нипто од книжуле не ќе остабеше незапалено.
Шо ма?
Тоа за скептиците. Не ме јеховирај сеа.
Рај има, Пекол има. Кој не верува. Бујрум една кратка детека нек си стегне у челенка и ќе види. Ако не, нека почека, вака или онака сите ќе појдеме таму, на едното или другото место. А какви се, па, за секого посебно.
A inace ima istorijski zapisi deka Isus postoel, a cim toj postoel moral da ima i Majka - t.e. Marija.
Дали условите во Рајот се еднакви за сите или на пример имаш опција што сакаш да правиш наредната вечност,до бесконечност?Ете гледај,дечкото над мене сакал јадења,пиења,жени а јас сакам секс,дрога и алкохол.Дали ќе ми се удоволи таму горе желбата?Има докази и за самовили. Се наоѓаат кај арапине. Да не се тие, нипто од книжуле не ќе остабеше незапалено.
Шо ма?
Рај има, Пекол има. Кој не верува. Бујрум една кратка детека нек си стегне у челенка и ќе види. Ако не, нека почека, вака или онака сите ќе појдеме таму, на едното или другото место. А какви се, па, за секого посебно.
На еврејски ова е:The fear of the Lord is the beginning of wisdom. Fools despise wisdom and instruction
На еврејски ова е:
רֵאשִׁית חָכְמָה, יִרְאַת יְהוָה-- שֵׂכֶל טוֹב, לְכָל-עֹשֵׂיהֶםЗа каков страв (יִרְאַת) се зборува во овој стих, Divider ? Знаеш или само онака си цитираш од Тората?
На каков страв алудираат еврејските рабини запишувајќи го овој стих во својата Тора (Закон)?
Која нели христијаните си ја толкуваат малку така... произволно (што е лошо нели) и без знаење на еврејските закони?
Лесно е да се замислува, тешко е да се знае и да се има разбирање за работите.
П.С. А и ова חָכְמָה , за каква мудрост зборуваат истите тие еврејски рабини?
П.П.С. И имаш право, будалите тешко ќе ги научиш на било што!
Е што де...
Stravopocit e drugo tolkuvanje.Шо? Дека почетокот на узнанието е стравопочитта кон Бога?
А сознанието дека е мудрост.
Страв од останување во мрак, а мракот е волево, несакање спознанија.
Или на другег мислиш?
Ti rekov de, ama ne vide.
Stravopocit e drugo tolkuvanje.
Od druga strana, rabin ko pop izdisana rabota. Ne site de, ama skoro.
Денес си поранил.....ко рано рани....Те фатија каде што шверцуваш незнаење? Каде што читаш а ништо не разбираш, а потоа своето незнаење го пројуцираш наоколу?
Какво изненадување....
![]()