Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Фала курцу, епа дај и тоа да го легализираме овде,гледаш дека си паметен убав тој :pipi: Не е само во Шведска,или Шведска сакаш да ја наметнеш како ЕУ држава па ако таму е ок тогаш подржуваме ако во сирија е ок тогаш не е цивилизирано, имаш уште еден куп земји, само што ти дециден си дека несмее такво нешто да постои ниту да се прифати како нормално,доколку единките се во крвно сродство, ака мораат да бидат во некрвно сродство за да ако се сака почитвува, и имаат исклучива поврзаност,ако се две, возрасни, некрвно сврзани ,зрели, свесни, рамноправни индивидуи кои имаат потреба од емотивна, интелектуална, романтична, физичка, душевна, исклучива поврзаност една со друга.Ова се твојте зборови.
Зошто ти велиш дека не можат да се споредат ?
Ај сега изгуглај во колку држави е легален брак помеѓу девојче од 12 13 години и возрасен маж.

Ако тоа ќе ви ги реши проблемите, секако сум за да се направи тоа. Некрвно сврзани се однесува за ризикот од појава на генетски нарушувања кај децата родени во инцестоидна заедница. Ќе повторам, децата не се возрасни индивидуи. Не ви ја разбирам поентата од постојано контрирање што губи смисла.

Ако тоа ќе ви ги реши проблемите, секако сум за да се направи тоа. Некрвно сврзани се однесува за ризикот од појава на генетски нарушувања кај децата родени во инцестоидна заедница.
А што мислиш за браковите помеѓу човек и животно ? Ете и тоа е дозволено во одредени држави, зарем треба каприцот на одредени здруженија да биде пред среќата на на двајца , во примеров човек и животно, ја имаш прочитано книгата каде што типот има секс со делфин, и од како ќе си замине делфинот паѓа во депресија, не јаде,не плива губи желба за живот и умира ?
Ете јас ја имам прочитано и многу ми падна жал,прво за делфинката која што умрала од тага по својот човечки партнер,а потоа за типот кој ја изгубил својата љубена. Зарем не би било прекрасно, тие двајца да можат да си имаат врска ,да уживаат во животот,да споделуваат нежности итн итн итн.
Зошто луѓе да запаѓаат во депресии,само затоа што поединци решиле дека таквата врска била злоупотребување на животно, кога јасно и типот има нагласено дека делфинката го иницирала сексот? А и други маринолози го потврдуваат тоа дека делфините создаваат врска со нивните тренери па и во повеќето случаеви манифестираат сексуално однесување и потикнуваат парење помеѓу самите себе и тренерите, замисли и педерите делфини тоа го прават.
Заборави да ми кажеш за бракот помеѓу возрасен маж и малолетничка . Дете е само збор,според одредени психијатри дете си додека не започнат да се развиваат сексуалните органи, природата наложила таа да биде физички спремна за парење уште на 12 години,друго е што одредени личности решиле дека некој за да биде возрасен треба да има наполнето 18,ако отидеш во америка,некаде ќе лежиш затвор и ако имаш секс со девојка која што има 20 години. Ако таа има 21 ти 26 тогаш е во ред, ама ако таа има 20 а ти 25 си наебал.
Во некој сојузни држави ќе лежиш затвор ако нема наполнето 17,во други можеш да стапиш во брак ако има 12 години,во трети ако има 18, овде ќе лежиш ако нема наполнето 16 години, ма ајде ти се молам повторувам, има држави каде што тој брак е легален. Зошто да не се симне границата, до лани добивање на возачка беше на 18,сега таа граница е симната.Сведоци сме дека денешниве деца побрзо психички созреваат, побрзо физички се развиваат за разлика од пред некоја генерација.
Не контрирам бе пријателе мој педерски,само си дискутираме. пробувам да видам како на тебе влијаеле твојте родители , другари,браќа,сестри,околината во врска со овие прашања, пошто нели тие играат голема улога во прифаќањето на хомо сексуалност во една средина.

Па ти ама си запнал да се расправаш со гејови, кој што сака нека прави но Хомосексуални бракови не може во Македонија и точка.

Па ти ама си запнал да се расправаш со гејови, кој што сака нека прави но Хомосексуални бракови не може во Македонија и точка.

Кој си ти бе пријател, да ставаш точки и да решаваш било што? Кој тебе ти дал право да одлучуваш за туѓи судбини?

Оди испрскај се малку со ладна вода, освежи малку...

Кој си ти бе пријател, да ставаш точки и да решаваш било што? Кој тебе ти дал право да одлучуваш за туѓи судбини?

Оди испрскај се малку со ладна вода, освежи малку...
Дел од мнозинството кој е против склучување бракови од ист пол

Одмори малку, напиј се шеќер и вода. Оштри моливот и почни да објаснуваш за економскиот бум.
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 20:24 ---
НЕ е битно мислењето на мнозинството,друга е дискусијата. Мнозинството денес може вака да збори утре може сосема трето да тврди. Наметнат морал и морални вредности не се никакво мерило за ништо.

Не постои ништо попростачки од зборувањето во името на тивкото мнозинство.

Мал си уште, кога ќе пораснеш ќе сфатиш...

1.Одмори малку, напиј се шеќер и вода. Оштри моливот и почни да објаснуваш за економскиот бум.
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 20:24 ---

2.НЕ е битно мислењето на мнозинството,друга е дискусијата. Мнозинството денес може вака да збори утре може сосема трето да тврди.
1.Добро иди исправај криви дрини тука.
2. Што друга е дискусијата кога темата е Хомосексуални бракови во Македонија
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 20:30 ---
Не постои ништо попростачки од зборувањето во името на тивкото мнозинство.

.Мал си уште, кога ќе пораснеш ќе сфатиш...
Добро дедо Ставрогин:)

dobro poznat - бидејќи секој пост ти е се освен темата за која треба да се зборува, почнав да ти ги пријавувам мислењата за оф топик. Да видам до каде ќе тераш со вакво темпо. Или држи се до темата, или не дискутирај. Темата е за хомосексуални бракови, не педофилија, некрофилија, зоофилија, инцест и тако даље. Чим толку многу ти се збори за истите, оди постирај мислења во соодветни такви теми кои или се веќе отворени или ти ќе си ги отвориш.

dobro poznat - бидејќи секој пост ти е се освен темата за која треба да се зборува, почнав да ти ги пријавувам мислењата за оф топик. Да видам до каде ќе тераш со вакво темпо. Или држи се до темата, или не дискутирај. Темата е за хомосексуални бракови, не педофилија, некрофилија, зоофилија, инцест и тако даље. Чим толку многу ти се збори за истите, оди постирај мислења во соодветни такви теми кои или се веќе отворени или ти ќе си ги отвориш.
Чекај бе синко педерски,таман почнавне да дискутираме ти ќе ме пријавуваш за оф топик.
Не можеш само да кажеш дискутираме за педерски бракови и крај, толку ли беше твојата педерска интелектуална супериорност ? Ај ти кажи ми зашто зоофилијата е погрешна, а браковите помеѓу педерите не е погрешна.
Повлекувањето паралели не би требало да ти преставуваат оф топик,освен ако не си доволно паметен па да не можеш да разликуваш ?
Што е со тебе почна да ти се руши педерското его ? Ајде сега сите да пишуваме само како тоа дека педеризмот е избришан од листата, сум за педерски бракови,против сум.
Или ајде само гласање, на татко ти да не е форумов па твоја тема, и да се пишува само по твој педерски фкус ? Или ти боде очи,природноста на сите тие сексуалности што си ги набројал,и нивната појава во природата,па сега одеднаш и тие можат да бидат исто толку “природни “ колку и педерастијата.
Класична ПЕДЕРСКА особина, плачење и лигавење. Иако твојот другар се согласи дека се во ред , инцесоидни педерски бракови.

Види ама не искара! :X3:

Ај и тебе да те прашаме - имаш ли разумни аргументи кои идат против геј браковите или и ти ќе ги повторуваш грозните бајки на Добро Познат?

јас протестирам за геј правата на животните....дека ни труба насекое дека да си геј е нешто неприродно а толку честа појава во природата...мора некако да се истребиме...па и ако него дозвола геј брако можеби тие што се геј нема да бида геј и че се крени наталитето како не.....се е наопаку....

Ај и тебе да те прашаме - имаш ли разумни аргументи кои идат против геј браковите или и ти ќе ги повторуваш грозните бајки на Добро Познат?
Првин одговори ми дали си лезбејка, ама биди искрена

ХА ХА ХА ХА
Од каде сега грозни,само затоа што ти сметаш дека се “ неморални,неприродни,психолошкирастројства“ ?
ММММ не ми кажа зошто зоофилијата е растројство,иако не е на листата на СЗО.
Ајде моме чекам,не се грози толку лесно. Сепак нели сите сме либерали,и треба да шириме видици не зависно од тоа али нешто во моментот е на некоја листа , нее на листа е “ МОДЕРНО“ или не е модерно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom