Кунг-Фу vs Аикидо vs Таеквондо vs Кик-бокс vs Karate

• Креатор на темата Креатор на темата unrecovery
  • Време на започнување Време на започнување
Пиво кога пиеме....на твоја сметка? :)

Друже, погрешно резонираш, убиствена и проверена комбинација и најдобра комбинација немаат врска едно со друго.

Убиствени комбинации можеш да имаш безброј а најдобра само една а зборот најдобра никогаш не сум го употребил во ниедна конотација ;) .

Друже, погрешно резонираш, убиствена и проверена комбинација и најдобра комбинација немаат врска едно со друго.

Убиствени комбинации можеш да имаш безброј а најдобра само една а зборот најдобра никогаш не сум го употребил во ниедна конотација ;) .

еееееј ајде сега ќе ситничариме и ќе влагаме во детали дали убивствена и проверена значи и најдобра.

Битно поентата ти беше да кажеш дека таа комбинација е поефективна од другите и покрај тоа што тренираш помек стил (на кој делува како да не му веруваш многу многу)

еееееј ајде сега ќе ситничариме и ќе влагаме во детали дали убивствена и проверена значи и најдобра.

Битно поентата ти беше да кажеш дека таа комбинација е поефективна од другите и покрај тоа што тренираш помек стил (на кој делува како да не му веруваш многу многу)

Јас секако подобро знам од тебе која ми била поентата, нели?

Измислуваш работи што не постојат и не ми се водат бесполезни муабети за бесмислена тема во која очигледно си правиш филмови кои тебе ти одговараат.

На другите подфоруми можат да го дрват до сто едно и назад ама тука никогаш не сме воделе дискусија со водење инат ја тебе ти мене како малите деца.

У ЧДА можеш да се убедуваш на тој начин ама тука е сосема промашен муабет ;).

Колку јас верувам во мек стил секако подобро знам од тебе, пак си измисли филмче да ти биде поинтересно :D. Инаку за твоја информација западниот бокс е мек систем ама очигледно не ти било познато ;).

што викате за овој? ги тепа сите од далеку без да ги допре, и
можел да победи било кој ММА фајтер :ROFLMAO:

друже кога ќе влезе некој во ринг со "традиционална вештина" и кога ќе постинге успех, ќе правиме моабет. другото
паѓа во вода.

Кога некој ММА борец ке предизвика шаолинец или мајстор по кински борбени вештини во реална борба без правила што важат во ринг ке праиме мубает тогаш.

П.С Пример за вакви неверни Томовци кои се разубедиле ама и си изле кутек има и кај нас.Позади пазарчето Буњаковец имаше мајстор по вушу кој беше предизвикан од каратист. После кратка борба го изнесоа на носила каратистот.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 15:52 ---
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 09:28 ---

проблемов во овие вештини е според мене тешкото имплементирање во борба, ти треба многу време за да ја добиеш таа брзина во кунг фу за да правиш според мене сложени движења и техники, од тоа кик боксот и муи-таи е страшно поедноставно и доста ефективно и затоа се користат тие вештини најчесто[/quote]
До Хурин:
Пак генерализирање.Не е до вештината туку до оној што ја практикува. На пр. кажи ми зошто еве на пр. винг чун толку многу се вежба од многу полициски сили во светот ако не е ефективно??

Кога некој ММА борец ке предизвика шаолинец или мајстор по кински борбени вештини во реална борба без правила што важат во ринг ке праиме мубает тогаш.

П.С Пример за вакви неверни Томовци кои се разубедиле ама и си изле кутек има и кај нас.Позади пазарчето Буњаковец имаше мајстор по вушу кој беше предизвикан од каратист. После кратка борба го изнесоа на носила каратистот.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 15:52 ---
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 09:28 ---

проблемов во овие вештини е според мене тешкото имплементирање во борба, ти треба многу време за да ја добиеш таа брзина во кунг фу за да правиш според мене сложени движења и техники, од тоа кик боксот и муи-таи е страшно поедноставно и доста ефективно и затоа се користат тие вештини најчесто
До Хурин:
Пак генерализирање.Не е до вештината туку до оној што ја практикува. На пр. кажи ми зошто еве на пр. винг чун толку многу се вежба од многу полициски сили во светот ако не е ефективно??[/quote]
многу полиции во светот имаат застарен модел да вежбање боречки вештини

До Хурин:
Пак генерализирање.Не е до вештината туку до оној што ја практикува. На пр. кажи ми зошто еве на пр. винг чун толку многу се вежба од многу полициски сили во светот ако не е ефективно??
многу полиции во светот имаат застарен модел да вежбање боречки вештини[/quote]

:pos:Човек ме пресмеа,дај не се бламирај.

Дали и каде во Скопје може да се тренира кунг фу ? Благодарам

Не се плашам од човек кој вежба 10.000 удари наеднаш, туку од човек кој вежба 1 удар 10.000 пати. Брус Ли.
ЏКД <3

Карате и Кунг-Фу се слични. Е па, за нив гласам.:)

Западен бокс и џудо/бјј е засега убиствена и проверена комбинација за борба (и во ринг и надвор од него).

Деца, ОВА!!!

Слушајте човек што се разбира и не гледајте многу филмови да не ви го викнам Брус Ли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom