Не постои пијано пеење или пиење и пеење ни во Православната Црква нели? Тоа што некој пее или пие исто е негова работа.
каде се наоѓаат тие православни гробишта? Такво нешто не постои барем во Бутел. Девојче, ти нешто да не си грешка со овие твои информации? Дека некој пее на гробишта? Таму сум скоро секој викенд, немам приметено некој да пее. Башка има обезбедување. За кои гробишта станува забор? Бутел, Драчево...?
Конфузна си. Не се слави црковен празник на кој се посветува внимание на вештерките во Католичко Училиште? Дали и Први април се слави кај вас во католичките училишта? Во православно училиште (???) не се слави ни Први Април ни Ноќ на вештерки.
Pravoslavnite na Butel. Ne se pravi sega na tri i pol, znaes deka ima parcela so katolicki grobista, muslimanski, evrejski (ne deka nema i nekade izmesan, ama ima parceli i toa site go znaeme).
Stom vlezes na glavnata kapija tamu kaj Trajkovski sto e pogreban odma tuka se naogaat katolickite, eve kolku da znaes za drug pat.
A gledam ti si bil po grobistata a mene mi prefrlas...
Da ne povtiruvam pak, ne pee popt zasto si me majko rodila nitu pak e pijan, mislam deka veke ubavo si napisav.
Koga ke kazes nesto se slavi toa za mene znaci deka vo Crkva ima Misa, deka praznikot e zapisan vo crkovniot kalendar, cekas gosti doma (koga slavis rodenden na primer) i sl.
Isto kako jas tebe da te prasam dali se slavi Prvi april vo Pravoslavnata. Se slavi? Ne? Isto vazi i za Nok na Vesterkite vo Katolickata crkva.
Ne rekov pravoslavno uciliste tuku niz ucilistata vo Makedonija kade sto ucat pravoslavni deca.
Ne gi izvrtuvaj zborovite vo svoja korist.
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 12:43 ---
Мислам...тргнуваш од прашање да ти се објасни за обичаите за давање лепче на гробишта, а муабетот го изврте на пијаници, пејачи на гробишта, баханалии...Дали ти сакаше објаснување зошто луѓето практикуваат вакви обичаи? Според напнувањето не ми се верува. Доволно е, темава не е за православци.
Meni mi se objasni, ustavri mi bese jasno i prethodno, ama sakav i od tuka mislenja.
Ti me prasa za nasite i jas ubavo ti odgovoriv. Dodadov samo svoe viduvanje za nesto sto i samiot mozes da go vidis.
Potoa ti zastrani od temata i od nasiot muabet so Nokta na vesterkite...
I taka e, ne e tema ni za ednite ni za drugite
Cekam sega nekoj od ovie koi spagaat vo naslovot na temata da dadat svoe mislenje za nasite i vasite obicai.