Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
wot не ме зезај сега, Kingdom of Heaven i Passion of Christ ми се во омилени филмови. И Бен Хур беше, пред да го гледам Парада :pos:

Со приказната имам конфликт, кога разбрав дека Аронофски ќе го снима ова си реков: кој ќе го хејта па сега и овој... :)

Koi hipsteri ste na temava, mi stigaat izvestuvanja celo vreme, eden film nemam gledano od site sto gi spomnavte I ne ve razbiram ni zbor :icon_lol:
Nesfateni :icon_lol:
Си оделе татко патлиџан и дете патлиџан по пат, детето стално доцнело и татко му се изнервирал, го треснал по глава и му рекол - CatchUp!

Јас сум љубопитен како ќе успеат да направат сериозен филм од ова...
Ако под сериозен филм очекуваш рационално објасување за следниве работи:
- Како по еден пар од сите животни на светов застанале во еден брод?
- Дали Ное ги собирал или сами го нашле бродот?
- Што јаделе лавовите и останатите месојадни животни?
- Кој го чистел целиот тој измет?
- И најважното и најполемизирано на форумов: како кенгурите стигнале во Австралија? (за што можеби ќе има sequel)

Тогаш одговорот е веројатно: никако.

Мислам дека Аронофски ќе забега во некое Фонтана остварување, само така некако уметнички би поминал овој филм.

a be ajde a Isus sto voskresnal so toa nemas konflikt a so ova imas...Hipokrit :icon_lol:
Немам, тоа е апстрактна категорија. Ако некој сака да си верува немам ништо против.
Бродот од друга страна си има димензии, бројот на животински видови е во милиони, голем дел од нив мора да се хранат со други животни, количината на измет е огромна итн итн... Лесно може човек да докаже дека се работи за чист мит.

Ето то :)

Стои одамна симнат во лаптоп, никако да стаса на ред.
Ќе биде и тој деновиве обавезно :)
Од поновиве акции само тој и
District B13 (2004)
aka "Banlieue 13"
би можел да ги издвојам вака што ми оставиле впечаток :)

Чкртнете си во тефтерите, е вака се пишува рецензија. Прво па машко Шкорпи, мерак да му е на човек да го чита ова, башка што го немам гледано филмов.(y)

А не си биле тој и тој и ќе одат таму и таму и ќе направат ова и ова. :rolleyes:

Demon Seed (1977)
883316397060.jpg
D-0007_Demon_Seed_quad_movie_poster_l.jpg
Еве ми ја мене и првата рецензија.​

Од поновиве акции само тој и
District B13 (2004)
aka "Banlieue 13"
би можел да ги издвојам вака што ми оставиле впечаток :)
Да да и Б13 е супер ама само првиот дел.....вториот ми беше просек, многу исфорсирани ми беа и тепачките и бркотниците.

Ај само да прашам, го гледавте ли Snow white and the Huntsman и добар ли е?

Да го имам гледано, се излажав од трејлерот кој изгледаше солидно. Avoid!

Интересна му е приказната изгледа, едвај го чекам. Brave го изгледав, онака фанстастично изгледа, овие од Пиксар се цареви, ама му фалеше приказна. (n)

Падна и ти на хајпот а? Фантастично изглеа my ass, 85% од филмот е во темница. Нема смисла анимиран филм да биде толку даркерски, т.е. има, ама овде ич не лежеше. Најслаба анимација досега во филмов, а и најслаб им е досега, освен нели Cars 2.

Иначе го гледав The Watch. Поглуп филм, нема, толку ме изиритира што со повредена рака станав да ви го напишам ова. Стилер, Вон и Хил си глумат стандард исти ликови секој филм, приказната (не дека ја има, намерно ја нема) е ретардирано средена, а од заебанциите само почетокот е добар. Иде времето на гледање газови како во Idiocracy...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom