Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
ako uber bedna sampdorija vi dade 2 gola na gosti od koj edniot so 10 igraci...u sabota se osven pobeda na Juve so min 2 razlika go racunam za kiks
Па ако одиме по твојава логика Интер треба да го растрти Јувентус, пошо нели Интер и даде 3 гола на Болоња во гости а Јуве едвај и даде 2 на домашен терен.

Па ако одиме по твојава логика Интер треба да го растрти Јувентус, пошо нели Интер и даде 3 гола на Болоња во гости а Јуве едвај и даде 2 на домашен терен.

da ama u taa logika za boravas deka Juve igrase so 2r tim

со втор тим :icon_mrgr:

1
X
1
2
X

да ги истипувам уште од сега да си знаете:D
Милан ќе го тепа Јуве, ќе видиш. :D
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 16:05 ---
со втор тим :icon_mrgr:
Абе јасно ми е мене, јас не правам вакви глупи споредби, секој натпревар си е посебна приказна за себе, него мене поентата ми беше да му докажам на овој ромон во Париз дека бедна му беше споредбата со Сампдорија и Јуве. Сигурно Интер нема да влезе опуштено како со Сампдорија, дерби е ова.

Нема потреба од курчење,и у сезоните коа ние бевме тешки дрва ги реметевме Интер и Милан.Дерби е дерби.

Без разлика, тоа се кфалификува како грешка на судијата, а не дека интер бил помогнат од судии или пак дека интер местел итн, само друго ми беше муабетот ако беше вака со Јувентус, сигурно ќе беа испишани 50 страни како јувентус пак мести и како му помагаат судиите!
Грешка на судија али во веќе добиен меч, тоа ми е муабетот, не кога мечот се крши или кога противникот повел, главниот и линискиот покажале кон центарот и потоа фамозно промениле одлука за да на крајот грдо оштетениот тим пак да биде оштетен со примен гол од офсајд. Срамота е да се изедначуваат тие 2 ситуации а вас тоа ви е поентата, Интер нит ветер у грб добија со тоа нит ништо, тој ветер у грб го добија кога Кастандело си доби директен црвен и направи пенал.

Сампдорија и без таа грешка го губеа мечот, не се кадарни против Интер со играч мање и негатива да извлечат нешто од Меаца, сеа ако терате на фантазии дека можеле, симнете си го мечот и гледајте реприза што се дешаваше у второ, со Роки боксерот тој им е капацитетот, типувам дека ќе го ишутираат оваа година.

Имаше една тема наслов : Кој фудбалер од конкурентските екипи го сакате во вашиот клуб? ... или така нешто.Желбата исполнета :)
Непобедливиот Андреа Пирло (видео)
btn_textsize_sm.gif
icon_at_textsize.gif
btn_textsize_lg.gif

Со победата над Болоња 2-1 бранителот на “Скудетото“, Јувентус се одлепи на табелата на четири бодови од второпласираниот Интер.

Pirlo.jpg

“Старата дама“ ја продолжи серијата без порази во “Калчо Лигата“ на 49 меча. Зад ваквиот развој на настаните се крие непобедливиот Андреа Пирло, кој цели две години не знае за пораз во натпреварите од Серија А. Последен пат Пирло во италијанската лига загубил на 30 октомври во дресот на Милан, и тоа од сегашниот клуб Јувентус.
Големи заслуги за “челичниот“ Јувентус одат за тренерот на “бјанконерите“ Антонио Конте.
Сепак двигател на овој Јувентус, кој има сличности на оној од деведесетите години има “маестро“ Пирло.

Мх.П.

01.11.2012 12:36
Прочитана е : 215 пати
© 2012 Ohridnews.com. Сите права се задржани.
:cuc:

Грешка на судија али во веќе добиен меч, тоа ми е муабетот, не кога мечот се крши или кога противникот повел, главниот и линискиот покажале кон центарот и потоа фамозно промениле одлука за да на крајот грдо оштетениот тим пак да биде оштетен со примен гол од офсајд. Срамота е да се изедначуваат тие 2 ситуации а вас тоа ви е поентата, Интер нит ветер у грб добија со тоа нит ништо, тој ветер у грб го добија кога Кастандело си доби директен црвен и направи пенал.

Сампдорија и без таа грешка го губеа мечот, не се кадарни против Интер со играч мање и негатива да извлечат нешто од Меаца, сеа ако терате на фантазии дека можеле, симнете си го мечот и гледајте реприза што се дешаваше у второ, со Роки боксерот тој им е капацитетот, типувам дека ќе го ишутираат оваа година.
Не ги изедначувам ситуациите од натпреварот катанија , јувентус туку сакав само да доловам доколку јувентус беше на местото од интер, дали пак тука ќе се испишеа 50 страни како на јувентус федерацијата го подржава, или судиите, а кога се знае дека јуве и федерацијата се во отворена војна тука сите барем знаеме зашто се во војна федерацијата и јуве, али мање више само сакав да кажам секогаш ќе има грешки и тоа не значи дека се намерни!

Не ги изедначувам ситуациите од натпреварот катанија , јувентус туку сакав само да доловам доколку јувентус беше на местото од интер, дали пак тука ќе се испишеа 50 страни како на јувентус федерацијата го подржава, или судиите, а кога се знае дека јуве и федерацијата се во отворена војна тука сите барем знаеме зашто се во војна федерацијата и јуве, али мање више само сакав да кажам секогаш ќе има грешки и тоа не значи дека се намерни!
Не верувам дека после идентична ситуација би се напишале 50 страни, сеедно ќе беше зашто тоа беше меч каде евидентно беше кој ќе добие 3 бодови.

Не е битно, гледам сенилниов Зампарини бара технологија да се воведе у фудбалов, нешто паметно и од него, се надевам у наредни 2 до 3 години овој проект успешно ќе се спроведе во фудбалот.

Нема потреба од курчење,и у сезоните коа ние бевме тешки дрва ги реметевме Интер и Милан.Дерби е дерби.
Баш така, ко бевме најдрва и се боревме едвај за ЛЕ вадевме најдобри резултати со интер... а губевме од Лече.

Брат 10 години немате победа во Торино, ако одиме по таа логика се знае кој е победникот ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom