ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Страшно ме нервира кога ќе видам како некој се качува со бебе во количка, и ај бебево да е мирно, тоа вришти, пишти наоколу и ремети мир и во онака преполниот со тензија автобус...најчесто :) мислам ок знам дека имаат право така да ги возат бебињата сега во автобусиве има и посебно место за тоа ама па мене ептен ми смета така да слушам како плаче некое бебе :))
Тие мајки со деца најчесто не се затерале по автобусите да си го шетаат детето од што им е убаво да се мрцварат по автобуси. А и тоа бебе што плаче сигурно не плаче од што се му е погодено и убаво. Или ај, мајките со бебиња што немаат друг начин на превоз да одат пешки со децата во количка со километри или да не искачаат од дома додека детето не порасне и не почне да разбира дека не смее да плаче во автобус, за да не ги нервира таквите како тебе на кои им смета бебешки/детски плач. Чудна работа како се ни смета на нас...

Тие мајки со деца најчесто не се затерале по автобусите да си го шетаат детето од што им е убаво да се мрцварат по автобуси. А и тоа бебе што плаче сигурно не плаче од што се му е погодено и убаво. Или ај, мајките со бебиња што немаат друг начин на превоз да одат пешки со децата во количка со километри или да не искачаат од дома додека детето не расне и не почне да разбира дека не смее да плаче во автобус, за да не ги нервира таквите како тебе на кои им смета бебешки/детски плач. Чудна работа како се ни смета на нас...
Значи прочитај пак убаво што пишав, не реков дека не треба да се возат или слично, само реков дека мене ЛИЧНО ми смета тоа, и го сметам за сопствена маана, во никој случај не ги кривев јас нив што се возат со бебињата.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 12:42 ---
Е па ај пошто тебе ти смета да не се возат или ајде со сила да го натераме да престне.Бог да чува тоа е само беспомошно БЕБЕ.Што ако тоа дете го носат на лекар мислиш на родителот лесно му е.За нас изгледа треба да ги укинат сите линии за да ни дојде паметот.
Не реков јас дека треба да престанат да се возат или нешто слично. Лично мене ми смета тоа, нити плукав по бебиња и родители или слично, секако дека имаат право да се возат. Темата како што забележав е што ве нервира, е мене тоа ме нервира и е мој проблем. Не напаѓајте одма без целосно да ја сфатите поентата.

Значи прочитај пак убаво што пишав, не реков дека не треба да се возат или слично, само реков дека мене ЛИЧНО ми смета тоа, и го сметам за сопствена маана, во никој случај не ги кривев јас нив што се возат со бебињата.
Епа симни си се од автобусот кога ќе влезе мајка со плачливо бебе и чекај си го следниот.

2yl1deu.jpg

Имам можност и чест да работам со тој што овие двоспратниве автобуси ги има проектирано и се негово дело во целост.

:pos:Со добриот или лошиот близнак работиш? :D
Ако се втора фабрика по големина не значи и дека се најдобра. На двокатните автобуси кровните лимови се веќе искривени. Односно, беа искривени од истата секунда кога стигнаа.

Кога баби паѓаат во или пред автобус.Најчесто паѓаат бидејќи се буткаат за да влезат први или кога преминуваат улица кај што нема пешачки. Прават десет минути застој, не му даваат на автобусот да тргне, го дрват као демек ги бутнале и така натаму.
Очигледно е дека глупото дртало е се освен способно да биде дел од нормалниот сообраќај. Ко да треба пешаци да се движат на коловозна лента на автопат.
Просечниот IQ во државава очигледно е помал од на ебаните пигмејци.

Најсмешни се кога ќе се качуваат по скалине и таман ќе се качи до горе, ќе стигне бусот до семафор, ќе закочи и овие доле :pos: Неколку пати така се имаат пеплосано. Држи се да му се сневиди и полека качувај се, не летај, нема некој да ти земе место.
Али најдобри се, 4 дена во неделата се болни, кога ќе дојде време за во автобус, 3 дена ништо не им е. Лековита моќ имаат автобусиве.

Најсмешни се кога ќе се качуваат по скалине и таман ќе се качи до горе, ќе стигне бусот до семафор, ќе закочи и овие доле :pos: Неколку пати така се имаат пеплосано. Држи се да му се сневиди и полека качувај се, не летај, нема некој да ти земе место.
Али најдобри се, 4 дена во неделата се болни, кога ќе дојде време за во автобус, 3 дена ништо не им е. Лековита моќ имаат автобусиве.

Не е до аФтобусиФе....Грујо ги лечи:X3:

Имам можност и чест да работам со тој што овие двоспратниве автобуси ги има проектирано и се негово дело во целост.

Поздрави го пријателот твој и речи му да не проектира више. Ради тој ''ретро стил'' има неискористена ДУПКА во автобусот. Требал пример да земе од германските двоспратни автобуси.

Пред некое време влезе контрола во 2ка. Никогаш толку срам ме нема фатено, нозете ми се пресекоа упм, се препотив кога се буљеа сите во мене....од цел автобус само јас имав карта....

Лелелелеле кај ги најдоа овие новиве автобуси Yutong :eek:
Незнам дали сте се возеле во тие малите како конзерви што се :eek:
Човече само 21 место има за седење, а столиците се споени, скоро и да нема место за стоење, цел автобус е 4 метри квадратни у пм :facepalm:
Гледам има една таква 4-ка, луѓено за стакло залепени уште малку на скут на возачот не му седнале, си викам толку ли е мал автобусов...
Денес имав "среќа" да се возам баш во таков, 20 души имаше внатре, изгледаше како преполн дупли автобус во најголемиот шпиц :tapp:
И типот ни имаше зарокано Саша Матиќ не дотепа тотално :icon_mrgr:

Тие автобуси се користат за линиите кои немаат многу патници.
Неисплатливо е да се пушти поголем.
Конкретно 26ка, прво ставија двокатен, ама кога укапираа дека автобусот се користи, но не толку многу, ставија од овие малечкиве. И таман се.

Пред некое време влезе контрола во 2ка. Никогаш толку срам ме нема фатено, нозете ми се пресекоа упм, се препотив кога се буљеа сите во мене....од цел автобус само јас имав карта....

АХахха....ти еам главата, си викам "што направил пријателов" хахахахахахахха

Воглавно ми се допаѓаат услуѓите на ЈСП, никогаш сум немала проблеми со нив, ама некои луѓе што се возат во автобусите значи стварно немам коментар. Прееска си седам јас на столче и влага еден стар типац и да видите како ми се испонаша, доаѓа од вратата наваму накај столчињата и вика: "ај станувај" со глас како да сум во негово приватно возило и уште со раката ми мавта као ајде што бараш ти на ова столче. Ауууу како ме изиритирал...станав и му реков: ова не е Ваш автобус приватен. И еден до него што стоеше исто како од пензионерски дом да излегол вика: "а твој ли е, на татко ти ли е". Јас си се свртев и ништо не искоментирав, културата не ми дозволи да продолжам да се расправам за таква работа. Значи овакво нешто прв пат ми се случува, па навистина срамота. Секогаш станувам на постари луѓе доколку убаво замолат или ништо не кажат, само ќе си застанат културно и јас ќе им го отстапам местото. А стариов, како негов да беше автобусот. Некултура.
Јас на твое место немаше да станам.
За такви работи инает ме фаќа.

Тие автобуси се користат за линиите кои немаат многу патници.
Неисплатливо е да се пушти поголем.
Конкретно 26ка, прво ставија двокатен, ама кога укапираа дека автобусот се користи, но не толку многу, ставија од овие малечкиве. И таман се.

Јас гледам 4а е таква, со по 5-6 патника внатре. Исто и оној автобусон (бројка) што иде накај Визбегово исто го имам видено на автобуска.

Ама рикавела некои од тие малите, у понеделникот видов еден возеше со отворен капак кај моторот, проблеми со ладењето сигурно. Којзнае од кај се..

Ама рикавела некои од тие малите, у понеделникот видов еден возеше со отворен капак кај моторот, проблеми со ладењето сигурно. Којзнае од кај се..

,,Јутонг" се и малечките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom