Јас си знамДалеко си од Вистината.
Абе тешко е да се прифати дека човекот и неговата свест не се ништо побитни од било која друга материја во универзумов. Ама и тоа го разбирам, таков ни е умствениот склоп.
Јас си знамДалеко си од Вистината.
1. Свест и материја не можат да се употребат во заеднички контекст.Јас си знам
Абе тешко е да се прифати дека човекот и неговата свест не се ништо побитни од било која друга материја во универзумов. Ама и тоа го разбирам, таков ни е умствениот склоп.
Контрадикција :/ Нема везе и така не ми се праи муабет за нешто што никој не го знае.1. Свест и материја не можат да се употребат во заеднички контекст.
2. Универзумот далеку од тоа дека се состои само од материја.
Како и да гледаме, 90% од сите изјави ни се претпоставки, секој ќе си ја дознае вистината кога ќе му дојде време.
Под 1 и 2 се моите мислења околу темата, a последната реченица само укажува на тоа дека вистината никој од нас не ја знае.Контрадикција :/ Нема везе и така не ми се праи муабет за нешто што никој не го знае.
Хехееее не само што не ја знае туку никогаш и нема да ја „дознае“ прашањето е апсурдно и контрадикторно.Под 1 и 2 се моите мислења околу темата, a последната реченица само укажува на тоа дека вистината никој од нас не ја знае.
нашиот ум е ограничен за да може да ги сфати овие работи, затоа и дискусијата е беспредметнаХехееее не само што не ја знае туку никогаш и нема да ја „дознае“ прашањето е апсурдно и контрадикторно.
Не нашиот ум е ограничен затоа ти создава овие глупи прашања. На пример како изгледа црно во бела боја или колку кругови најмногу можеш да свртиш во круг?нашиот ум е ограничен за да може да ги сфати овие работи, затоа и дискусијата е беспредметна
И како се случи таа специфична комбинација од атоми?Свеста е последица на уникатна комбинација на атоми. Истите атоми што го сочинуваат физичкото тело. Кога ќе се распадне телото, се разединуваат и атомите, па и свеста престанува да постои. Нормално, можно е дел од тие атоми повторно да се најдат заедно во друго физичко тело па да формираат нова свест со плус некои нови атоми кои доаѓаат од скроз трета творба.
Не знам.И како се случи таа специфична комбинација од атоми?
Не, ти викаш дека знаеш....ама не си свесен за тоа.Не знам.
Случајно со ограничен број на комбинации.Не, ти викаш дека знаеш....ама не си свесен за тоа.
Твоето тврдење(верување, догма) е дека е случајно, така?
најрационален одговор до сеа, спој на атоми што уствари и сме ние!Свеста е последица на уникатна комбинација на атоми. Истите атоми што го сочинуваат физичкото тело. Кога ќе се распадне телото, се разединуваат и атомите, па и свеста престанува да постои. Нормално, можно е дел од тие атоми повторно да се најдат заедно во друго физичко тело па да формираат нова свест со плус некои нови атоми кои доаѓаат од скроз трета творба.
Комбинациите сигурно не надминуваат број на компутации у сек. кој кај мозокот надминува 10 на 15. А тој е прилично голем број.Случајно со ограничен број на комбинации.
Помеша совест, свест атоми и кој да знае уште што не....колку год. имаш ако не е тајна?најрационален одговор до сеа, спој на атоми што уствари и сме ние!
У принцип вселената е бескрајна, исто така и бројот на атоми,
Од тоа произлегува дека тие можат да се конбинираат онака како што сакаат кога сакаат и каде сакаат се така бесконечно, а тоа бесконечно комбинирање произлегува од бескрајноста на вселената, што воедно доведува до заклучок дека кога тогаш истите тие атоми кој што се наоѓаат во мене, или пак тебе постојат под ист редослед на милиони светлосни години далеку од тока, бидејки твојоата совест има 10000 атмони пример, истите тие атоми поединечно постојат и надвор од тебе и константо се комбинираат меѓусебно, така да кога тогаш ке дојде до точно истиот редослед на тие атоми и ке настане копија, клон на тебе, мене и сите нас
Незнам колку бев разбран и дали доволно јасно го напишав ова :/