Овошје

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Јаболки (жолти најслатки ми се), банани, мандарини и круши

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Секакво овошје јадам не бирам.Обожавам овошје.

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Карпуз, цреши (мммм), зелени јаболка киселки така убај...др...грозје (ама не секош), смокви, петровки и мн др доста се засеа :pipi:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Омилениот дел од храната ми е овошјето.Јадам секакво овошје, а најомилени ми се црешите, портокалите, грозјето и малините.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343
Секое овошје го сакам, поготово сезонскосто што е, јагоди, цреши. лубеници.. сега овој период јаболката и дуњите ми се мхмхм...

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Јадам претежно се од овошјето, ОСВЕН ЈАБОЛКИ знам сега како и сите што ми вакаат дека биле најздрави итн......ама јас имам едно многу лошо искуство со нив и не ги јадам 6 години сигурно

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Jaдам секакво овошје, не пребирам, најчесто сезонско, но најмногу ми се допаѓаат егзотичните овошки:), тие што не растат кај нас, како авокадо, манго, папаја.
Прочитав некаде дека и оревот спаѓа во овошје, па ако е вистина, значи само ореви не јадам. Не само што ми се пикаат во заби, туку многу лесно се закашлувам, ми се лепат на грло.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
јадам секакво овошје:pipi:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343
Jaдам секакво овошје, не пребирам, најчесто сезонско, но најмногу ми се допаѓаат егзотичните овошки:), тие што не растат кај нас, како авокадо, манго, папаја.
Прочитав некаде дека и оревот спаѓа во овошје, па ако е вистина, значи само ореви не јадам. Не само што ми се пикаат во заби, туку многу лесно се закашлувам, ми се лепат на грло.

Џени ама признај торта без ореви или лешници во тесто не признаваш? :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Џени ама признај торта без ореви или лешници во тесто не признаваш? :)
Лешници да, ама ореви никако. Не знам ама воопшто не ми се убави. И кога моиве дома прават пита со јаболка, им велам во мојот дел цимет ставете, ама ореви не ми ставајте. Воопшто не ми се допаѓаат. А инаку лешници.... секое враќање посета на село си влечам по една вреќа:)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Овошје... агрумите, банани, праски a од јаболка само сорта две јадам (нашол па зашол :)) инаку... според некои експерти за ботаника и доматот спаѓа т.е ги исполнува повеќето критериуми за овошје па и него доста го сакам :P

Член од
2 октомври 2008
Мислења
200
Поени од реакции
20
Секое овошје ми е омилено неможам да одвојам некое за најомилено

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Цел живот да ми дајш само грозје ќе јадам:vozbud:исто сакам и мандарини и кајсии

иначе порано многу сакав банани

*Lost_Soul*

I_I 3 I_I
Член од
31 јануари 2008
Мислења
158
Поени од реакции
0
Сакам овошје и постојано јадам. Немам некое ептен омилено, јадам шо има миментално дома. Имам обичај да си правам и тоа многу често овошна салата со многу шлак и рендано чоколадо

Kajgana Shop

На врв Bottom