Историја на компјутерските делови и како тие работат

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
може ли некој да постира некој готов проект за пентиум 4 ? ми треба за у школо

дајте бе толку ли нема никој нешто напишано за пентиум 4 на македонски ? барав на гугл ама ништо нема на македонски за процесори :(

Преведи си од Википедија бе. Ако те мрзи да преведуваш, 5 евра од страна ти е превод кај мене:baeh: Професионално.

Auu temava vi vredi.Da ve prasam uste nesto.Kompjuterot moze da brci,bidejki grafickata ne e silent ili?!!!

Ми треба помош за проектната задача по информатика што треба да ја правам за да полагам матура. Темата ми е Историја на хардверот, па ајде секој што има нешто напишан/препишано на македонски безразлика колку е долго што би ми користело за проектнава нека ми го прати или преку форумов, преку порака, преку меил, преку мсн...
Знам дека на македонски нема скоро ништо па добредојдено би било и на англиски само да е средено да не е 20 страни само една компонента:D. Треба за 7-8 најосновните компоненти (процесор, рам, матична, хард диск, графичка, монитор, оптички уред...) да напишам за историјата на секој по одприлика 1-2 страни, и вовед ошто за хардверот исто 1-2 страни.

лелее .. може ли накратко за РАМ некој да постира така.. историја. карактеристики.. или ако има нешо готово дома да прати на ПП.. итно ми е . фала однапред :smir::smir:

Инаку ми треба за во школо да најдам поврзување на Фронт аудио на различни матични плочи па да не знае некој повеќе за ова :D? а може и за мојата матична Gigabayte Dual Chanel DDRII :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom