Хорор филмови

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
^ El Orphanato е прекрасен, го имам гледано неколку пати. Еве други:

The Devil's Backbone (2001)
Kidnapped (2010)
The Hidden Face (2011)
Julia's Eyes (2010)
Ауууу го гледавме сега The Hidden Face (2011). У пм, каков филм! Дечко ми фудбал не гледаше за да го догледа, што само по себе значи нешто :) Ауууууу, влегува во мои омилени филмови.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ауууу го гледавме сега The Hidden Face (2011). У пм, каков филм! Дечко ми фудбал не гледаше за да го догледа, што само по себе значи нешто :) Ауууууу, влегува во мои омилени филмови.
Нели? Како што кажа penkaloto, свежи идеи со извонредна егзекуција. Шпанските филмови не се плашат да истражуваат и да измислуваат нови работи, се разбира сето тоа изведено педантно, со одлична глума, вешта камера, саундтрак кој прилега на атмосферата. Е сега, можеби The Hidden Face не би го ставил во моите омилени филмови, но дефинитивно би го препорачал. Само што во последно време ептен ме мрзи да пишувам рецензии.

Планрав да го гледам The Tunnel, ама го зарежав откако на темава прочитав дека има документарни елементи. Наместо него го гледав Chained. Добар филм, на моменти тензичен, на моменти бавен. Очекував да биде погаден и покрвав, ама претпоставувам дека сакале филмот да го направат за поширока публика. Најмногу впечаток ми остави глумата на типот од LAW:CI и интересниот пресврт. Филмот од мене има една солидна 6-ка, а г-ѓа/ца Линч нека продолжи со ова темпо.

А

Анноун

Гостин
Вчера го гледав Frontiers , незнаејќи дека е со содржина "друштво од 4-6 луѓе заглавува у пм кај мрдната фамилија , ги испотепуваат и на крај еден ќе се спаси" .
Мислам , го догледав , не беше толку лош , имаше свои елементи , ама мислам дека сум ПРЕЗАСИТЕН од вакви хорори . Не ми се воопшто интересни веќе .

2

~2A

Гостин
Еден човек кој живее во огромна куќа пушта непознат човек да му го искористи телефонот, за тоа време тој е во кујната. Кога се враќа, непознатиот го нема.
Пу ј'зк да ми е. :X3:
Гледан ми е филмов пред точно 6 години.Се сетив на филмов прикрајот кај таа жената што е инвалид и името на паразитот :) (Мартин).
Одличен филм,ако не друго се потсетив на старите добри времиња. :rolleyes:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Имате моја препорака за Munger Road!

Нека не ве лажe оцената, old school scares all over.

Од мене има една солидна 6.

А

Анноун

Гостин
хмм , се сетив на еден тежок филм , Penny Dreadful . Го гледав на Канал5 и беше доста солидно остварување. Некој нека сподели по порака или во спојлер за крајот што всушност бидна?
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 14:44 ---

да повториме малце :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Prvpat sum karil nesto od nekoj sto e hipster, kako bibil, on go preporacuvase Penny Dreadful, solidno filmce.

Ај Cold Breath da klikne, ama zosto negledan film otvaras ti spojler, a? A??? :pos:

А

Анноун

Гостин
На Телма пред 15тина минути почна 1408 со Кјузак.
Кој сака нека пушти . Уште не влегол во собата , со Семјуел Л.Џексон збори во ходникот. Јас ќе го гледам , и онака чекам резултати на спортска , а и да видам со кој крај го имаат купено Телма :pos:

T

The Cryptkeeper

Гостин
VLJ мајсторе , The Uninvited Guest :cuc:
Ваква тензија немам гледано од The House OF The Devil .
Обожавам напнатост , а во филмов ја имаше за со лопата да ја копаш .
Секогаш кога гледам шпански филм , секогаш добивам повеќе од што очекувам , да не зборам дека никогаш не ме разочарале. Каква камера! :cuc:
Почнаа да експериментираат шпанците со тоа камерите, на пр. у The silent house (la casa muda) камерата е тортура човече, толку лоша замисла. Мислам целиот филм е срање, не ми е јасно како има 5.3 рејтинг.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:29 ---
:pos:

Значи најдориот slasher - на сите времиња, го спореди со бљувотината од римејк на истиот, и уште подобар ти е ? oh my!
А бе види, американците коа праат римејк на свој филм не се баш лоши да бидам искрен, што не е случај со јапонските каде шо комплетно ги усеруваат. Пример земи го the hills have eyes римејкот е каде каде понапнат. Не ради технологија и сл. причата некако поинаку е доловена.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:32 ---
Оverrated, ептен overrated, она што би го нарекол недефиниран филм.
Инсидиоус нешто маркетиншки трик беше ко што беше случајот со the uninvited ако ви текнува.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:32 ---
Их како си можел да го забораиш The descent, филмчиште!
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:36 ---
Најоригинален за оваа год. ми е the cabin in the woods, колку сакате мрчете филмов каков кра има останав со подзинета уста. Интересен микс на веќе видени работи (до пола) али останата половина и крајот, закон.

Член од
12 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
5
The Devil Inside најново нешто што гледав, го препорачувам на сите посебно на оние што сакаат ваков тип на хорори. Иако не очекував нешто којзнае што , но сепак добро ме здрма филмчево.

Kajgana Shop

На врв Bottom