Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не е фер, јас веќе ти кажав дека се клонови. :D
Jaс не го гледам филмот само заради забава. Сакам да научам нешто од него, сакам да размислувам, сакам да чуствувам. Битен ми е дијалогот, глумата, саундтракот како функционира со сцените. Филмот го гледам од уметнички аспект, каде што еден спојлер не е битен.
...not. :D

Ми го заеба филмот ама ако почнам да те хејтам ќе ме банираат. Aj шо ми го заеба филмот, ама сега нема да можам да се пофалам дека сум сфатил филм шо не е за сите :D

Jaс не го гледам филмот само заради забава. Сакам да научам нешто од него, сакам да размислувам, сакам да чуствувам. Битен ми е дијалогот, глумата, саундтракот како функционира со сцените. Филмот го гледам од уметнички аспект, каде што еден спојлер не е битен.

Ми го заеба филмот ама ако почнам да те хејтам ќе ме банираат. Aj шо ми го заеба филмот, ама сега нема да можам да се пофалам дека сум сфатил филм шо не е за сите :D

Темата и беше спојлер фри, јебига :)
Филмот е за сите, само кога би знаеле некои делови од приказната кои не се прикажани во самиот филм :)
И да, дефинитивно откако малце прогуглав, книгата треба да е многу подобра од самиот филм.

А тоа дека се клонови и не е некој спојлер :)

Pluh at his best :pos:

Daleku od toa sto ocekuvas.

Inace mene mi se dopadna, mislam duri vo afekt 7ka mu dadov. Top za devojcinja.

Natural-girl, нели? :D

Па и не е нешто „женски“ филм. Оригинална и несекојдневна, т.е невидена приказна досега, што е тешко во 21 век (да се има оригинална идеја). Плус, убава адаптација на книгата.

Да ги разрешам дилемите, јас и го препорачав на Natural па после она го рашири. :D

Јас пак си оценив дека е подценет кога го гледав. Можеби затоа што сум sucker за британски филмови и серии и атмосферата која што ја доловуваат.
Ама и приказната многу ми се допадна, плус одлична актерска екипа. Првично Carey Mulligan и беше причината поради која се заинтересирав за филмов.

Какво филмиште е Army of Darkness. Must see! :icon_mrgr:

Тие што од филмовите бараат специјални ефекти нека не трошат нет за симињање, пошо на тоа поле филмов иде у минус. :)

Иначе филмов е дел од трилогија, наречена The Evil Dead, ја не го знаев тоа пред да го глеам филмов. Во план ми е да ги “поминам“ и останатите два филма, па коментар за нив ќе дадам откако тоа ќе се деси. :)

Филмот го гледав на времето на касета познајмена од комшијата, не знам уште дали му ја имам вратено, ама знам ко мал не спијав некоја вечер од филмот. :D А види ти, трилогија да ти бил.

Какво филмиште е Army of Darkness. Must see! :icon_mrgr:

Тие што од филмовите бараат специјални ефекти нека не трошат нет за симињање, пошо на тоа поле филмов иде у минус. :)

Иначе филмов е дел од трилогија, наречена The Evil Dead, ја не го знаев тоа пред да го глеам филмов. Во план ми е да ги “поминам“ и останатите два филма, па коментар за нив ќе дадам откако тоа ќе се деси. :)

мене па Evil Dead 1,2 ми се гледани и имав заборавено дека Army Of Darkness доаѓа како 3 дел уствари. Фала на потсетувањето (y)

Кога сте веќе кај Mr. Nobody, би можеле да го ставите во темата шо е spoiler free. Мислам дека има што да се дискутира.

Освен нели, ако не е поминат веќе во времето кога не сум бил на форумот.

Таму не е поминат мислам, ама имаше одлична дискусија во оваа тема или некоја друга. Проблем е што пребарувањето на форумов е тапа па не можам да најдам, пишам збор да пребарува тоа ми ги дава сите постови како да не сум пишал ништо.

Irony at its finest.....
:pos:

b769b2491ea11380a3c999cc90acefd7-orig

Иначе тоа ми е омилената приказна за хејт, едвај го чекам филмот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom