Часовници

Една од поголемите задоволства во животот ми е прашањето “Колку е сатот“ и ритуално од џеп го вадам мојот 30+ години стар СССР “Молнја“ часовник и преправајќи се дека не го забележувам изненадувањето на лицето ноншалантно му одговарам.

dscf5722qb4.jpg

Синџирчето нахнадно го имаш купено или оргиналот е? Дан знајш кај можам да најдам некое вака слично ко твоево синџирче?

Синџирчето нахнадно го имаш купено или оргиналот е? Дан знајш кај можам да најдам некое вака слично ко твоево синџирче?
такво беше на сатот ко го зедов али мислам дека не е оригинал, доста дели од сатот во материјал и боја, сега имам еден посоодветен и покласичен синџир

такво беше на сатот ко го зедов али мислам дека не е оригинал, доста дели од сатот во материјал и боја, сега имам еден посоодветен и покласичен синџир
Кај да барам знајш? Иначе и јас имам сличен ко твојот СССР, само многу постар модел, ама синџирчето ми е катастрофа.

Кај да барам знајш? Иначе и јас имам сличен ко твојот СССР, само многу постар модел, ама синџирчето ми е катастрофа.
Mojот е негде од 60 сетите години, имам и еден француски али треба да се реставрира на него назад под задна капачка има година 1897, синџирот еднио го добив со се сат другиот ми го даде еден приател јас би побарал по тезгите кај продаваат стари работи или ако има бувљак некаде или антикварница...

Си зедов ваков сега, одамна сакав ваков да имам:

40712264-1.jpg

30€ беше и квалитетот е топ за таа цена.

$(KGrHqZ,!j!E+Eqm,KWWBP4Y473G0Q~~60_35.JPG
Го има ли кајнас, и колку пари е иначе се работи за часовник Swatch You're my love.

ACXEm.png

Сопственик на овој од пред една недела, засега задоволен.

Пред овој часовник имав Цитизен (сличен како на сликата) го користев две години ептен задоволен, но кога направив сообраќајка му се уништи стаклото. :(

BM8430-59E_fullsize.png

Дај кажете каде има убави, евтини часовници. Пошто не планирам да фрлам пари за часовници а не ми се купува од пазар :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom