Класици и култни филмови кои не ви се допаѓаат

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Сфати дека ќе те нападнат сите, па бргу бргу да се извадиш со Фонтаната, а? Паметно.
Ќе му треба многу повеќе од фонтаната кога ги хејта фајкла, lebowski, one flew... :D
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 21:19 ---
Ја не го сакам Shawshank Redemption. Крајот до некаде ми се уништи коа му ја открија финтата на типот.
Тапа
И мене не ми се свиѓаше крајот, ама тоа не е причина за цел филм да го нејќеш
imdb напиша:
Frank Darabont preferred to end the film with Red searching for Andy. In fact, if he had been allowed to shoot the ending as he wanted, the closing shot would have been Red on the bus heading for the field. Darabont wanted to end on an open, ambiguous note. But Castle Rock insisted on a reunion between the two to please audiences. So instead of showing us a teary reunion, the film observes it from a distance. Darabont's response to Castle Rock's demands.

The beach-set reunion at the end was shot at the studio's insistence.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Сфати дека ќе те нападнат сите, па бргу бргу да се извадиш со Фонтаната, а? Паметно.
You take this forum too serious! :)
Инаку за фонтаната направив само паралела(едноставно едниот филм на режисерот не ми беше посебен,другиот да).

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
И мене не ми се свиѓаше крајот, ама тоа не е причина за цел филм да го нејќеш
Причина е бе, како може толку време да ја копа дупката а никој да не го открие. Сваќам дека е инспиративен филм and all that, ама крај краева, глупо.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Причина е бе, како може толку време да ја копа дупката а никој да не го открие. Сваќам дека е инспиративен филм and all that, ама крај краева, глупо.
Ако сакаш да гледаш нешто најреално со слична тематика, Midnight Express ти го препорачувам, базиран според вистинска (со некои модификации) приказна, има да се наежиш од тоа колку е суров и горчлив. Штета што не е доволно прифатен како во случајот со Шошанк, ама е многу тешко и неверојатно добро искуство да се гледа Миднајт Експрес. (y)

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Јас разбирам дека се работи за вкусови, но вкусовите се она што не дефинира како личности.

Размисли што зборува за тебе фактот дека не ти се допаѓа Blade Runner?

:vozbud:
Не го ни гледав како шо треба ..прво тоа да расчистиме,ама некако не ми делуваше на нешо посебно.А на шо целиш? :vozbud:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не го ни гледав како шо треба ..прво тоа да расчистиме,ама некако не ми делуваше на нешо посебно.А на шо целиш? :vozbud:
Ај изгледај го како што треба прво. Во филмот нема ниту еден кадар вишок, ниту еден празен дијалог. Филмот е за најзначајните прашања што човекот си ги поставува, за стварањето и смртта. И покрај тоа, Blade Runner успева да биде интересен и на едно поелементарно, холивудско ниво.

Незнам што ти очекуваш од еден филм?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ај изгледај го како што треба прво. Во филмот нема ниту еден кадар вишок, ниту еден празен дијалог. Филмот е за најзначајните прашања што човекот си ги поставува, за стварањето и смртта. И покрај тоа, Blade Runner успева да биде интересен и на едно поелементарно, холивудско ниво.

Незнам што ти очекуваш од еден филм?
Во тоа е работата, познавам луѓе што ама ич не се замараат со такви прашања. Имам пријатели кои не разбираат дека Матрикс не е филм за тоа колку луѓе истовремено може да истепа Нео, нити па пробале да стават било кој од дијалозите на Бил Фостер во поширок контекст. Само пуканки, сокче, смеење и тепање се признава. Тоа не значи па дека мора да ги напнуваме.

Мене сепак ми е чудно што никој сеуште не ги исхејта Tree of Life или Melancholia, ако добро видов :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.028
Мене сепак ми е чудно што никој сеуште не ги исхејта Tree of Life или Melancholia, ако добро видов :)
:sneaky:

Inace nikoj gi nema ishejtano oti se fantasticni! Samo uste ne se klasici i nemaat kult pozadi niv.
Inace2, zapazi go poglednot pred vaka da gi spomnes pak.. :sneaky:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Во тоа е работата, познавам луѓе што ама ич не се замараат со такви прашања. Имам пријатели кои не разбираат дека Матрикс не е филм за тоа колку луѓе истовремено може да истепа Нео, нити па пробале да стават било кој од дијалозите на Бил Фостер во поширок контекст. Само пуканки, сокче, смеење и тепање се признава. Тоа не значи па дека мора да ги напнуваме.

Не се класици и култни, ко што кажа њот, но кога ќе станат тоа, јас ќе го хејтам Tree of Life.

Меланхонија би го гледал пак, иако го исхејтав почетокот од филмот, остатокот беше уау...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Култен филм по дефиниција е филм кој има мала (ова е релативно) ама верна база на фанови. Можеби е прерано за овие два се согласувам, но филмови од тој тип лесно влегуваат во таа категорија.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Во групата го заборави и Mr. Nobody(за мене бр еден заедно со следниов) и The Man from Earth.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Вториот трпи повеќе хејт затоа што чепка „чувствителни теми“. Mr.Nobody скоро никој не го хејта пошо им е срам да признаат дека ништо не сконтале :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Вториот трпи повеќе хејт затоа што чепка „чувствителни теми“. Mr.Nobody скоро никој не го хејта пошо им е срам да признаат дека ништо не сконтале :)
Јас го немам гледано.

:oops:

Kajgana Shop

На врв Bottom