Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
3 варени јајца vs 3 јајца на око ? знам дека е по добро варени....ама преѓеска не издржав и си стегнав на око после 1 година пауза....иначе сум на маса кревање.

коментар....штетно е многу пржени ? :D

3 варени јајца vs 3 јајца на око ? знам дека е по добро варени....ама преѓеска не издржав и си стегнав на око после 1 година пауза....иначе сум на маса кревање.

коментар....штетно е многу пржени ? :D
Ако не ти секојдневна навика и ако во глобала инаку се храниш здраво немаш гајле. Ако веќе толку водиш сметка земи омега 3 која дефинитнво ќе ги среди мастите во крвта.

Овес со јогурт ми е поручек т.е кон 3-4 јадам а пред тоа вежбам на гладно, јадам и јајца, риба, пилешко ,компир варен/печен, ориз, тестенини понекогаш, јадам и зеленчук, овошје, а бел леб скоро и да нејадам, т.е на минимум е сведен.
Пијам и многу вода за да не чуствувам глад.

Oва ти е исхрана за слабеење ? А колку калории би требал да внесуваш за да одржуваш нормална тежина,т.е. колку калории идеш во минус .. Колку кила имаш изгубено за месец или недела?

Oва ти е исхрана за слабеење ? А колку калории би требал да внесуваш за да одржуваш нормална тежина,т.е. колку калории идеш во минус .. Колку кила имаш изгубено за месец или недела?

Таа храна ја земам, и пржено не јадам.
За да ја одржувам тежината требит да земам околу 2,100 калории во денот, а дневно во минус одам минимум 500 калории, ево пример денес внесов околку 1200 калории.
За 14 дена изгубив 3 кила.

За да ја одржувам тежината требит да земам околу 2,100 калории во денот, а дневно во минус одам минимум 500 калории, ево пример денес внесов околку 1200 калории.

(y)

Ако губиш повеќе од 500 калории ризикуваш поголемо губење на мускул.
400 грама неделно во тежина е најдобар показател за губење на масти со зачувување на мускул (покрај визуелното подобрување на твеото тело)

Ако губиш повеќе од 500 калории ризикуваш поголемо губење на мускул.
400 грама неделно во тежина е најдобар показател за губење на масти со зачувување на мускул (покрај визуелното подобрување на твеото тело)
Знам дека ќе изгубам и мускул ама пак мал чоек сум јас, одма ќе ги вратам :D

дајте нутритивна вредност на зденкиве ?

Може некој да ми каже што поточно да јадам од телешко поточно говедско?Плескавица или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom