Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

П

Пепси_

Гостин
3 варени јајца vs 3 јајца на око ? знам дека е по добро варени....ама преѓеска не издржав и си стегнав на око после 1 година пауза....иначе сум на маса кревање.

коментар....штетно е многу пржени ? :D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
3 варени јајца vs 3 јајца на око ? знам дека е по добро варени....ама преѓеска не издржав и си стегнав на око после 1 година пауза....иначе сум на маса кревање.

коментар....штетно е многу пржени ? :D
Ако не ти секојдневна навика и ако во глобала инаку се храниш здраво немаш гајле. Ако веќе толку водиш сметка земи омега 3 која дефинитнво ќе ги среди мастите во крвта.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Овес со јогурт ми е поручек т.е кон 3-4 јадам а пред тоа вежбам на гладно, јадам и јајца, риба, пилешко ,компир варен/печен, ориз, тестенини понекогаш, јадам и зеленчук, овошје, а бел леб скоро и да нејадам, т.е на минимум е сведен.
Пијам и многу вода за да не чуствувам глад.
Oва ти е исхрана за слабеење ? А колку калории би требал да внесуваш за да одржуваш нормална тежина,т.е. колку калории идеш во минус .. Колку кила имаш изгубено за месец или недела?

F

FuckYouAll

Гостин
Oва ти е исхрана за слабеење ? А колку калории би требал да внесуваш за да одржуваш нормална тежина,т.е. колку калории идеш во минус .. Колку кила имаш изгубено за месец или недела?
Таа храна ја земам, и пржено не јадам.
За да ја одржувам тежината требит да земам околу 2,100 калории во денот, а дневно во минус одам минимум 500 калории, ево пример денес внесов околку 1200 калории.
За 14 дена изгубив 3 кила.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
За да ја одржувам тежината требит да земам околу 2,100 калории во денот, а дневно во минус одам минимум 500 калории, ево пример денес внесов околку 1200 калории.
(y)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ако губиш повеќе од 500 калории ризикуваш поголемо губење на мускул.
400 грама неделно во тежина е најдобар показател за губење на масти со зачувување на мускул (покрај визуелното подобрување на твеото тело)

F

FuckYouAll

Гостин
Ако губиш повеќе од 500 калории ризикуваш поголемо губење на мускул.
400 грама неделно во тежина е најдобар показател за губење на масти со зачувување на мускул (покрај визуелното подобрување на твеото тело)
Знам дека ќе изгубам и мускул ама пак мал чоек сум јас, одма ќе ги вратам :D

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
дајте нутритивна вредност на зденкиве ?

S

Stef Bachatero

Гостин
од Маестро Млекара .. слика неможам да најдам
Генерално се 50% масти и генерално не содржат некој бенефит.Пола од мастите се заситени.
Не гледам никаков бенефит ако освен не е безмасно.

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Може некој да ми каже што поточно да јадам од телешко поточно говедско?Плескавица или?

Kajgana Shop

На врв Bottom