Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде, мене омилена боја ми е лила, може со таа да бојам прво?

Некрофилија. Сексот со мртов човек е секс во кој еден од сексуалните партнери не дал согласност за сексуалниот чин. Добро, јес да е мртов, али ипак - не дал согласност. Успут, некрофилијата ретко доаѓа сама за себе, почесто е пропратена со други девијантни однесувања, ама да не забегуваме.
Зоофилија. Сексот со животни е секс во кој животното не дало согласност за сексуалниот чин. Не викам не, можда флертувало со зоофилот, знаеш она - му залајало, замукало, заблеало провокативно, али ипак - флерт не е согласност за секс.
Садо-мазохизам. Садомазохизмот има два типа. Првиот тип е оној во кој во сексуалниот однос учествуваат партнери кои знаат што се случува, знаат што следува и на кој начин да дојдат до посакуванот задовоство. Значи, во сексуалниот чин учествуваат партнери кои доброволно пристапиле кон истиот. Вториот тип, ги исклучува мазохистите, а максимално ги вклучува садистите кои, повторно, сексуалниот чин го вршат без одобрение на партнерот.
Воајеризам. Воајерот учествува во туѓ сексуален чин, најчесто непоканет и со самото тоа самиот себе се наметнува во туѓа интима и приватност без согласност на оние двајца кои го вршат сексуалното дејствие.
Плус на све ова, сите овие ги гони закон за извршените дела (освен садо - мазо фраерите и фраерките кои доброволно пристапиле кон садо - мазо сексот)

Ќе повлекуваш некоја паралела или?
Те прашав дали ги сметаш ти за нормални работи ти ми збориш за согласност.
Па и кучка кога носат на договорено дупење,според тебе треба да се смета са сводништво, крава на бик или коза на прч.
Секс со мртовец, трупот можеш да го окарактерезираш како предмет, нема ум нема разум, некогаш бил некој после смрта е само празна лушпа. Исто како стари пантолони. Требало склоп на околности,па и педер да стане некој потребни се склоп на околности.
Садо мазо согласен не согласен.
Војаеризам,со одобрение без одобрение.
Кажи ми ти дали за тебе се ова нормални појави дали за тебе се тие нормално однесување, дали не се болест и пореметување.
Ајде уште еднен пример дали секс помеѓу мајка и син татко и ќерка,брат и сестра, е нормална работа дали не е девијација,бослет,психичко пореметување.
Значи не ми разглобувај,не врти одоколу кажи дали се тоа нормални работи или се ненормални и неприродни,дали се третираат како психички заболувања.?????
Почни со црн креон со розевиот не црташ убаво,само шкрташ.

Те прашав дали ги сметаш ти за нормални работи ти ми збориш за согласност.
Па и кучка кога носат на договорено дупење,според тебе треба да се смета са сводништво, крава на бик или коза на прч.
Секс со мртовец, трупот можеш да го окарактерезираш како предмет, нема ум нема разум, некогаш бил некој после смрта е само празна лушпа. Исто како стари пантолони. Требало склоп на околности,па и педер да стане некој потребни се склоп на околности.
Садо мазо согласен не согласен.
Војаеризам,со одобрение без одобрение.
Кажи ми ти дали за тебе се ова нормални појави дали за тебе се тие нормално однесување, дали не се болест и пореметување.
Ајде уште еднен пример дали секс помеѓу мајка и син татко и ќерка,брат и сестра, е нормална работа дали не е девијација,бослет,психичко пореметување.
Значи не ми разглобувај,не врти одоколу кажи дали се тоа нормални работи или се ненормални и неприродни,дали се третираат како психички заболувања.
Почни со црн креон со розевиот не црташ убаво,само шкрташ.

Па демек не кажав? Нејасен остана мојот став по наведените прашања?
Ти одговорив, кажи што имаш да кажеш во врска со напишаното и не ми го дирај розевиот креон - тој за после го чувам :icon_lol:

Па демек не кажав? Нејасен остана мојот став по наведените прашања?
Ти одговорив, кажи што имаш да кажеш во врска со напишаното и не ми го дирај розевиот креон - тој за после го чувам :icon_lol:
Вртиш одоколу,кажи едноставно ова се нормални и природни појави, ова не се нормални и природни појави ова е болест.
Не сакам да ивлекувам заклучоци, поготово не кога на конкретно прашање се одговара со потпрашања и неодреден одговор, и одредени објаснувања.
Значи да нормални се, не ,не се нормални ниту природни.

Вртиш одоколу,кажи едноставно ова се нормални и природни појави, ова не се нормални и природни појави ова е болест.
Не сакам да ивлекувам заклучоци, поготово не кога на конкретно прашање се одговара со потпрашања и неодреден одговор, и одредени објаснувања.

Не сакам да го користам зборот нормално/ненормално. Многу ми е мутен, замаглен, неконкретен, подложен на разноразни неосновани дискусии, лични ставови и фатални фикции. Премногу е индивидуален за вака општи муабети, премногу е индивидуален - точка.
Али, во контекст на муабетот - некрофилијата, зоофилијата, воајеризмот, инцестот и сексуалниот садизам се психички растројства, извршувани од психички оболени личности (секако, според моето скромно мислење)
Среќен?

Ја па цело време си мислам, која е поентата во докажувањето дали се нормални или не, кога факт е дека постојат, дека се луѓе и дека имаат чувства ко сите други луѓе и дека докажувањето на што е нормално/ненормално може само да повреди нечии чувства (на многу гаден начин) т.е дебатите во таа насока се крајно непродуктивни и нехумани.

Мое мислење. :pipi:

Не сакам да го користам зборот нормално/ненормално. Многу ми е мутен, замаглен, неконкретен, подложен на разноразни неосновани дискусии, лични ставови и фатални фикции. Премногу е индивидуален за вака општи муабети, премногу е индивидуален - точка.
Али, во контекст на муабетот - некрофилијата, зоофилијата, воајеризмот, инцестот и сексуалниот садизам се психички растројства, извршувани од психички оболени личности (секако, според моето скромно мислење)
Среќен?
Е така,среќо од каде сега ова лицемерие ? Некрофилија,Зоофилија,Воајеризам,Инцест,Садизам растројства а педеризмот не бил растројство ?
Некрофилот многу лесно можел да добие одобрение од трупот додека бил жив, Зоофилијата и бракот со животни го има во истите држави во УСА каде што се дозволени и педерските бракови,во еквадор момчињата се охрабрувани да имаат секс со магарици,Садизмот,Инцестот и тие можат да бидат со согласност, но тоа не значи дека не се растројства и дека луѓето кој ги практикуваат не се психички болни и растроени,тоа не значи дека се нормални и исправни дека таквите нешта се во ред. Така и педризмот,само затоа што се нашле двајца умоболни и психички растроени , и се соглаиле на секс не значи дека тоа не е болест и дека не е растројство.
Не биди дволична, не можеш за овие од погоре да ги нарекуваш дека се растројства и не се во ред,а педеризмот дека е во ред. Некрофилот е заљубен во својот труп,Зоофилот е заљубен во својата коза,а и таа во него( нели и животните имаат чуства) Таткото е заљубен во својот син или ќерка и да имаат взаемна љубов,чуствата да бидат взаемни,воајерот заљубен во двајцата што ги гледа,Садистот е заљубен во онаа што ја тепа.Педерот е заљубен во својот дечко.Сега сите останати не биле во ред и се болести ,само педериве не биле растроени :pos:
Или предходниве групи кој ги сметаш за растроени,немаат доволно добра кампања, немаат доволно селебрети претставници,или едноставно не се во мода ?
Што е работава ? Или недоволно доба ПР ?
Све ти се тоа болести и растројства, подеднакви ако ги ставиш на кантар исто тежат.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 00:47 ---
Ја па цело време си мислам, која е поентата во докажувањето дали се нормални или не, кога факт е дека постојат, дека се луѓе и дека имаат чувства ко сите други луѓе и дека докажувањето на што е нормално/ненормално може само да повреди нечии чувства (на многу гаден начин) т.е дебатите во таа насока се крајно непродуктивни и нехумани.

Мое мислење. :pipi:
Читај погоре.Сите наброени категории постојат, и тие се луѓе и тие имаат чуства но тие не се во мода и сите ги сметаат за растроени

Е така,среќо од каде сега ова лицемерие ? Некрофилија,Зоофилија,Воајеризам,Инцест,Садизам растројства а педеризмот не бил растројство ?
Некрофилот многу лесно можел да добие одобрение од трупот додека бил жив, Зоофилијата и бракот со животни го има во истите држави во УСА каде што се дозволени и педерските бракови,во еквадор момчињата се охрабрувани да имаат секс со магарици,Садизмот,Инцестот и тие можат да бидат со согласност, но тоа не значи дека не се растројства и дека луѓето кој ги практикуваат не се психички болни и растроени. Така и педризмот,само затоа што се нашле двајца умоболни и психички растроени , и се соглаиле на секс не значи дека тоа не е болест и дека не е растројство.
Не биди дволична, не можеш за овие од погоре да ги нарекуваш дека се растројства и не се во ред,а педеризмот дека е во ред. Некрофилот можеби е заљубен во својот труп,Зоофилот може да е заљубен во својата коза,а и таа во него( нели и животните имаат чуства) Таткото е заљубен во својот син или ќерка а и чуствата да бидат взаемни,воајерот заљубен во двајцата што ги гледа,Садистот е заљубен во онаа што ја тепа.Педерот е заљубен во својот дечко.Сега сите останати не биле во ред и се болести ,само педериве не биле растроени :pos:
Све ти се тоа болести и растројства, подеднакви ако ги ставиш на кантар исто тежат.

Озбилно? Ја дури и се подзамислив, како ми настапи ко со два кеца у рука да играш, а ти двојче и седмица у различна боја си имал :pos:
Да го вадам розевиот креон? Ке разговараме за импликациите од сексуалните чинови на погоре споменатите vs. импликациите од сексуалниот чин на хомосексуалците? Добро Познат, те сфаќам дека сакаш на сила да си го прогураш мислењето под паролата нормално, природно и сл. Али со сила убавина (или во случајов вистина) не бидува.

Озбилно? Ја дури и се подзамислив, како ми настапи ко со два кеца у рука да играш, а ти двојче и седмица у различна боја си имал :pos:
Да го вадам розевиот креон? Ке разговараме за импликациите од сексуалните чинови на погоре споменатите vs. импликациите од сексуалниот чин на хомосексуалците? Добро Познат, те сфаќам дека сакаш на сила да си го прогураш мислењето под паролата нормално, природно и сл. Али со сила убавина (или во случајов вистина) не бидува.
Е како бе небива,како може инцестот , кога се сакаат мајка и син и сексот им е согласен да ти биде растројство ?
Како може зоофилија да ти биде растројство, кога човекот си ја сака козата, таа мрда со опашката му дава да пенетрира. Како може садистот да биде растроен , кога тој ја сака таа што ја тепа да не ја сака не би ја ни тепал не би ни имал секс со неа.
Зошто војаерот и оние кој што се согласуваат да ги ледаат додека имаат секс се растроени ?
Зошто си дволична, зошто сите овие кој практикуваат вакви сексуални задоволства ти се одвратни и ратроени,а двајца умоболни растроени кога ќе се најдат и се ебат у гз или две лезбејки се лижат ти е нормално и се работи за љубов ?
Ајде молимте објасни,просветли ме :)
Или пак доаѓаме до она дека сега е модерно да ги подржуваш педерите.
Не гурам јас ништо со сила, ти овде поставуваш двојни аршини,една група на психички растроени ги осудуваш,друга подржуваш.
Значи не е растројство кога некој сака да го ебат во шупак,иако тој шупак е создаден за да од него излагаат гома, а не да влага во него кур. И сега објасни ми како не е растројство некого да го пали тоа што ќе го бута курот во гомна,или ќе му бутаат кур во гомната ?

Е како бе небива,како може инцестот , кога се сакаат мајка и син и сексот им е согласен да ти биде растројство ?
Како може зоофилија да ти биде растројство, кога човекот си ја сака козата, таа мрда со опаката му дава да пенетрира. Како може садистот да биде растроен , кога тој ја сака таа што ја тепа да не ја сака не би ја ни тепал не би ни имал секс со неа.
Зошто си дволична, зошто сите овие кој практикуваат вакви сексуални задоволства ти се одвратни и ратроени,а двајца умоболни растроени кога ќе се најдат и се ебат у гз или две лезбејки се лижат ти е нормално и се работи за љубов ?
Ајде молимте објасни,просветли ме :)

Очигледно е дека имаш компјутер, интернет и сознанија како да ги користиш двете заедно. Фино лепо ке си укуцаш на google што те интресира, ќе си најдеш четива, ќе прочиташ и ќе си споредиш што, како, со кого, зашто.
Боенката можеш да ја задржиш, ќе те занимава дур правиш пауза од читање.
Поздрав и добра ноќ

Некрофилот многу лесно можел да добие одобрение од трупот додека бил жив, Зоофилијата и бракот со животни го има во истите држави во УСА каде што се дозволени и педерските бракови,во еквадор момчињата се охрабрувани да имаат секс со магарици,Садизмот,Инцестот и тие можат да бидат со согласност, но тоа не значи дека не се растројства и дека луѓето кој ги практикуваат не се психички болни и растроени. Така и педризмот,само затоа што се нашле двајца умоболни и психички растроени , и се соглаиле на секс не значи дека тоа не е болест и дека не е растројство.
Не биди дволична, не можеш за овие од погоре да ги нарекуваш дека се растројства и не се во ред,а педеризмот дека е во ред. Некрофилот е заљубен во својот труп,Зоофилот е заљубен во својата коза,а и таа во него( нели и животните имаат чуства) Таткото е заљубен во својот син или ќерка а и чуствата да бидат взаемни,воајерот заљубен во двајцата што ги гледа,Садистот е заљубен во онаа што ја тепа.Педерот е заљубен во својот дечко.Сега сите останати не биле во ред и се болести ,само педериве не биле растроени :pos:
Или предходниве групи кој ги сметаш за растроени,немаат доволно добра кампања, немаат доволно селебрети претставници,или едноставно не се во мода ?
Што е работава ? Или недоволно доба ПР ?

Читај погоре.Сите наброени категории постојат, и тие се луѓе и тие имаат чуства но тие не се во мода и сите ги сметаат за растроени

Искрено, не се разбирам многу од психолошки болести и растројства, но во случајот со хомосексуалноста, сфаќам дека ваквите споредби се изнесуваат како несоодветен но бајаги разорен контрааргумент. Хомосексуалците се прифатени од општеството денес, не се третитани како случаи што треаба (или може да се лечат), па така докажување на нормално/ненормално има само лош ефект.

Очигледно е дека имаш компјутер, интернет и сознанија како да ги користиш двете заедно. Фино лепо ке си укуцаш на google што те интресира, ќе си најдеш четива, ќе прочиташ и ќе си споредиш што, како, со кого, зашто.
Боенката можеш да ја задржиш, ќе те занимава дур правиш пауза од читање.
Поздрав и добра ноќ
Девојче не може овие да бидат растројства, а возбудувањето од бутање на курот во гомна и саматаа помисла дека ќе го бутне некој во гомна,или дека некој ќе му го натепа во дупката од каде што излагаат гомна да не биде растројство. Размисли и ти малку.
Аргументите и двојните аршини не ти држат вода, ти реков ако е сега во мода да се подржуваат педерите ќе те сватам, ама барем не ги осудувај оние од погоре од кај знаеш утре задутре, ќе маш син син ти ќе порасне и ќе стане педер, е сега ако се ебе со други ќе го подржуваш ама ако се ебе со мажти тогаш ќе ги сметаш за растроени :vozbud: не оди тоа така. Или ќе го подржуваш и како педер и кога ќе го ебе татко му, или братму или ич нема да го подржуваш. Девијација е девијација,растројство си е растројство, или сите се во ред или ниедно. Нема да ги мериме сега кој има појак ПР и што е ин во моментов па за тоа да сметаме дека не е болест а се останато е пореметување.
Ај убаво да спиеш. :pos:

Девојче не може овие да бидат растројства, а возбудувањето од бутање на курот во гомна и саматаа помисла дека ќе го бутне некој во гомна,или дека некој ќе му го натепа во дупката од каде што излагаат гомна да не биде растројство. Размисли и ти малку.
Аргументите и двојните аршини не ти држат вода, ти реков ако е сега во мода да се подржуваат педерите ќе те сватам, ама барем не ги осудувај оние од погоре од кај знаеш утре задутре, ќе маш син син ти ќе порасне и ќе стане педер, е сега ако се ебе со други ќе го подржуваш ама ако се ебе со мажти тогаш ќе ги сметаш за растроени :vozbud: не оди тоа така. Или ќе го подржуваш и како педер и кога ќе го ебе татко му, или братму или ич нема да го подржуваш.
Ај убаво да спиеш. :pos:

Секој добар покераш знае кога е време за fold. Фолдирај се и дај ми ги чиповите. И читај. Убаво е тоа.

Секој добар покераш знае кога е време за fold. Фолдирај се и дај ми ги чиповите. И читај. Убаво е тоа.
Нема јас што да фолдирам , знаеш дека глумиш лудило,знаеш дека не си во право, знаеш дека само тераш мода.нема што да читам објасни ми ти.
Зошто е во ред двајца мажи да си бутаат курови од каде што излагаат гомна, а другите не се во ред и се растројства. Ете поголемо растројство од тоа нема, ете тоа е мое мислење.
А да другиве не се модерни, не се експонираат толку и не глумат лудило.
Зошто би било во ред синти да е педер ама не би било во ред ако се ебат со тако му, нема шанси да останат трудни и да родат дегени. чист секс од љубов.
Ајде објасни де ,зашто тие се растројства а ако се ебе со некој странец не е растројство.
Креончетооооо, седмици двојчиња дрн дрн јариња.
Гледаш дури и другарка ми ти ставила лајк, да влезе контра со мене дури да пишеш дека и педофилите не се растроени ,таа ќе ти стави лајк,ај сега кажи дека и тоа не е растројство :pos:
Туку вауууууууу јас сум поинаква, јас сум против мнозинството,јас се правам дека ги разбирам не разбраните, пошто и јас сум поинаква и јас сум неразбрана, јас сум паметна пошто само паметните можат да ги сватат несватените.
Колку за информација, и инцестот е симнат од листата на болести,ниту пак се смета за растројство,ете пребарај прочитај.
Слободно терај си кичерај, но молимте немој да бидеш дволична и со тројни стандарди.
Ајде кога ќе бидеш спремна фрли ги кецовите и попот,собери ме.
Еве ти примери кај животни за некој од овие погоре појави за кој што ти велиш дека се растројства, пошто милувате и вие кој ги браните педерите и самите педери да истакнуваат примери како педеризмот е природен го има кај животните и не е растројство.

In animals

See also: Animal sexual behaviour#Necrophilia
Necrophilia is known to occur in animals, with a number of confirmed observations.[8] Kees Moeliker allegedly made one of these observations while he was sitting in his office at the Natuurmuseum Rotterdam, when he heard the distinctive thud of a bird hitting the glass facade of the building. Upon inspection, he discovered a drake (male) mallard lying dead outside the building. Next to the downed bird there was a second drake mallard standing close by. As Moeliker observed the couple, the living drake pecked at the corpse of the dead one for a few minutes then mounted the corpse and began copulating with it. The act of necrophilia lasted for about 75 minutes, in which time, according to Moeliker, the living drake took two short breaks before resuming with copulating behavior. Moeliker surmised that at the time of the collision with the window the two mallards were engaged in a common pattern in duck behavior called "attempted rape flight". "When one died the other one just went for it and didn't get any negative feedback — well, didn't get any feedback," according to Moeliker.[9][10] This is the first recorded case of necrophilia in the mallard duck.
The film The Cane Toads: an Unnatural History shows a male toad copulating with a female toad that has been run over by a car. It goes on to do this for eight hours.[11]
In the case of a praying mantis, necrophilia could be said to be part of their methods of reproduction. The larger female will sometimes decapitate or even eat her mate during copulation. However, this only happens in 5-31% of cases.[12]
In a short paper known as "Sexual Habits of the Adélie Penguin", George Murray Levick described mating with dead females in the Cape Adare rookery, the largest group of Adélie penguins, in 1911 and 1912.[13] This is nowadays ascribed to lack of experience of young penguins.[14]
Инцест
Main article: Animal sexual behavior
Many mammal species including humanity's closest primate relatives tend to avoid close inbreeding, especially if there are alternative partners available.[90] However some chimpanzees have been recorded attempting to mate with their mothers.[91] Male rats have been recorded engaging in mating with their sisters, but they tend to prefer non-related females over their sisters.[92]
Livestock breeders often practice controlled breeding to eliminate undesirable characteristics within a population, which is also coupled with culling of what is considered unfit offspring, especially when trying to establish a new and desirable trait in the stock.
Зоофилија
Cross species sex

See also: Animal hybrid and Sexual imprinting
While it is commonly believed that animal sexuality is instinctive and thus somewhat mechanistic, research regularly records that many animals are sexual opportunists, partaking in sexual relations with individuals of visibly distinct species.[48] This is more visible in domesticated species and animals in captivity, as domestication commonly selects for increased breeding rate (and so an accelerated breeding cycle has commonly arisen in domesticated species over the centuries), and also because these species are more easily observed by humans. Nevertheless, animals have been observed in the wild to attempt sexual activity with other species or indeed inanimate objects.
In the wild, where observation is harder, genetic studies have shown a "large number" of inter-species hybrids, and other investigations describe productive and non-productive inter-species mating as a "natural occurrence".[49] Recent genetic evidence strongly suggesting this has occurred even within the history of the human species, and that early humans often had sexual activity with other primate species,[50] is considered below.
Hybrid offspring can result from two organisms of distinct but closely related parent species, although the resulting offspring is not always fertile.
Due to the difficulties of observation, interspecies sex of this kind between two top-level predators, occurring in the wild, was only conclusively documented with the finding of a grizzly-polar bear hybrid in April 2006.[51] Again, as with lions and tigers, the two species would normally not share enough common territory to provide adequate opportunity for much cross-species sexual activity[citation needed].
Animal sexual advances on, and attempted interactions with, humans and other species, have been documented by ethologists such as Kohler[disambiguation needed], Gerald Durrell and Desmond Morris, as well as authoritative researchers such as Birute Galdikas who studied orangutans in Borneo. Philosopher and animal welfare activist Peter Singer reports:
While walking through the camp with Galdikas, my informant was suddenly seized by a large male orangutan, his intentions made obvious by his erect penis. Fighting off so powerful an animal was not an option, but Galdikas called to her companion not to be concerned, because the orangutan would not harm her, and adding, as further reassurance, that 'they have a very small penis' ... though the orangutan lost interest before penetration took place.[52]
И сега, пак ќе каже дека педеризмот не е психичко пореметување,дека е природен.​
А сите други од горе се тешки психички пореметувања ?​
Така да ако овие ти се растројства и педеризмот треба подеднакво да го сметаш за растројство. Ако не ти е педеризмот растројство не ги сметај ни овие за такви.Или сите се растрајства или сите ти се нормални, па дури и она твојот син да се ебе со твојот маж,или брат ти да има секс со татко ти бидејки имаат чуства еден кон друг се сакаат и сексуално се привлекуваат.​

Кој ја процени реалната бројка?
Има многу студии кои укажуваат на таа бројка, некаде помала од 5%, некаде повеќе од 10%, но генерално земено, во секоја популација, се претпоставува дека од 5% до 10% се ЛГБТ лица. Едно мало пребарување на Google ќе ви ги даде одговорите.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 02:46 ---
И што треба да правиме сега, ако таткото не сака синот да му биде педер и притоа го стигматизира да го пратиме таткото на тешка робија од 15 до 20 години. Мајката ќе го сака по секоја цена,таа е мајка може нема да одобрува ама ќе го сака, ајде што велиш ти да донесеме закон дека ако избркаат некого од работа затоа што е педер фирмата да мора да му исплати 10 000 евра надомест и 20 години да му плаќа полна просечна плата да му плаќа доприноси ( јас прв ќе почнам да одам со розево џемперче на работа и ќе се фрцкам низ ходници, нема да работам ништо и ќе чекам да ме избркаат за да тужам)
Не можеш бре пријателе преку никаква кампања да наметнеш мислење ниту на народ ниту на поединец, кој кур си ти или такви како тебе да убедуваат некого како мене или друг трет исправен дека тоа што ти се ебеш у гз е исправна работа и нај нормална, кога за мене не е,стигматизација линч која пуста стигматизација кој линч бре пријателе, кога последен пат имаш слушнато некој да бил линчуван само затоа што бил педер ? А притоа тоа да не било испровоцирано на некој начин, па и ја да пуштам рака или да шмекам некоја пред нејзиниот муж или дечко и мене може да ме излупаа типот. Е сега ако си тропнал на погрешна врата , си му пуштал ишарети на погрешен човек, ти се лизнала раката на погрешно место кај погрешен батец, тогаш ќе го јадеш.
незнам која е поентата ајде уште во градинките да почнеме да лепиме постери, педеризмот е супер педерите се кул педерите се топ, сакај те се. Таква култура сакаш да се заснова, ајде ако не нека тргнат и по средните школи да предаваат педери што е тоа педеризам.
Да ги охрабруваат да експерементираат со својата сексуалност, да си ја масираат машката Г точка,ако им се свиѓа дртугарот да го залапаат на голем одмор и дека другите не смеат тоа да го осудуваат.
Па кога сме веќе тука ајде да озакониме брак и со малолетнички, со прва менструација да може слободно да се има секс со веќе нели жена пошто има мензис, па и склучување брак. Зашто да не и тие се луѓе бе, ајде па да почнеме да ги сваќаме и да ги разбираме клептоманите, кој не се болни но ете имаат потреба да крадат да земаат туѓ имот и предмети, или ајде уште поедноставен пример да направиме кампања за прифаќање и разбирање на пироманите, па и тие се луѓе не не се болни, тоа не е болест тие само уживаат постигнуваат сексуално и духовно задоволство кога го гледаат големиот пламен, притоа ако има жив човек вопламенот уште повеќе уживаат.
Ајде да озакониме и зоофилија, како тоа никој од педерскиве здруженија не се дигна кога оној ја ебеше козата на комшијата и го затворија заради тоа, нели и тој е само човек, нели тој само сакал да има однос со нешто друго,и не го преферирал вообичаеното,ете човекот се палел на свињи и на кози а го затворија српиштана, што нелуѓе а никој не го подржа дури ни педерите несватени.
Јебал вас коче.

Да потсетам дека хомосексуалците се зрели поединци кои свесно се одлучуваат на однос со лице од ист пол. Животното не резонира, а детето не е доволно зрело за да стапи во таков однос. За клептомани и пиромани е излишно да се дискутира кога нивниот назив сам кажува што се. Уште една важна разлика е тоа што кај хомосексуалците постои желба и потреба да се оствари емотивна и интелектуална поврзаност со саканиот/саканата, а не само и исклучиво физичка, сексуална врска. Хомосексуалноста не е избор, а мислењата и ставовите на другите луѓе можеби би се смениле кога самите луѓе ќе доживеат некој во нивната поблиска или подалечна околина да се аутира пред нив. Верувајте, никому не му е лесно во тој процес на аутирање и прифаќање на самиот себе.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 03:08 ---
Jas prasav kolku ima od tie takvite pederi i site vikaat volku onolku a samo eden si kaza vika deka se cetiri edvaj. Site drugi vikaat pojke so procenti, a nikoj ne vika kolku tuku lele uf ama nemale prava. Pa na mnogu nemaat prava a ne se takvi pederi koi ke gorat na vecna muka. Ima deca za lep placat i za mleko i alista. Nie koga sobirame za polos za tie sto nemaat gi davame i ne prasuvame koj kako se vika i od kaj e. Ama ovie tie takvi pederi sakaat site da im davaat i se i prava a gi nema da se kazat site po red koj se. I mi vikaat mene tie pederi site polno i ramno im e i zatoa sakaat uste i povekje od site mesto ako se tolku arni a ne se neka daadat na tie sto nemaat pa posle da baraat. Frli zad sebe da najdes pred sebe mi vikase mene dedomi i posle site. I taka treba a ne da se vika daj daj pravo ova krivo ona.
I zenacka baraat za sramota.
Не гледам причина зошто секој мора да ги знае сите ЛГБТ лица во општествово. Сексуалната ориентација е интимен дел од животот на тој човек. Постојат организации кои се борат за правата на ЛГБТ лицата кои се легитимни претставници на таа популација. Станува збор за права и одговорности кои што припадниците на останатиот, хетеросексуален дел од популацијата кои се во брак, ги имаат, како правото на наследство, правото на отсуство од работа за да се грижи за партнерот/ката, одговорноста за долговите на партнерот/ката, правото за посета во болница како брачен партнер/ка и т.н. Исто така, самиот факт што на некои членови на општеството им е ускратено правото да стапат во брачна заедница со партнерот/ката ги става во некоја категорија на луѓе од втор ред, што не е праведно, ниту демократски. Сосема се согласувам дека во нашава средина постојат многу групи кои подлежат на секаков вид дискриминација (врз основа на национална припадност, социјален статус, материјална - финансиска положба и т.н.), и, претпоставувам дека одговорот на ова би бил поголема, посилна, посеопфатна борба против таа дискриминација. Никаде не постои идеална демократија, но мора да се стремиме нашето општество да биде што повеќе демократско.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom